Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test hydratačních masek: Po létě vám nesmějí chybět!

  • Video se připravuje ...
    20. srpna 2015 | 06:00

    Pleťová maska je základ domácí péče, který byste si měla dopřát alespoň jednou týdně, a to ideálně po peelingu. Jedině tak totiž bude maska schopna působit opravdu tak, jak má. Po létě je ideální sáhnout po té, která vás zklidní nebo hydratuje, a právě takové jsme se rozhodly otestovat. Jak u nás dopadly?

  • Editorka Radka testovala:

     

    Lavera Basis Sensitiv, pleťová maska Q10, 59 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Lavera Basis Sensitiv Q10, 59 Kč

    Značku Lavera jsem si v poslední době oblíbila, tahle maska to k horšímu rozhodně nezměnila, naopak. Nemám sice nijak citlivou pleť, ale taky nemám ráda masky, které na obličeji pálí nebo které kůži nepříjemně stahují. Tady se nic takového nestalo. Už během působení masky jsem měla dojem, že kůži osvěžuje, a příjemný byl i chladivý pocit. Po smytí bych si sice netroufla tvrdit, že mám méně vrásek – na zázraky přece jen nevěřím – ale kůže se mi zdála viditelně svěžejší. Otázkou je, zda by se omlazující efekt potvrdil při dlouhodobějším používání. Zkusím proto si tuhle masku párkrát zopakovat.

     

    BioAroma, olivová anti-aging maska Caviar, 355 Kč, koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem
    BioAroma, olivová maska, 355 Kč

    Kelímek s přírodní maskou je určen k dlouhodobějšímu používání, což mi příliš nevyhovuje, protože se bojím, že se tak do masky dostanou nečistoty a bakterie. Každopádně proto doporučuji sahat do produktu výlučně špachtlí. Maska se má používat jednou až dvakrát týdně, výrobce doporučuje ji nanést v dostatečné vrstvě – což tedy nevím, kolik činí. Mít tuhle olivovou masku na pleti nebylo špatné, stejně jako vědomí, že jde o přírodní výrobek, ale na mě je – minimálně pocitově – trochu mastná. Raději mám masky chladivé a osvěžující, případně mírně vytahující mastnotu. Nicméně asi bych ve věku 40+ měla možná sahat spíše po tomto typu výrobku. A ještě jedna věc: doporučuju masku před použitím promíchat, jinak se olej od pevných složek oddělí.

  • Editorka Markéta testovala:

     

    Avene, hydratační maska, 489 Kč

    Avene, hydratační pleťová maska, 489 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Nejpříjemnější produkt z těch, které jsem vyzkoušela. Chvíli po nanesení sice maličko pálil v oblasti očí, ale velmi brzo to ustalo. Po uplynutí 10 minut, které jsou doporučovány, než zbytek masky odstraníte, byla kůže vypnutá, ale nepodrážděná, nevysušená.

     

    Coslys, hydratační maska, 403 Kč

    Coslys, hydratační maska pro suchou a citlivou pleť, 403 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Velmi příjemná vůně je dána extraktem z růží. Není ale moc intenzivní, takže nedráždí. To je koneckonců hlavní poznávací znamení produktu. Pomalu si nevšimnete, že jste ho nanesla na kůži. Nutno ale říci, že při porovnávacím testu, kdy jsem si na druhou polovinu obličeje nanesla jinou značku, jsem se od svého partnera dozvěděla, že ta druhá polovina (čili nenatřená Coslys) je vypnutější. A pokud si i muž všimne...

     

    Dermacol 3D Hyaluron Therapy, 69 Kč

    Dermacol 3D Hyaluron Therapy Mask, 69 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Maska, díky níž si i můj muž všiml, že kosmetika může fungovat. „Je to takové napnuté, jakoby opuchlé.“ Komentoval laik. Ano, Dermacol s hyaluronovou kyselinou kůži vypne. Ovšem za cenu, že vás pokožka bude opravdu pálit, a to celých deset minut, kdy má maska na obličeji být. Za trochu krásy...

