Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký test univerzálních krémů: Na zdravou a mladou kůži stačí!

  • 3. září 2015 | 06:00

    Sníte o dokonalém krému na obličej, tělo, ruce i nohy, o který se navíc podělíte s dětmi i mužem? Právě z toho důvodu jsme se rozhodly otestovat takzvané univerzální krémy, které by o vás měly pečovat od hlavy až po paty. Jak je to ve skutečnosti? Opravdu se hodí na popraskané paty i na obličej?

  • Šéfeditorka Markéta testovala:

     

    Lavera, přírodní univerzální krém, 175 Kč (150 ml)

    Lavera, přírodní univerzální krém, 175 Kč (150 ml), koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Klasika za rozumnou cenu. Velké balení mé oblíbené přírodní značky mě okamžitě potěšilo už jenom tím, že nemusím přemýšlet, že mi brzo dojde. Příjemná nedráždivá vůně, které si ani nevšimnete, a nehrozí vám podráždění. Hydratace dostatečná, i když samozřejmě kolem očí bych ocenila něco účinnějšího.

     

    Eucerin pH5, hydratační krém na obličej a tělo, 269 Kč (75 ml)

    Eucerin pH5, hydratační krém na obličej a tělo, 269 Kč (75 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Tuto značku používám poměrně často, a tak mě vlastně trochu překvapilo, že má i řadu univerzálních krémů. Nezjistila jsem to hned na začátku, takže jsem se zbytečně divila, proč na mou totálně suchou kůži nemá ten správný účinek. Nemůže mít. Moje kůže není univerzální. Krém zjevně patří do mladších rukou nebo rukou těch šťastných, kterým kůže skoro nestárne.

  • Editorka Radka testovala:

     

    Indulona měsíčková, 54 Kč (85 ml)

    Indulona – měsíčková, 54 Kč (85 ml), koupíte na www.pilulka.cz
    Autor: archiv firem
    Spojení klasiky v podobě Indulony s mým oblíbeným měsíčkem hodnotím kladně. Nejsem moc zvyklá si mazat ruce, ačkoli vím, že jim to dělá dobře, ale jemná měsíčková vůně mě k tomu dokázala přimět několikrát denně. Stačilo si krém nechat na stole poblíž počítače. Na noc jsem zkusila namazat si i nohy, protože paty jsou přece jen po létě trochu vysušené, a ráno jsem byla příjemně překvapená.

     

    Balea, tělový krém, bambucké máslo, 48 Kč (250 ml)

    Balea, tělový krém, bambucké máslo, 48 Kč (250 ml), koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Tohle je trochu návrat do dětství. Připomnělo by to klasickou Niveu, kterou si mazala ruce i obličej moje máma, když jsem byla malá. I když vůně je přece jen trochu jiná, což mi nevadilo. Spíše bych uvítala trochu tužší konzistenci, krém Balea je na mě dost řídký. A rozhodně bych si ho nemazala na obličej, na to je zase moc mastný. Ale pro běžné použití na sušší pokožku je bez problémů, za málo peněz hodně muziky.


    Bio Bachovky, přírodní SOS krém, 302 Kč (30 ml)

    Bio Bachovky, přírodní S.O.S. krém z Bachovy květové esence, 302 Kč (30 ml), koupíte na www.bio-bachovky.cz
    Autor: archiv firem
    Cože, tři stovky za nějaký krém na ruce, navíc takové malé balení? Přišlo mi to dost, ale pak mi došlo, že to není výrobek, kterým si mám třikrát denně v rámci prokrastinace namazat ruce až po lokty. Jde o pomocníka v nouzi, když se nějak poraníte, vyraší vám pupínek a podobně, a to nejen na rukou, ale klidně i na obličeji – alespoň tomu mému dělal krém dobře. Navíc jde o biokosmetiku netestovanou na zvířatech. Nicméně nečekejte, že krém pupínek vyléčí, místo se díky němu jen uklidní. Výrobce avizuje, že funguje i na drobné popáleniny nebo řezné ranky, to jsem ale nezkoušela a zvláště u řezných ranek si to moc neumím představit. Naopak jsem ho zkusila i na vysušené loupající se rty, a to bylo také fajn. Nebála jsem se ho použít ani u malého syna, který když se někde odře, chce většinou ranku nějak ošetřit. Rozhodně tedy krém hodnotím kladně.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Weleda, univerzální vyživující krém, 149 Kč (30 ml)

