Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velký test antiperspirantů: Který zvládne vedro, stres i sport?

  • 4. června 2015 | 06:00

    Teploty se pomalu šplhají ke třiceti stupňům, a my jsme se proto rozhodly otestovat antiperspiranty. Máte v oblibě tuhé, ve spreji, nebo kuličkové? Vyzkoušely jsme všechny typy. Které vás udrží voňavé a svěží co možná nejdelší dobu?

  • Editorka Markéta testovala:

     

     

    Nivea Invisible for black & white, 88 Kč

     

    Nivea Sprej antiperspirant invisible for black and white, 88 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Jako antiperspirant funguje skvěle a vydrží dlouho, deklarovaných 48 hodin bych tedy ale nevydržela bez sprchy. Obecně mám ráda výrobky ve spreji, po použití mám pocit dokonalého osvěžení. V tomto směru tedy absolutní dokonalost. Co mě nepotěšilo, je, jak tento výrobek navzdory tomu, že deklaruje, že nezanechává skvrny na černém oblečení, je na něm zanechává. Na černém triku prostě vidět je. Ale to z mé zkušenosti platí u všech sprejů.

     

    Ziaja Elegance, 49 Kč

    Ziaja Antiperspirant Elegance, 49 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Moje oblíbená značka, příjemná mýdlová vůně. Hezký obal (proto název Elegance). Vše v pořádku, přípravku není co vytknout, jen si nemyslím, že dokáže zajistit účinnost po celý den. Možná je to tím, že v něm nejsou parabeny, konzervanty ani alkohol. V tom případě to za menší dávku chemie stojí.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Fa Nutriskin Care & Fresh, 39 Kč

    Fa NutriSkin Care & Fresh Woman antiperspirant, 39 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nejvíce jsem ocenila příjemnou a svěží letní vůni. Pocení rozhodně nezvládne zabránit po celý den, ale vůně vydrží. Myslím, že poměr cena/ výkon odpovídá a rozhodně bych se nebránila si ho pořídit znovu. Velkou výhodou je i fakt, že na černém oblečení, které nosím prakticky pořád, nezanechává nevzhledné bílé skvrny.

     

    Bioderma Sensibio, 169 Kč

    Bioderma Sensibio Déo anti-transpirant roll-on, 169 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Kulička od Biodermy je skvělá na cesty. Všude se vejde, a navíc vypadá typicky letně. Zvládne bez problémů ochránit před pocením při běžných činnostech. Během sportovní aktivity však příliš nefungovala. Ale i tak jsem si ji zamilovala!

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Balea Pink Pomelo, 35 Kč

    Balea Deodorant spray Pink Pomelo, 35 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Tak jsem jednou seděla v práci a pořád si říkám, co to tady tak hezky voní… Pak mi došlo, že jsem ráno použila deodorant od Balea – je to pomelo! Sprej nejen krásně voní, ale i funguje tak, jak má. Zamaskuje odér potu a dodá vám na celý den pocit svěžesti. A ano – skutečně vydržel celý den!

     

    Fa Nutriskin Maximum Protect, 39 Kč

    Fa NutriSkin Maximum Protect deostick, 39 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Osobně mám raději tuhé deodoranty než ty ve spreji, protože ve mně budí větší důvěru. Ale je to jen můj subjektivní pocit. Každopádně tento Fa tuhý deodorant splnil má očekávání. Při oblékání nedělá skvrny na oblečení, nepálí, ani když se chvíli předtím oholíte (ano, vím, že se to nemá dělat, ale nikdo není dokonalý…), a celý den jsem měla pocit svěžesti. Jediné negativum vidím v tom, že se na něj lepí kousky oblečení, takže si dejte pozor, pokud nemáte triko s rukávem a sundáte si černý svetr, v podpaží se objeví černé žmolky ze svetru.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Eucerin, kuličkový antiperspirant, 199 Kč

    Eucerin Kuličkový antiperspirant, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Kuličkové antiperspiranty jsem nikdy neměla moc v oblibě. Vždycky mi totiž vadil ten pocit mokra v podpaží. Mnoho kuliček totiž propouští až moc velké množství přípravku. V případě Eucerinu, který jsem měla možnost vyzkoušet, tomu tak není. Uvolní se přesně jen tolik tekutiny, kolik je potřeba, a velice rychle zaschne. Musím říct, že jsem byla dost spokojena s účinkem. Antiperspirant vydrží, neobarvuje oblečení a má příjemnou jemnou vůni.

