Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velký test CC krémů: Jak se liší od BB a k čemu jsou vlastně dobré?

  • 1. května 2015 | 06:00

    "Abecedové krémy" mají sice svůj největší boom už za sebou, pořád jsou ale u nás i ve světě velmi populární. Nejvíce slávy sklízejí BB, ale na paty jim obstojně šlapou i CC krémy. Oboje se hodí hlavně na léto, kdy je pleť opálená, a tak ji stačí menší krytí. Proto jsme se rozhodly CC krémy otestovat a zjistit, jak moc se od BB krémů liší.

  • Jaký je rozdíl mezi BB a CC krémem?

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pod písmenky CC se schovává anglický výraz color control nebo color corecting, tedy barevně sjednocující krém. Od BB krémů se liší hlavně svojí texturou - CC krémy jsou vodovější, nemají téměř žádný krycí efekt a nehodí se tedy pro pleť s pupínky. Zato jsou ideální, pokud vás trápí začervenalá nebo nesjednocená pleť.

     

    Kdy byste tedy měla sáhnout po CC krému? Pokud potřebujete redukovat černé tečky, pigmentové skvrny a začervenání pleti. Kromě sjednocení pleti by měly umět také vyhladit a zakrýt první vrásky. Navíc mají velkou schopnost hydratace, takže se hodí i jako podkladová báze pod BB krém nebo make-up.

     

    Jak jsme s nimi byly spokojené my?

  • Redaktorka Maruška testovala:

     

    L´occitane CC krém Pivoňka, 760 Kč


    L´occitane zkrášlující CC krém Pivoňka, 760 Kč (30ml), koupíte v prodejnách L´occitane nebo na www.loccitane.cz
    Autor: archiv firem
    Ze všech těch BB, CC, DD, ZZ a kdo ví co ještě krémů a make-upů, jsem už trochu unavená, a hlavně zmatená.  Je přeci jedno, jak se to jmenuje, hlavně, že to zamaskuje všechny neduhy na mém obličeji, ne? Se stejnou myšlenkou jsem přistupovala i k tomu, když jsem si nanášela pivoňkový CC krém od L´occitane. Byla jsem poněkud konsternována, že jde o bílý krém s nějakými drobnými tečkami. K čemu to je? Nicméně jsem si jej na obličej stejně nanesla. Mimo to, že krásně voní, jsem zjistila, že mám najednou barvu svého obličeje tak nějak sjednocenou. Aha, tak k tomu to je!  CC má sjednotit pleť, zamaskovat různé fleky, a tak, nikoliv krýt! V tom případě tento splnil svůj účel. Stačilo pak nanést už jen trochu BB krému, moje pleť vypadala přirozeně a neměla jsme přitom pocit, že mám na obličeji silnou vrstvu make-upu.
  • Redaktorka Andrea testovala:

     

    Oriflame Giordani Gold CC Cream, 429 Kč

     

    Oriflame Giordani Gold CC Cream SPF 35, 429 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    CC krémy preferuji na léto, když už je pleť opálená a jediné, co potřebujete, je zakrýt drobné nedostatky. CC krém Giordani Gold od Oriflame všechny tyto požadavky splňuje do puntíku. Snadno se roztírá, pokožku sjednocuje a příjemně voní. Navíc dokáže i velmi obstojně krýt, což je bonus, který bych u CC krému spíš nečekala. Velkou výhodou je pak také SPF 35, takže vám snadno nahradí pleťový opalovací krém. Prostě splňuje přesně to, co od lehkého, sjednocujícího krému čekáte.
  • Editorka Jana testovala:

     

    Olay CC Cream Complexion Corrector, 435 Kč

     

    OLAY CC Cream Complexion Corrector, 435 Kč (50ml), koupíte v parfumeriích Fann nebo na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Jde o moje druhé setkání s CC krémem a musím přiznat, že jsem znovu zklamaná. Snad mám na tento druh krému přehnaná očekávání. Jako denní krém je velice příjemný, skvěle se roztírá a pleť je po něm sametově hladká. Pravdou je, že je to nejspíš díky obsahu silikonů. I když mám velmi citlivou pleť, tak ji nijak nedráždí. Jen ty sjednocující účinky mi nějak unikají. Hned po nanesení pleť lehounce sjednotí, ale pak se vstřebá, lehce zabarví do tmavšího tónu, než má emulze sama, ale nějak pod tím jsou vidět všechny zarudlosti a nestejnoměrnosti pleti. Takže zatím asi zůstanu věrná BB krémům.
  • Redaktorka Lucie testovala:

     

    Max Factor CC Cream, 395 Kč

     

    Max Factor CC Cream, 395 Kč (30ml), koupíte v parfumeriích Fann nebo na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Testovaní tohoto CC krému pro mě bylo premiérou. Měla jsem zkušenosti zatím jen s BB krémem od jiné značky a ten mě tehdy moc nepřesvědčil, a proto jsem byla skeptická i u tohoto produktu od Max Factor. Verdikt? Mohla bych ho používat pořád! Má skvělou konzistenci, je až jemně pěnový, takže se skvěle roztírá. Kryje tak akorát a vyhovuje mi, že nevytváří na obličeji neprůhlednou masku. Překvapilo mě i to, jak dlouho vydrží a že i odpoledne má pleť vypadá bezchybně. Za mě jednička s hvězdičkou!
  • Redaktorka Brigita testovala:

     