    Weleda, přírodní univerzální výživný krém, 149 Kč (30 ml), koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Nemám ráda krémy s minerálními oleji (parrafinum liquidum), protože když se s nimi natřu, nikdy se neubráním pocitu, že jsem si mokré tělo zabalila do igelitu. Takže přírodní Weledu s lanolinem a včelím voskem jsem zkoušela velmi ochotně. Krém je poměrně mastný, na svůj mastící se obličej bych si ho proto nedala (ale to platí pro všechny univerzální krémy), ovšem bleskurychle se vstřebává a zanechává pokožku vláčnou. Zkoušela jsem ho na ztvrdlé paty, loupající se tetování i na pokožku malého syna a osvědčil se ve všech případech. Určitě si ho koupím znovu.

     

    Nobilis Tilia – Bambucká fantazie, 184 Kč (100 ml)

    Nobilis Tilia – Bambucká fantazie, 184 Kč (100 ml), koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Pod názvem Bambucká fantazie se neschovává nic jiného než bambucké máslo. Mastné, hydratační, prostě klasika. Opět platí, že na obličej bych si ho dala jen v případě, že by mi někdo držel pistoli u hlavy, ale za působení na těle má ode mě jedničku s hvězdičkou. Stačí ho troška, protože je opravdu hodně mastné, ale vlhkou pokožku dokáže udržet krásně hydratovanou. Navíc je 100% přírodní a bez parfemace, takže si na své přijdou i citlivky.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Saloos Bio Karité, 104 Kč (50 ml)

    Saloos Bio Karité, balzám, 104 Kč (50 ml), koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Bambucké máslo jsem si oblíbila hned po prvním použití, protože si přímo libuji v hodně mastných krémech. Nosím ho teď pořád s sebou a nejvíce se mi tento krém osvědčil na popraskané rty. Doporučuji tedy vzít s sebou na hory, až vám sluníčko, vítr nebo mráz udělají na pokožce a rtech paseku. Jediné, co mě trochu mrzí, je, že vůbec nevoní, ale rychle jsem si zvykla.

     

    Nivea Creme, 50 Kč (75 ml)

    Nivea Creme, 50 Kč (75 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Klasická Nivea v plechovce nikdy nezklame! Je skvělá na ruce, na nohy i na vysušený obličej zasažený sluníčkem. A navíc mi připomíná dětství, protože Nivea u nás v rodině byla opravdu všude a používala se na všechno. Jak říká moje maminka: "Pečuje o nás od bot až k obličeji."

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Ziaja, přírodní olivový krém, 57 Kč (50 ml)

    Ziaja, přírodní olivový krém, 57 Kč (50 ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Ačkoliv na tuto značku nedám většinou dopustit, v případě univerzálního krému jsem lehce zklamaná. Když jsem si s ním namazala obličej, cítila jsem ho pak ještě alespoň půl hodiny. Nebyl schopen se vsáknout, což mi bylo nepříjemné, takže jsem ho musela svépomocí odstranit. A ne, nenanesla jsem si ho více, než je potřeba. Ovšem pokud chcete hydratovat vysušené ruce, volba je to skvělá!

     

    Yves Rocher, jemný hydratační krém, 129 Kč (125 ml)

    Yves Rocher, jemný hydratační krém na obličej a tělo, 129 Kč (125 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Tento krém splňuje vše, co si představuji pod pojmem „univerzální krém“. Můžu si ho namazat na obličej, na ruce nebo na nohy a vždy zabere tak, jak bych očekávala. Rychle se vstřebá a zanechá pokožku hebkou. Jen bych ocenila, kdyby byl spíše v tubě než v kalíšku. Nádobu si totiž krémem lehce zapatláte, dostane se do uzávěru, a tak je pak trochu těžší jej otevřít – klouže. Jinak je ale perfektní.

