Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak často si stříhat vlasy? Záleží na jejich kvalitě, barvě i účesu

  • To, jak často byste měla chodit ke kadeřníkovi, závisí na vašich vlasech
    16. srpna 2015 | 06:00

    Možná vám to bude znít divně, ale abyste měla zdravé, krásné, husté a dlouhé vlasy, je potřeba je pravidelně stříhat. Jak často je to ale nutné? Opravdu musíte ke kadeřníkovi či kadeřnici každý měsíc? Vše se odvíjí – jako vždy – od kvality vašich vlasů.

  • Přírodní vlasy

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Máte-li svou přirozenou barvu vlasů, které nejsou výrazně suché nebo jemné, máte největší výhodu. Bohatě by vám mělo stačit, když se "pod nůžkami" objevíte jednou za 6 až 8 týdnů. I když si necháváte narůst dlouhé vlasy, jednou za dva měsíce si proto nechte zastřihnout konečky, aby se netřepily.

  • Barvené vlasy

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud už vám vlasy šediví a vy si nedokážete představit, že byste si je nebarvila, musíte ke kadeřníkovi častěji. Vše ovšem záleží na tom, jakou barvu používáte. Pokud tu z drogerie, měla byste si nechat konečky zastřihnout zhruba každé 4 týdny. U profesionálního barvení stačí, když se na křesle objevíte zhruba po pěti týdnech. Což je zpravidla doba, kdy je potřeba také obarvit odrosty.

  • Odbarvené vlasy

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    S vlasy odbarvenými na blond jistě dobře víte, že ke své kadeřnici musíte každé 4 týdny, aby vám odbarvila odrosty. Co se zastřihnutí týče, záleží vše na tom, jak si vaše vlasy na odbarvovač zvykly. Jsou-li hodně vysušené, nebojte se je nechat zastřihnout při každém odbarvení. Jinak stačí upravit účes nůžkami zhruba každých 6 týdnů.

  • Krátké vlasy

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Majitelky krátkých vlasů samy nejlépe vědí, kdy je potřeba je zastřihnout. Pravdou ale je, že kvalitní účes by měl vydržet skvělý celých 8 týdnů, což je také doba, kdy byste si měla nechat vlasy zastřihnout. Pokud ale s krátkými vlasy máte už po měsíci pocit, že je účes přerostlý a neforemný, změňte kadeřnici.

  • Jemné vlasy

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud vás trápí velmi jemné vlasy, měla byste si je nechat zastřihnout častěji. S jejich kvalitou sice nic neuděláte, ale protože jsou vaše vlasy křehké, mají tendenci se více lámat. Každých 4 až 5 týdnů si proto nechte zastřihnout konečky, abyste předešla jejich ničení.

  • Velmi kudrnaté vlasy

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vlasy, které jsou opravdu velmi kudrnaté, jsou také zpravidla suché. Kvůli tomu mají tendenci se snadněji poškodit, a přestože to na svých kudrnách nevidíte na první pohled, pokud o ně pravidelně nepečujete, vaše konečky trpí. Ke kadeřníkovi byste se proto měla objednávat jednou za 4 až 5 týdnů.

  • Namáhané vlasy

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Často si vlasy žehlíte, kulmujete nebo foukáte? Pak je potřeba o ně také častěji pečovat, protože jsou vysušené a namáhané. Pravidelné zastřihnutí jim proto dopřejte každé 4 týdny, a navíc si pečlivě volte vlasové prostředky, které vlasy ochrání před dehydratací.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.