    Lavera přírodní CC krém 8v1, 379 Kč


    Lavera Přírodní CC krém 8v1, 379 Kč (30ml), koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Mám ráda přírodní kosmetiku, která je bez silikonů a chemických konzervantů, ale popravdě se v tomto sortimentu zoufale snažím sehnat make-up, který by kryl, měl přijatelný odstín ženy žijící ve střední Evropě a vypadal na pleti přirozeně. Zatím se mi nedaří. CC krém nemá z podstaty krýt, ale pouze sjednocovat, což tento od firmy Lavera splňuje do puntíku. Má specifickou vůni, kterou mají všechny produkty této značky a lehce se roztírá. Odstín bohužel nesedne každému, ale jelikož není krycí, na pleti ze rozetře prakticky do ztracena, takže by to neměl být problém. Pokud máte dobrou pleť bez pupínků, je skvělý. Chcete-li ale, aby alespoň mírně kryl, kupte si raději BB krém.
  • Redaktorka Lenka testovala:

     

    Lirene CC krém Magic Make-up, 195 Kč

     

    Lirene CC krém Magic Make-up, 195 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Na tenhle CC krém jsem byla opravdu zvědavá. Obsahuje totiž pigmenty zapouzdřené v mikrokuličkách, takže by se po aplikaci měl dokonale přizpůsobit tónu vaší pleti. A opravdu to tak funguje. Bílý krém se jakoby zázrakem při roztírání začíná zabarvovat. Po aplikaci jsem měla pleť hydratovanou, svěží a barevně sjednocenou. Nemůžete od něj čekat nějaké výrazné krytí, ale to já ani nepotřebuji. Ocenila jsem, že na obličeji opravdu vydrží celý den. Navíc neucpává póry. Příjemná je i jeho jemná květinová vůně. Díky úzkému aplikátoru se navíc dobře koriguje množství z tuby vytlačeného krému. Musím říct, že i když jsem k němu zpočátku neměla moc velkou důvěru, teď si ho znovu pořídím.
  • Redaktorka Gábi testovala:

     

    For Life & Madaga Rozjasňující krém Biological, 425 Kč

     

    For Life Madaga Rozjasňující tónovací krém Biological, 425 Kč (30ml), koupíte na www.forlifemadaga.cz
    Autor: archiv firem
    Za prvé jsem byla nadšená, když jsem zjistila, že je přípravek z řady české kosmetiky. Předtím jsem se totiž se značkou For Life & Madaga nikdy nesetkala, což je škoda, protože rozjasňovací tónovací krém Biological je prostě skvělý. Občas má člověk chuť na sebe takzvaně nic neplácat a tenhle opravdu velmi lehký krém, který obsahuje zlatavé mikročástečky, nemá krycí efekt, ale rozjasní pleť a přizpůsobí se její přirozené barvě, kterou opticky sjednotí. Navíc úžasně voní, takže je to požitek i pro vaše čichové buňky. Rozhodně mě tenhle přípravek navnadil na to, abych zkusila, jaké jsou ostatní výrobky téhle značky.
  • Editorka Radka testovala:

     

    Avon Lehký krycí CC krém, 139 Kč

     

    Avon Lehký krycí denní krém, 139 Kč (30ml), koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Tento CC krém se bohužel hvězdou mé kosmetické taštičky nestane, i když z jiného důvodu, než kterého jsem se obávala. Myslela jsem si, že mě zklame, žjelikož nebude moc krýt - poslední dobou nemám zrovna perfektní pleť. Sama bych si proto momentálně CC nekoupila, ale zajímaly mě jeho vlastnosti a tak jsem ho chtěla vyzkoušet. Kryje překvapivě dobře, dokonce srovnatelně s make upy, potěšil i ochranný faktor SPF proti slunci 20. Jenže co je to platné, když si přítomnost krému po nanesení na pleť ještě po hodině, dvou uvědomuju, což mě jednak nutí si sahat na obličej, navíc je to prostě trochu nepříjemné. Mám zkrátka pocit, že mám na obličeji něco mastného, co tam vlastně moc mít nechci. Možná by to někomu se suchou platí posloužilo skvěle, ale ani já nemám moc mastnou pleť, spíše naopak, nicméně tahle mastnost zůstává na povrchu. Rozhodně nejde o lehký krém, ačkoli právě takové mají CC krémy být. 
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

     

    Ziaja CC krém, 129 Kč


    Ziaja CC krém, 129 Kč (50ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Značka, která asi nikdy nezklame. Velmi příjemný krém, který dokonale hydratuje, strukturou i vůní připomíná spíše léčebnou mast, což ve mně vždy vzbuzuje pozitivní emoce. Mám ráda, když krémy voní jen velmi lehce a ideálně podobně jaké mýdlo. Po aplikaci nepálí, a to ani v oblasti očí. Co se týče sjednocení obličeje – já sama jsem velký efekt neviděla, ale jisté zmírnění zarudlých částí pokožky jsem registrovala.

     

    Avene Antirougeurs denní krém, 465 Kč


    Avene Antirougeurs denní krém na červené skvrny, 465 Kč (40ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Příjemná mýdlová vůně, dostatečná hydratace, snadné roztírání. Příjemný krém, u něhož vás neobtěžuje ani vůně ani struktura. A to je něco, co já na krémech nejvíce ocením, protože moje citlivá plet máloco snese. Avene, slibuje, že vás zbaví zarudnutí, není to moc výrazné, ale moje problematické partie kolem nosu maličko zbledly.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.