     

    Perspirex Original Roll-on, 320 Kč

    PERSPIREX Original Roll-on, 320 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant, který vydrží pět dní! Když jsem si to četla, říkala jsem si, že tady už mě ale opravdu někdo pěkně lakuje. Množství a velikost balení jsou opravdu malé, takže jsem si říkala, že to s tím myslí asi vážně. V každém případě jsem byla opravdu překvapena. Otestovala jsem ho opravdu důkladně. Vzala jsem si antiperspirant na dvoudenní festival, kde jsem nosila jen jedno triko. Vůbec jsem se nezpotila, ani kapička, a to jsem tančila docela vydatně. Tričko po dvou dnech vonělo skoro jako nové. Následovala jsem ovšem pokyny, které radily namazat se na noc po sprše. Když jsem se totiž namazala ráno po sprše, účinek to trochu oslabilo. Jinak pokud vás čekají opravdu náročný večírek nebo práce, při které „koláče sledovanosti“ v podpaždí nejsou žádoucí, vřele doporučuji.

     

    Avon Womens Fresh, 99 Kč

    Avon Deodorant antiperspirant ve spreji Womens Fresh, 99 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Ze tří testovaných výrobků bohužel můj nejméně oblíbený. Možná kvůli špatné aplikaci sprejem a vlastní nešikovnosti jsem měla bílý flek na šatech, ale také v podpaždí se mi utvořily takové ty bílé, nasrážené kousky, které rozhodně nevypadají dobře. Naštěstí se daly ručníkem omést. Ani účinnost ale nebyla tak vysoká. Sice zlikvidoval pachy, ale přesto jsem se stále potila. Zřejmě ne tolik, kolik by to bylo normálně. Jinak musím říct, že má moc příjemnou vůni a jako deodorant je super.

  • Editorka Radka testovala:

     

    Adidas Climacool, 75 Kč

    Adidas Climacool 48 h Woman antiperspirant spray, 75 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Z tohoto výrobku se stane stálice mého repertoáru, protože splňuje všechno, co od antiperspirantu očekávám – funguje, nedráždí, nijak nevoní, takže se netluče s parfémem, nenechává fleky na oblečení, a ačkoli to zní jako z nějaké reklamy, můžu se na něj spolehnout celý den. Obecně mám spreje radši než tuhé deodoranty, lépe se nanášejí a je menší riziko, že nechají skvrny na oblečení.

     

    Oriflame Activelle Extreme, 99 Kč

    Oriflame Kuličkový antiperspirant deodorant 48h Activelle Extreme, 99 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Za mě takový průměr. Funguje celkem uspokojivě, menší balení se dá hodit do kabelky a pro lepší pocit použít i během dne – ale radši bych, kdybych ho během dne používat nemusela, což jsem měla pocit, že by zvláště v teplých dnech úplně nešlo.

     

    Eucerin, intenzivní antiperspirant, 199 Kč

    Eucerin Intenzivní antiperspirant sprej, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Neumím se úplně srovnat s tím, že funguje 72 hodin, až po nastudování návodu jsem pochopila, že to neznamená, že člověk se nemá tři dny mýt nebo tak něco. Efekt se násobí každodenním používáním, přičemž sprej se nanáší večer a je určený zejména pro ty, kdo trpí nadměrným pocením. To mě sice netrápí, ale řekla bych, že by mohl fungovat, alespoň mně zabíral skvěle. Jen je třeba zvyknout si na netypický čas aplikace.

