Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Krásné a vytvarované nohy do léta? Musíte začít už teď!

  • 29. března 2015 | 06:00

    Pokud jste se rozhodla hubnout do plavek nebo se prostě jen nemůžete dočkat, až vytáhnete krátkou sukni a nastavíte své nohy sluníčku, měla byste je na to začít připravovat už teď. Je totiž nejvyšší čas!

  • 13 týdnů do léta - hubněte

     

    Pokud se vám do cvičení po zimě moc nechtělo, je na čase to změnit. Běhání, rychlá chůze, jízda na kolečkových bruslích nebo jiná aerobní pohybová aktivita jsou totiž skvělými prostředky pro zeštíhlení stehen, lýtek a zadečku.

     

    Pokud jste s objemem svých nožek spokojená, ale cítíte, že by potřebovaly zpevnit, vrhněte se na několik snadných cviků, které vám nohy vytvarují a zpevní. Pokud navíc přestanete jezdit výtahem a začnete chodit po schodech a o víkendu vyrazíte s rodinou zdolat nějaký ten kopec, své nohy v létě nepoznáte!

    Video se připravuje ...
    Jak posílit nohy • VIDEO: Adam Balažovič
  • 10 týdnů do léta - uzdravujte

     

    Extra tvrdý oboustranný pilník na paty, Sally Hansen, 149 Kč
    Autor: archiv firmy
    Trápí vás otoky a pocity těžkých nohou? Nejlepší prevencí, jak bolestem nohou předcházet, je opět pravidelný pohyb, který posílením lýtkového svalstva problémy výrazně zmírní. Stačí, když si několikrát do týdne zaplavete, projedete se na kole nebo vyrazíte na 30minutovou intenzivní procházku. Doma je pak nejlepší mít nohy na stole. Ideální je totiž dostat končetiny do výšky srdce.

     

    Pokud vás naopak nepříjemně svědí chodidla nebo pozorujete na nehtech nevzhledné nažloutlé flíčky, mohlo by se jednat o plíseň. Nestyďte se a hned běžte k lékaři. Čím dříve přijdete, tím rychleji se vyléčíte. Zřejmě vám předepíšou mast s antibiotiky. Počítejte s tím, že léčba je dlouhodobá a hlavně ji musíte důsledně dodržovat, jinak máte za chvíli plíseň zpátky.

  • 8 týdnů do léta - obrušujte

     

    Zhruba 2 až 3 měsíce před začátkem léta byste měla svým nožkám věnovat pravidelnou péči.

    L´Occitane, revitalizační cukrový peeling AROMACHOLOGIE, 895 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem

     

    Začněte tím, že z pokožky pomocí peelingu odstraníte vrstvu odumřelých kožních buněk, které se na ní pod dlouhými kalhotami a v přetopených místnostech během chladných měsíců nahromadily. Je čas vytáhnout v boji peeling! Vybírejte si ty, které obsahují co nejvíce přírodních složek a jsou na bázi cukru nebo soli, takže se abrazivní částečky během používaní rozpouštějí.

     

    Jednou týdně věnujte také pozornost ztvrdlé pokožce na chodidlech, která potřebuje jemně ošetřit. Obruste ji pomocí pemzy nebo speciálních pilníků a ošetřete vrstvou hydratačního krému. Během domácí pedikúry se raději vyvarujte používání „seřezávače“, žiletky nebo břitvy. Nešetrným použitím těchto pomůcek si totiž můžete spíše ublížit než pomoci.

  • 8 týdnů do léta - hydratujte

     

    Nivea, zpevňující tělové mléko do sprchy, 160 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pokud jste to dosud zanedbávala, společně s peelingy byste měla začít své nožky také důkladně hydratovat. V první řadě začněte zevnitř – dostatečný pitný režim vám zajistí pružnou a pevnou pokožku, pomůže vám zbavit se celulitidy a zpomalí proces stárnutí kůže.

     

    Nezapomínejte ale ani na promazávání pokožky, která je po zimě dehydrovaná a bez života. Právě ten do ní musíte vrátit. Ideální novinkou, se kterou se moc nenadřete, je tělové mléko do sprchy, službu vám ale udělají prakticky jakékoliv tělové mléko, máslo, krém nebo olej. Dámy nad 40 let by měly sáhnout po zpevňujících přípravcích, jako jsou například ty s koenzymem Q10.

