Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tajemství kosmetických taštiček: Bez čeho se v redakci neobejdeme?

  • 2. dubna 2015 | 06:00

    Dámská kosmetická taštička je takovou moderní krabičkou poslední záchrany. Nosíme v ní totiž to, co potřebujeme mít neustále po ruce a bez čeho se v městské džungli prostě neobejdeme. Jistě, na týdenní túru po horách nebo na houby se nezbytně nutné produkty samozřejmě liší, ale pro běžný pracovní den jsou pro nás tyto věci prostě "must have". Co byste vždy zaručeně nalezly v kosmetických taštičkách našich redaktorek?

  • Šéfeditorka Markéta:

    Co najdete v kosmetických taštičkách našich redaktorek?
    Autor: archiv firem
    Tweezerman, pinzeta SLANT, 599 Kč, koupíte v prodejnách Profimed
    Autor: archiv firem
    Pinzeta. Bez ní nevycházím z domu. Není nic horšího než si nahmatat na tváři nenápadně rostoucí malý chloupek. Nevím, jak vy, ale já jsem přesvědčená, že ten milimetr černého vlásku vidí každý. Navíc se stále pokouším zjistit, zda by nebylo možné ho zlikvidovat nehty.

     

    Balea, Urea lippenbalsam, 29 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Balzám na rty. Nezáleží moc na značce, i když můj oblíbený je ten za cca 30 korun z DM drogerie ve tvaru malé tuby. Mám jich vždy několik. Pořeší nejen oschlé rty moje, ale také mojí dcery, dokáže mi rychle pomoci, když ráno vyběhnu, aniž bych se stihla natřít běžným krémem (naše kosmetická redaktorka právě nyní při představě, jak si mažu obličej jelením lojem, omdlela). Hodí se i jako krém na ruce, a to pro celou rodinu. I proto nemá být barevný a měl by být prakticky bez vůně a zápachu.

     

    Max Factor False Lash Effect, 249 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Max Factor False Lash Effect. Tedy řasenka, bez které můj život nemá smysl. Její výběr byl tak jako u většiny mých kometických produktů dílem náhody, ale používám ji už několik let. Vlastně nikdy jsem si k jiné značce takový vztah nevytvořila. Proč? Skvěle rozčesává řasy, neslepuje je, a přitom se nerozmazává. Prostě láska. Jediné vzrušení, které si čas od času dopřeju, je, že si místo tmavě hnědé (četla jsem, že od 40 let nahoru je černá pasé) omylem koupím modrou a pak doufám, že mi ji vymění.
  • Redaktorka Maruška:

    Co najdete v kosmetických taštičkách našich redaktorek?
    Autor: archiv firem
    Rimmel Provocalips, odstín Play with Fire, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Červená rtěnka. Pro jistotu jich mám v zásobě vždy několik. Pro každou příležitost jinou. Na nákup, do práce, na víkend. A to nejen co do odstínů, ale i co do doby trvanlivosti. Teď je zrovna mým favoritem od Rimmelu Provocalips, kterou si nanesu ráno a vydrží mi až do pozdních večerních hodin. Takže už žádné špinavé límečky mužských košil a obtisky na skleničkách! Ano, uznávám, že je to taková má obsese, ale já si prostě nedovedu představit, že bych z domu vyšla bez rudých rtů.

     

    Astor Lift me up, korektor 2 v 1, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Zmizík na kruhy. Ještě nedávno jsem si říkala, jak je super, že můžu vyjít nenamalovaná, a pořád se mne na ulici lidi neleknou. Jenže před pár dny jsem se viděla na fotografii odmalovaná, a ač jsem se to pokusila svést na špatné světlo, nakonec jsem musela uznat, že mám takové kruhy pod očima, že by na nich mohli trénovat olympijští gymnasti. V tu chvíli jsem si řekla, že bez pořádného korektoru na oči už nedám ani ránu! Snad jen v létě, kdy používám veškerou kosmetiku značky "letní opálení". Ale kdo ví, jak na tom budu letos... Do té doby budu u sebe raději stále nosit korektor od Astoru Lift me up.