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Dermalogica Skin Hydrating, 1199 Kč

    Dermalogica Skin Hydrating Masque, 1199 Kč, koupíte na www.salonpro.cz
    Autor: archiv firem
    Masky na obličej příliš nepoužívám, ale díky Dermalogice jsem to letos v létě napravila. Dvakrát týdně jsem ji pravidelně aplikovala, i když jsem třeba zrovna nebyla doma, ale někde na dovolené. Velkou výhodou totiž je to, že je maska gelová, a tak po jejím nanesení nevypadáte jako zombie. Skvěle chladí, snadno se smývá a má pleť je už po měsíci používání mnohem živější a pružnější. Přesto však musím uznat, že i když je tato maska opravdu skvělá a výsledky se dostavují brzy, cena je opravdu vysoká.

     

    Balea, hydratační maska, 22 Kč

    Balea, pleťová maska hydratační, 22 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Dva praktické pytlíčky jsou vhodné na cesty. Nezaberou žádné místo, a vy tak můžete své pokožce dopřát hydrataci i během dovolené u moře, kde to potřebuje dvojnásob. Při nanášení krásně voní po exotické papáje, je lehce zabarvená dobíla a během působení lepí. Po smytí je však pokožka příjemně svěží a provoněná.

     

    Nivea Pure & Natural, 40 Kč

    Nivea, zvláčňující pleťová maska Pure Natural, 40 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Stejně praktické je i balení hydratační masky Nivea. Při nanášení jsem se nejspíš dostala příliš blízko očí, a tak mě chvilku pálily. Dávejte si na to tedy pozor. Na kůži však nepálí vůbec. Během působení se vsákne do kůže a není vůbec vidět. Při nanášení jsem měla obličej čerstvě opálený od sluníčka a maska mi pnutí kůže a jemné pálení zklidnila.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:




    Inlight Bio, čokoládová maska, 1645 Kč

    Inlight Bio, čokoládová maska, 1645 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Připravte se na to, že tato maska vás vyhodí z rovnováhy hned dvakrát: poprvé, když za ni budete platit, a podruhé, když ji použijete. Stačí jí naprosto maličké množství, dokonale voní po čokoládě a po smytí zanechá vaši pleť božsky vláčnou, hebkou, rozzářenou a vyčištěnou. Popravdě, ještě nikdy jsem nepoužila masku, která by dokázala to, co tento čokoládový zázrak. Její perfektní účinek a 100% přírodní složení v biokvalitě jsou ovšem vykoupeny cenou, která je opravdu závratně vysoká.

     

    Fleurs de Bach, antistresová maska, 762 Kč

    Fleurs de Bach Antistres, pleťová maska, 762 Kč, koupíte na www.bio-bachovky.cz
    Autor: archiv firem
    Pro antistresovou kosmetiku od Bio Bachovek mám slabost. Má přírodní složení, nádherný lékárenský design obalů a jemnou, nevtíravou vůni bylinek a staré francouzské lékárny. Naprosto nejsem schopna posoudit, nakolik mě používání této masky zbavovalo stresu, každopádně maska na obličeji absolutně nepálí, pokožku zklidní a viditelně rozzáří.

     

    LUSH Catastrophe Cosmetics, 299 Kč

    LUSH, Catastrophe Cosmetics, čerstvá maska, 299 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Jsem toho názoru, že čerstvá maska je pro pleť prostě nejlepší. A pokud se vám nechce připravovat ji doma, u LUSH najdete několik druhů krásně vonících po použitých surovinách. Catastrophe Cosmetics je plná borůvek a na obličeji je neuvěřitelně příjemná a chladivá. Zklidní rozdrápané pupínky i rozpálenou pleť a přitom bez problémů vyčistí černé tečky. Jediný nedostatek může být, že ji musíte uchovávat v lednici a spotřebovat nejpozději do měsíce, jinak se vám zkazí. Při používání 2krát až 3krát týdně to ale není vůbec žádný problém.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Bioderma Hydrabio, 459 Kč

