Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyberte si ten pravý olej na pleť, vlasy i tělo

  • 29. září 2015 | 06:00

    Přes kůži se vám do krevního oběhu dostává každá chemikálie, kterou běžné krémy obsahují. Běhá vám z toho mráz po zádech? Jenže přece se kvůli tomu nepřestaneme krémovat, sprchovat a natírat? Jedna z možností je vyměnit alespoň část průmyslové kosmetiky za přírodní oleje. Proč? Obsahují obrovské množství výživných látek a díky nim dokážou s kůží i vlasy nemožné. A bez chemie!

  • Mandlový olej

    Erboristica Mandlový olej, 269 Kč, koupíte na www.erbario.cz
    Autor: archiv firem

     

    Výtažky ze sušených jader mandlovníku zklidňují podrážděnou pleť a díky vitaminům A, B a E, minerálům, proteinům a mastným kyselinám zase pleť hydratují a dodávají jí mladistvější vzhled. Mandlový olej zároveň oživuje suché konečky vlasů.

  • Arganový olej

    Naobay Obnovující arganový olej, 714 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

     

    Obsahuje vysoké množství vitaminu E. „Právě proto skvěle bojuje proti tvorbě vrásek a zároveň působí jako skvělý antioxidant,“ vysvětluje Petra Řehořková, majitelka Petra Clinik. Rychle se vstřebává a použít ho můžete i v péči o vlasy. Suchým vlasům dodává lesk a život.

  • Jojobový olej

    Alva Jojobový olej, 425 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

     

    „Doporučuji ho ve chvílích, kdy bojujete s nadměrnou produkcí kožního mazu. Pár kapek můžete přimíchat i do svého oblíbeného pleťového krému,“ radí dermatoložka Petra Samková.

  • Levandulový olej

    Holistic Levandulový pleťový olej, 294 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

     

    Má léčebné, desinfekční a zklidňující účinky, a tak prospívá zejména problematické pleti, protože urychluje hojení pokožky. Navíc naprosto božsky voní, uklidňuje pocuchané nervy a pomáhá vám zaručit klidný spánek.

  • Meruňkový olej

    Naturado Rostlinný bio olej z meruňkových pecek, 249 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

     

    Je ideální pro suchou a zralou pleť, protože jí dodává dostatek hydratace a vysoké dávky vitaminů B, A, C, E, F a draslíku přímo z jader pecek meruněk. Meruňkový olej jako jediný obsahuje vitamíny B15 a B17, které mají protirakovinné účinky, likvidují napadené buňky rakovinou a chrání ty zdravé.

  • Růžový olej

    Nobilis Tilia Bio růžový obličejový olej, 375 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

     

    Právě tenhle olej se nejvíc míchá do kosmetických přípravků. Má úžasnou vůni, ale hlavně léčebné, regenerující a omlazující účinky na pleť. „Jde o ideálního pomocníka v boji proti jemným vráskám kolem očí a úst,“ říká dermatoložka.

  • Avokádový olej

    PRIMAVERA Avokádový olej bio, 465 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

     

    Obnovuje elasticitu pokožky těla, vyhlazuje a regeneruje kůži. „Olej můžete přilít také do večerní koupele, pokožka se tím krásně zjemní a vyživí. Pak se stačí jen jemně vysušit ručníkem,“ doporučuje Petra Řehořková.

  • Pupalkový olej

    BIO EMMA NOËL Pupalkový olej, 279 Kč, koupíte na www.countrylife.cz
    Autor: archiv firem

     

    Obsahuje gama-linolovou kyselinu, která pomáhá zmírňovat otoky a zvyšovat průtok krve. Právě to vede ke zdravě vypadající a pevné pokožce celého těla i obličeje.

  • Olej z měsíčku lékařského

    Weleda Měsíčkový kojenecký olej, 265 Kč, koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem

     

    Na kůži působí protizánětlivě, antimykoticky a regeneračně. Obsahuje velké množství flavonoidů a antioxidantů, které produkují kolagenní proteiny a chrání pokožku před poškozením volnými radikály.

  • Makadamiový olej

    Havlíkova apotéka BIO Makadamiový olej, 133 Kč, koupíte na www.havlikovaapoteka.cz
    Autor: archiv firem

     

    Jeho složení je velmi blízké lidskému kožnímu mazu, proto je makadamiový olej skvělý i pro ošetření pokožky malých miminek. Obsahuje vzácnou kyselinu palmitoolejovou, která během menopauzy v pokožce rapidně ubývá, proto je makadamiový olej významným pomocníkem proti stárnutí pleti. Regeneruje, podporuje přirozenou hydrataci a udržuje pokožku vláčnou a pružnou.

  • Konopný olej

    Saloos Bio Konopný olej, 96 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

     

    Je hypoalergenní a zmírňuje svědění, takže je vhodný i pro citlivou a ekzematickou pokožku nebo pro ty, které trápí lupy. Zvyšuje objem a pružnost vlasů díky minerálům, lipidům a proteinům. Navíc usnadňuje rozčesávání.

  • Kokosový olej

    Purity Vision BIO Kokosový olej, 97 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

     

    Dodává vlasům lesk a hydrataci. Před použitím je potřeba ho mírně zahřát, aby se rozpustil. Poté ho naneste ve formě zábalu do vlhkých vlasů, zamotejte do ručníku a nechte působit klidně i přes noc.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.