     

    DKNY Be Delicious, parfém, 1299 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    Voňavé jablíčko. Ale ne na to, abych se do něj zakousla, ale abych se jím hezky ovonila. Samozřejmě mám na mysli parfém od DKNY Be Delicious. Mám ráda jeho svěží vůni, která mne vždycky probere, a i když jsem sebeunavenější, dodá mi do žil potřebnou energii. Baví mě na tom ta nevtíravá vůně, která se sice nemusí každému líbit, ale nikoho ani neurazí. A když bude nejhůř, masivní flakon by mi určitě posloužil i jako účinná zbraň proti případným násilníkům.
  • Redaktorka Radka:

    Co najdete v kosmetických taštičkách našich redaktorek?
    Autor: archiv firem
    Sephora Ultra Shine Lip Gloss, 349 Kč, koupíte v síti parfumerií Sephora
    Autor: archiv firem
    I když tam mám hned několik nezbytností, od korektoru (momentálně jsem nadšená z Lumi Magique od L'Oréal) přes make-up a pudr, oční stíny, řasenku až po rtěnku, přes den by mi většinou stačila právě ta rtěnka nebo lesk na rty. Na přepudrování či tak něco si vzpomenu jen občas, ale když si občas nepřejedu rty, nejsem ve své kůži. Z lesků mám dluhodobě v oblibě Sephora Ultra Shine Lip Gloss.

     

    Sally Hansen, Raise Some Brows, pinzeta, 89 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Pinzeta. Hlavně kvůli chloupkům na bradě, které bych třeba ráno v koupelně přehlédla, ale přes den už nikoliv. Kdybych zjistila, že ji u sebe nemám, jdu si koupit jinou. Ostatně jsem to už několikrát udělala, jako třeba tehdy, když jsem měla mít schůzku s nějakým mužem – raději jsem nahlásila pětiminutové zpoždění a v lékárně, na kterou jsem narazila, si za těžké peníze koupila pinzetu ze solingenské oceli, která mi vrátila duševní klid.

     

    Travalo, plnitelný flakon, 259 Kč, koupíte na www.parfemland.cz
    Autor: archiv firem
    Malou kovovou lahvičku Travalo, do které si můžu odstříkat dávku oblíbeného parfému, a nemusím tak s sebou tahat celé velké a těžké balení, kterému to beztak nedělá dobře. Plnění je otázkou několika sekund, lahvička zvaná atomizér je na výběr v několika barvách. Skvělá a praktická věc.
  • Redaktorka Jana:

    Co najdete v kosmetických taštičkách našich redaktorek?
    Autor: archiv firem
    Dermacol, transparentní fixační pudr, 229 Kč (13,5 g), koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Vždy mám v kosmetické taštičce pudr, oblíbila jsem si Dermacol Invisible Fixing Powder, který milují i čeští vizážisté. Vzhledem k tomu, že mám tendenci si neustále sahat na obličej, už v poledne je můj původní make-up osahaný. V létě se zase snadno zapotím, takže mi make-up steče a lesknu se. Bez pudru tedy ani ránu. Tenhle transparentní jsem si zamilovala, protože působí velice přirozeně a není na pleti vidět ani cítit.

     

    Bourjois Paris Effet Smoky Eye, 119 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    Rozhodně nevycházím bez černé kajalové tužky. Používám různé, podle toho, která mi v obchodě padne do ruky, ale zatím nejlepší byla Bourjois Paris Effet Smoky Eye Pencil. Má měkkou konzistenci a pomocí vestavěného štětečku vytvoříte kouřové líčení za 2 minuty, které navíc vydrží i pořádnou párty. Beru ji s sebou, kamkoli jdu, i kdyby to mělo být do divočiny.