  • Editorka Blesk zdraví Lucie testovala:

     

    Oriflame Activelle Extreme, 99 Kč

    Oriflame Antiperspirant deodorant ve spreji 48h Activelle Extreme, 99 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Slibuje účinnost na 48 hodin, já ho prověřila během dovolené v Prachovských skalách. Fungoval na sto procent. Zároveň nijak nedráždil a nevadila mi ani jeho vůně, byť mi obvykle podobné přípravky příliš nevoní. Nemusela jsem ani během dne dávku opakovat, pořád jsem se cítila dobře.

     

    Alcina Deo-Creme, 310 Kč

    Alcina Deo-krém, 310 Kč, koupíte v kosmetických salonech
    Autor: archiv firem
    Tohle je můj favorit! Je pouze velmi jemně parfémovaný, takže nepřebije vůni mé letní lehké toaletní vody. Toho si cením. Je ve formě čirého gelu a stačí velmi malé množství (velikosti perly), aby fungoval celý den. Vyzkoušela jsem ho i ihned po holení, vůbec nedráždil. Navíc se rychle vstřebává a nešpiní oblečení.

  • Externí redaktorka Irena testovala:

     

    Rexona Maximum Protection, 139 Kč

    Rexona Maximum Protection Everyday Fresh deostick Woman, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Dobře se roztírá a po nanesení se nedrolí, nepadá na oblečení. Je účinný i při zátěži, dá se použít i při rekreačním sportování. Vůně je poměrně intenzivní a vydrží hodně dlouho. Z toho důvodu není vhodný ve chvíli, pokud chcete ještě použít parfém. Vůně se tlučou. Má poměrně velký obal, když se člověk podívá na to, kolik antiperspirantu toto balení skutečně obsahuje, zjistí, že si koupil nejméně polovinu vzduchu.

     

    Dove Powder Soft, 79 Kč

    Dove Powder Soft deospray, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Po nanesení se rychle a kompletně vstřebá, člověku nezůstanou žádné zbytky, žmolky nebo bílý povlak. Pudrová vůně je velice příjemná, zpočátku hodně intenzivní, ale po čase vyprchá, takže s parfémem se kombinovat dá. Je šetrný i k citlivé pokožce, po nanesení do čerstvě oholeného podpaží nedráždí. Ve srovnání s tuhými antiperspiranty je jeho účinnost nižší. Pokud počítáte s větší zátěží než sedět u počítače v kanceláři, doporučujeme zvolit jinou variantu antiperspirantu.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Vichy Homme, 249 Kč

    Vichy Homme deospray 72h, 249 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    I když je na tomto antiperspirantu uvedeno, že je určený pro muže, můžete si ho bez problémů pořídit. Parfemace je totiž poměrně hodně sladká a pánský parfém nepřipomíná. Na druhou stranu je vůně tak intenzivní, že se bije s parfémem, což já osobně považuji u antiperspirantů spíš za minus. To, že je sprej určený pro muže, ale jednoznačně dokazuje jeho výdrž. Nepotíte se ani po několika hodinách od nanesení, a to i když je venku skoro třicet stupňů.

     

    Yves Rocher, květ bavlníku, 75 Kč

    Yves Rocher Antiperspirant Květ bavlníku z Indie, 75 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Osobně nemám příliš v lásce antiperspiranty v kuličce, protože mi přijde, že příliš nefungují. Yves Rocher s bavlnou mě ale překvapil. Během dne ho budete muset nanášet víckrát, a to zvláště v případech, že je teplo nebo jste v pohybu. Příjemná nevtíravá vůně ale vydrží a za cenu 75 korun se do kabelky rozhodně vyplatí. Oceňuji i absenci konzervantů v podobě parabenů.

     

    Balea Dry, 35 Kč

    Balea Deodorant spray Dry, 35 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Sprej značky Balea mě na první pohled nadchl designem, cenou i příjemnou vůní. Spreje mám ráda pro pocit svěžesti, takže jsem byla zvědavá, jak bude antiperspirant fungovat. Už po dvou hodinách od nanesení ale přišlo zklamání a já se nepříjemně potila, jako bych žádný antiperspirant ani nepoužila. Dokážu si představit, že bych ho používala v zimě. Na parné léto bych si ho ale nevybrala.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.