     

    Indulona – ochranná, 54 Kč (85 ml)

    Indulona – ochranná, 54 Kč (85 ml), koupíte na www.pilulka.cz
    Autor: archiv firem
    Kdo by neznal Indulonu! Popravdě jsem ale nikdy nerozlišovala mezi jednotlivými druhy, proto mě překvapilo, když se mi do rukou (nebo spíš na ruce) dostala červená, tedy ochranná. Po náročné víkendové debordelizaci celého bytu jsem měla vysušené ruce, a tak mi přišlo vhod vyzkoušet ochrannou Indulonu. Funguje! Opět po dlouhé době, co jsem žila bez Indulony, vím, že už bez ní nedám ani ránu.

  • Redaktorka hobby Lenka testovala:

     

    Amai, vyživující krém, 79 Kč (250 ml)

    Amai, vyživující krém, 79 Kč (250 ml), koupíte na www.kupkosmetiku.cz
    Autor: archiv firem
    Byla jsem zvědavá, jak si tenhle opravdu levný krém poradí s mou vysušenou pokožkou. A musím říct, že mě příjemně překvapil. Přestože má skutečně hustou konzistenci, dobře se roztírá a relativně rychle se vsakuje. Pokožka po jeho použití zůstává dlouhou dobu příjemně hebká a hydratovaná. Jediné, co bych uvítala, je výraznější parfemace. Přiznám se ale, že i přestože je tento krém určený na obličej i tělo, já bych si ho na obličej nenamazala. V tomto případě mám totiž ráda výrobky, které po sobě nezanechávají stopy.

     

    Elizabeth Arden 8 Hour Cream, 920 Kč (50 ml)

    Elizabeth Arden 8 Hour Skin Protectant Cream, 920 Kč (50 ml), koupíte v parfumeriích Douglas
    Autor: archiv firem
    Vazelínu připomínající krém je téměř zázračný. Pokud vás, stejně jako mě, trápí třeba suché rozpraskané ruce, rty, lokty nebo nos odřený od rýmy, určitě ho oceníte. A použít ho můžete v případě suché pleti i jako noční krém. Ráno bude váš obličej jako vyměněný. Všechny případné boláčky téměř zmizí. Jen musíte počítat s tím, že po jeho aplikaci je pleť několik hodin pokrytá mastnou a lepivou vrstvou. Jako klasický denní krém je proto skutečně nepoužitelný. A také při ceně se vám protočí panenky, přestože ho stačí opravdu troška, takže vám vydrží velmi dlouho.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Nivea, hydratační krém Soft, 79 Kč (75 ml)

    Nivea, hydratační krém Soft, 79 Kč (75 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Voní jako klasická Nivea v modré kovové krabičce, ale jeho konzistence i balení jsou jiné. Mám tu vůni Nivey ráda, připomíná mi to dětství, je to zkrátka klasika. Krém se bezvadně roztírá a není tak hutný, takže se dobře vstřebává a ani ruce po něm nezůstávají mastné. Na obličej se použít dá, ale tady mi tolik nevyhovoval, je to možná tím, že kůži na rukou mám opravdu suchou a na obličeji smíšenou. V případech, kdy potřebujete vycestovat nalehko a nechcete tahat spoustu kosmetiky, se s ním ovšem vydržet dá. Jako tělové mléko je úplně v pohodě.

     

    Indulona – olivová, 54 Kč (85 ml)

    Indulona – olivová, 54 Kč (85 ml), koupíte na www.pilulka.cz
    Autor: archiv firem
    Dlouhou dobu jsem ze všech výrobků Indulony používala jen tu modrou, která krásně promastí pokožku. Nadšená jsem ale i z té olivové, se kterou si můžete namazat ruce klidně i v kanceláři a hned začít znova ťukat do klávesnice, protože se téměř okamžitě vsákne. Ruce jsou už po pár použitích příjemně hladké a hydratované. Jedinou nevýhodou je, že svěží olivová vůně nevydrží příliš dlouho.

     

    Chcete i s kamarádkou také otestovat novou Indulonu? Zasoutěžte si o jedno z pěti dvoubalení na našem Instagramu!

Autor: brig
Diskuse ke článku
.