  • 6 týdnů do léta - opalujte

     

    Nechcete-li na první sluníčko vytáhnout nohy bílé jako tvaroh, samoopalování se nevyhnete. Pokud plánujete vrhnout se na samoopalovací produkty, zvolte si takový, který opálení vytváří postupně, a používejte ho zhruba 2krát až 3krát týdně podle toho, jakého stupně opálení chcete dosáhnout. Nezapomeňte ale, že před jeho použitím jsou peeling a hydratace naprostou nutností, abyste si na kůži nenadělala fleky.

    Vita Liberata Naked Skin, smývatelný samoopalovací krém, 329 Kč, koupíte na www.profiskin.cz
    Autor: archiv firem

     

    V případě, že se samoopalovacích přípravků bojíte, pořiďte si vychytávku v podobě tělového make-upu. Ten ráno jednoduše nanesete jako tělové mléko a večer pohodlně smyjete ve sprše. Naše módní redaktorka Andrea je chodícím důkazem toho, že od skutečného opálení tento "podvod" nikdo nepozná. Seženete ho například v sortimentu značek Rimmel, Sally Hansen, Dermacol nebo Vita Liberata.

  • 4 týdny do léta - masírujte

     

    Inlight Bio, tělový olej s arnikou, 1230 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Po dlouhém pracovním dnu, když navíc venkovní teplota vyleze nad 20 stupňů, má mnoho z nás pocit těžkých, unavených a oteklých nohou. S počasím nenaděláme nic, ale nohám můžeme ulevit masáží, která rozproudí lymfatický systém. Jeho špatná funkce tak může mimo jiné za otoky, celulitidy a křečové žíly.

     

    Nohy masírujte vždy ve směru k srdci, klouby vynechte. Masáž by měla být jemná a příjemná. K tomu pomůže i voňavý masážní olej, ideálně takový, který je čistě přírodní a neobsahuje žádné chemické látky. Naleznete ho například v sortimentu značek Inlight, Saloos, Nobilis Tilia nebo Éminence Organics.

  • 2 týdny do léta - odchlupte

     

    Braun Silk-épil 7 SkinSpa Beauty Edition, 4399 Kč, koupíte na www.mall.cz
    Autor: archiv firem
    Pokud se holíte klasickou žiletkou, musíte počítat s tím, že chloupky se brzy objeví znovu. Sáhněte tedy alespoň po holítku se třemi břity, které vás chloupků zbaví jedním tahem.

     

    Ideální je ale investovat do depilátoru, který vás chloupků zbaví na 4 týdny. Pořiďte si takový, který můžete používat i pod vodou – holení s ním je pak prakticky bezbolestné.

    Před holicím procesem si také dopřejte horkou koupel, která chloupky zjemní. Jestli vám na hladkých nožkách opravdu záleží, pořiďte si olej na holení, který pokožku perfektně promastí.

  • 1 týden do léta - lakujte

     

    Nehty na nohou by měly být vždy pečlivě upravené. Ke stříhání je důležité použít kvalitní nůžky nebo speciální kleštičky určené přímo na pedikúru. Nehty zásadně zastřiháváme rovně, aby bolestivě nezarůstaly.

    SpaRitual Lacquer, 298 Kč, koupíte na www.sparitual.eu
    Autor: archiv firem

     

    Proti zarůstání je také dobré kupovat si vždy správnou velikost bot. Pokud vás obuv tlačí, nemůžou nehty správně růst a mají tendence zarůstat. Malíček se nestříhá, stačí pouze použít pilník. Poté, co nehty ostříháte, je lehce zapilujte, předejdete tak nepříjemnému třepení.

     

    Poslední fází je lakování. Použijte podkladový lak, který nehty zpevní a zabrání barevnému laku, aby vám zabarvil nehty. Poté použijte dvě vrstvy barevného laku a ty nakonec přelakujte krycím lakem, aby vám pedikúra vydržela déle bezchybná.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.