Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

7 problémů s pletí, které můžete vyřešit doslova přes noc

  • 16. května 2015 | 06:00

    Jestli existuje denní doba, kterou naše pleť doslova miluje, je to jednoznačně noc. Není divu, pokožka má čas regenerovat, nezatěžují ji nečistoty, líčidla ani vítr nebo sluneční paprsky. Navíc může pracovat, protože vy jste v klidu a neřešíte nic jiného. Pokud tedy pokožku trošku "nakopnete" předtím, než jdete spát, dokáže přes noc doslova zázraky.

  • Pupínky

     

    Máte-li problematickou pleť, i když doba, kdy vám bylo -náct, už je dávno pryč, zkuste si na noc ošetřit pokožku obličeje krémem, který obsahuje antibakteriální složku. Pupínky přitom zásadně nevymačkávejte, protože pak se vám bakterie mohou snadno rozšířit po celém obličeji. Místo toho pleť nezatěžujte, odložte vyživující krémy, které vaše snadno se mastící pokožka stejně nepotřebuje, a nahraďte je přípravky určenými na mastnou a problematickou pleť.

     

    Skinoren, krém na léčbu akné, 219 Kč, k dostání v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Náš tip: Vyzkoušejte lokálně krém Skinoren, který koupíte v lékárně a který je bez nadsázky hrdinou v boji s akné. Má protizánětlivé a antibakteriální účinky a potlačuje problémy pleti. Protože ale hodně vysušuje, používejte ho jen přímo na pupínky.
  • Začervenání

     

    Máte citlivou pleť se sklonem k začervenání? Pak si musíte vybírat takové přípravky, které ji ještě víc nedráždí. Není pravidlem, že citlivá pleť musí být nutně i suchá. Klíčem k péči je ale v tomto případě volit takové přípravky, které obsahují minimum potenciálně dráždivých složek –nebo žádné. Cokoliv, v čem naleznete alkohol, parfémy nebo parabeny, by vám na pleť přijít nemělo. Jednoduše si pamatujte pravidlo, že čím méně chemie, tím pro vás lépe.

    Eucerin Anti-REDNESS, zklidňující krém, 549 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

     

    Náš tip: Vyzkoušejte krém pro hypersenzitivní pleť značky Eucerin, který má nejen velmi citlivé složení, ale je i lehce zeleně zabarvený. Skvěle tak dokáže neutralizovat jakékoliv začervenání pokožky a během pár vteřin ji sjednotit.

  • Vrásky

     

    Noc je naprosto perfektní doba na to, abyste bojovala se stárnutím pleti. Pokud vás trápí začínající vrásky, zařaďte do své noční péče pleťové sérum proti vráskám, ideálně takové, které obsahuje vitamin A nebo retinol. Nezapomeňte ale, že veškerá péče má šanci se vstřebat jedině tehdy, když ze své pokožky pravidelně odstraňujete odumřelé kožní buňky. Takže pokud chcete, aby vám sérum opravdu fungovalo tak, jak má, dopřejte si jednou týdně jemný pleťový peeling.

    Estée Lauder, intenzivní noční sérum pro obnovu pleti Advanced Night Repair, 1571 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

     

    Náš tip: Vyzkoušejte pleťové sérum Advanced Night Repair od Estée Lauder, které si oblíbily tisíce žen po celém světě, včetně hollywoodských celebrit, jako je například Julia Roberts.

  • Celodenní stres

     

    Pravděpodobně byste se divila, kolik nečistot z ovzduší a klimatizace na sebe vaše pleť dokáže během dne navázat. Proto ji na noc ošetřete krémem s antioxidanty a vitaminem A, aby měla schopnost se bránit a těmto škodlivinám odolávat. Odměnou vám bude rozzářená, pružná pokožka.

    LUSH Skin's Shangri La, 1295 Kč, koupíte na www.lush.cz nebo v prodejnách LUSH
    Autor: archiv firem

     

    Náš tip: Vyzkoušejte pleťový krém Skin´s Shangri La od britské značky LUSH, v jehož složení najdete hned 5 přírodních olejů, které budou v noci pečovat o vaši pokožku. Jako antioxidant zde fungují šťáva z mladé pšenice a extrakt z mořské řasy.

  • Otoky

     

    Cítíte se po ránu nepříjemně a nevzhledně oteklá? Musíte vyrazit do boje už v noci. Vylučte ze své péče produkty s obsahem vitaminu A a místo toho si dopřejte krémy, v jejichž složení objevíte slabě koncentrovanou kyselinu glykolovou (ovocnou kyselinu, která se používá při profesionálním chemickém peelingu). Odstraní vám přes noc odumřelé kožní buňky, a navíc nastartuje tvorbu kolagenu a zlepší hydrataci vaší pokožky, takže i zmírní ranní otoky.

    NeoStrata Resurface, intenzivní vyhlazující krém, 694 Kč, koupíte na www.parfums.cz
    Autor: archiv firem

     

    Náš tip: Vyzkoušejte krém NeoStrata Resurface, který obsahuje 10 % AHA ovocné kyseliny a má intenzivní vyhlazující účinky. Měl by vás tak zbavit nejen otoků, ale i jemných vrásek nebo stop po akné.

  • Citlivé oční okolí

     

    Máte pocit, že jsou vaše oči po ránu suché a pálí? Nebo táhne vás oční okolí? Nezapomínejte večer na oční krém nebo gel, které se během spánku do pokožky snadno vstřebávají. Vybírejte si produkty, které obsahují obnovující látky, jako jsou kolagen nebo elastin.

    theBalm TimeBalm Skincare Brazil Nut Eye Perfection Gel, 790 Kč, koupíte na www.parfums.cz
    Autor: archiv firem

     

    Náš tip: Vyzkoušejte oční balzám TimeBalm od značky theBalm, který pokožku hydratuje, zjemňuje, ale současně také zpomaluje tvorbu mimických očních vrásek.

  • Suché rty

     

    Trápí vás suché, popraskané a bolavé rty? Není nic snazšího než si je přes noc "opravit" pomocí silnější vrstvy výživného balzámu na rty. Zapomeňte na všechny hydratační tyčinky a pořiďte si balzám nadopovaný výživnými látkami, jako jsou včelí vosk nebo bambucké máslo. Čím více přírody a méně chemie bude obsahovat, tím lépe.

    Nuxe, vyživující balzám na rty Reve de Miel, 232 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

     

    Náš tip: Legendárním balzámem na popraskané rty je Reve de Miel od Nuxe. V jeho složení nenajdete parabeny, ale zato se chlubí 80 % složek přírodního původu a má takové účinky, že je už dlouhodobě nejprodávanějším výrobkem značky Nuxe. Ostatně asi nebude náhoda, že jeden tento balzám se na světě prodá každých 30 sekund.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.