    Bioderma Hydrabio Masque, 459 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Když se řekne maska na obličej, představím si takovou tu, která vám zaschne na obličeji a vytvoří vám na něm krustu, že nemůžete pohnout ani brvou. Takže když jsem zkusila tu od Biodermy, byla jsem trochu překvapena. Vypadalo to jako při nanášení krému, nic nebylo na obličeji vidět – a že by to tuhlo? Ani vzdáleně! Zklamaně jsem si šla sednout a čekat, až teda uplyne těch deset minut, po které mám na obličeji masku mít, když jsem najednou pocítila, jak se mi kůže pod ní začíná napínat a maska počíná fungovat. Po chvilce se dostavil stejný efekt, který znám u těch „tuhých“. Její smývání mi ale trvalo trochu déle. Ačkoliv doporučují odstranit ji vatovými tamponky, musela jsem nakonec strčit obličej pod tekoucí vodu, abych se všech zbytků masky zbavila.

     

    Rituals Intensive Moisturising, 425 Kč

    Rituals Intensive Moisturising Mask, 425 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Z masky na obličej Rituals jsem byla trochu zklamaná. Jen co jsem si ji nanesla na obličej, začal mě celý štípat a pálit. Nicméně byla jsem statečná a rozhodla se vydržet po celou dobu, jak je doporučováno na obalu. Zhruba v polovině doby štípání a pálení přestalo – nebo mi jen prostě obličej otupěl. Na druhou stranu musí se nechat, že jen co jsem masku smyla, cítila jsem, že je moje pokožka hladší a jemnější na dotyk. Takže pokud zastáváte pravidlo, že pro krásu se musí trpět, jděte do toho.

     

    Montagne Jeunesse, okurková slupovací, 25 Kč

    Montagne Jeunesse, okurková slupovací maska, 25 Kč, koupíte na www.rudorfer.cz
    Autor: archiv firem
    Pro mě jasný vítěz! Už jen proto, že jen co jsem ji aplikovala, ztvrdla mi na tváři a já ji viděla. Jde sice o pouhý psychologický efekt, nicméně pro někoho může být důležitý. Jen se připravte na to, že po dvacet minut, po které by maska měla na vaší tváři zůstat, se nebudete moct smát, mluvit ani jinak používat mimiku obličeje. Co velmi kvituji, je způsob odstranění. Masku prostě sloupnete rukou, i se všemi nečistotami. Pleť je poté jemná a pružná.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:



    For Life & Madaga Grapevine Line, 190 Kč

    For Life Madaga Grapevine Line Therapy Mask, 190 Kč, koupíte na www.forlifemadaga.cz
    Autor: archiv firem
    Mám ráda masky, které mi nestahují pleť ani potom, co je mám na obličeji 15 minut. Děsí mě ten pohled do zrcadla, kdy si najednou připadám jako stoletá stařena. Tato maska má krémovou konzistenci a obsahuje extrakt z hroznů, který má mít doslova blahodárné účinky. Stimuluje kolagen, detoxikuje a neutralizuje volné radikály a hlavně omlazuje! Pleť je po použití nádherně vláčná a opravdu si připadáte mladší. Prostě super!

     

    Ziaja, hydratační maska, 25 Kč

    Ziaja, hydratační pleťová maska, 25 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Tahle maska má gelovou konzistenci, trošku studí, když ji nanášíte na obličej, ale to je jen počáteční pocit. Můžete ji používat i dvakrát do týdne a její účinky jsou také viditelné hned po použití. Pokud si uděláte na masku opravdu čas, což byste měly, tak si budete připadat jako v salonu krásy. Rozhodně pro ušetření času nezačněte třeba utírat prach, protože je to relaxační maska, která by měla vaší pleti přinést uvolnění. Krásně pokožku hydratuje, a hlavně když si přejedete rukou po tváři, bude nádherně hladká.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.