     

    e.l.f., zapečený rozjasňovač, 105 Kč, koupíte na www.elfkosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Rozjasňovač Elf Studio Baked Highlighter jsem začala používat teprve nedávno, kdy mi ho věnovala naše kosmetická redaktorka, a rozhodně si vydobyl své místo v mé kosmetické taštičce. Dokáže totiž krásně rozjasnit mou odpoledne už unavenou pleť, aniž bych se musela odličovat a znovu líčit. Kdykoli ho před akcí lehce popráším nad lícní kostí, tvář se mi rozzáří a všichni říkají, jak vypadám svěže, i když jsem noc před tím skoro nespala.
  • Redaktorka Andrea:

    Co najdete v kosmetických taštičkách našich redaktorek?
    Autor: archiv firem
    Astor, dlouhotrvající make-up Perfect Stay 24h, 329 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Moje kosmetická taštička doslova praská ve všech. Spoustu šminek i ostatních blbůstek tam však nosím zbytečně. Hravě si během dne vystačím se třemi věcmi, díky kterým si během pár vteřin upravím make-up i vlasy a vypadám zas jako "nová". První must have je rozhodně make-up! Musím se přiznat, že je poměrně střídám, protože jsem zatím nenašla žádný, který by stál za to, abych mu zůstala věrná. Právě teď zkouším, jestli Astor Perfect Stay opravdu vydrží 24 hodin, a zatím jsem spokojená. Navíc perfektně kryje, takže mi kdykoliv během dne pomůže zamaskovat jakýkoliv nedostatek na pleti.

     

    Artdeco, pero na obočí EYE BROW COLOR PEN, 329 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Dalším "malovátkem", bez kterého neudělám ani krok, je fixa na obočí Artdeco Eye Brow Color Pen, díky které jsem konečně své líčení dotáhla k dokonalosti. Během dne sice barva na obočí trochu vybledne, ale nanášení je tak jednoduché, že ho zvládnete klidně i poslepu.

     

    Gumičky Invisibobble, www.salonpro.cz, 125 Kč/3 ks
    Autor: archiv firem
    Do třetice všeho dobrého bych se neobešla bez geniálních gumiček Invisibobble, díky kterým si během dne můžu kdykoliv udělat culík, drdol nebo cop, aby mi vlasy nepřekážely. Vždy mám v kosmetické taštičce alespoň jednu! A že se gumička zašpiní od šminek? To vůbec nevadí! Stačí ji opláchnout pod vlažnou vodou, trochu přetřít mýdlem a je jako nová!
  • Redaktorka Brigita:

    Co najdete v kosmetických taštičkách našich redaktorek?
    Autor: archiv firem
    GUM Soft-Picks, masážní mezizubní kartáček, 249 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    I když byste od kosmetické redaktorky nejspíš čekali, že na prvním místě v její kosmetické taštičce bude nějaká kosmetická vychytávka, opak je pravdou. Ani krok totiž neudělám bez gumových mezizubních kartáčků! Spolehlivě z vašich zubů dostanou vše, co tam nepatří, a navíc vám ochrání i dásně.

     

    Bio certifikovaný tuhý pudr Zuii, 920 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Bez kosmetiky se ale samozřejmě neobejdu. Protože se líčím, než odcházím z domu, v průběhu dne potřebuju už jen pár produktů na opravy. Mým největším favoritem už je posledních pár týdnů kompaktní pudr Zuii, který splňuje snad všechno, co si u pudru můžete přát. Je dokonale lehký, kryje, matuje, na pleti ho necítíte a chlubí se 100% přírodním složením. Spolu se štětcem Ecotools jsou pro mě zatím "nepřekonatelní".

     

    Sleek MakeUP, tvářenka, odstín Rose Gold, 165 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Na závěr svého soukromého TOP 3 žebříčku se neobejdu bez tvářenky, což je ostatně produkt, na kterém přiznávám lehkou závislost. Můj kosmetický stolek čítá asi 30 různých odstínů a značek, ale tou nejoblíbenější je už dlouho Sleek Rose Gold, která má prostě nejdokonalejší odstín růžové s jemným zlatým shimmerem, jaký jsem kdy viděla. Bez mučení přiznávám, že ji mám ještě raději než ikonickou NARS Orgasm.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.