Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

8 triků, díky kterým vám lak na nehtech vydrží perfektní celý týden

  • Dodržujte naše doporučení a manikúra vám vydrží mnohem déle bezchybná
    3. prosince 2014 | 06:00

    Také vám i sebelepší, sebedražší lak vydrží na nehtech dokonalý pouze první dva dny a pak se začne na špičkách odlupovat? Dostáváte se tak do kolotoče neustálého lakování a odlakovávání nehtů, což je vysušuje a ničí. Naštěstí ale existují triky, s jejichž pomocí by vám měla manikúra vydržet perfektní i celý týden. Prozradíme vám, jak na to!

  • Místo vody si dejte alkohol

     

    P

    Autor: shutterstock.com
    ředtím, než si začnete nehty lakovat, se nenakládejte do vany a koupel nedopřávejte ani svým nehtům. Nehet je totiž porézní a vodu do sebe absorbuje, takže k němu lak pak tak dokonale nepřilne. To samé platí také pro výživné olejíčky. Místo toho nehet před samotným lakováním odmasťte alkoholem. Snadno ho koupíte v každé lékárně. Jen se při jeho aplikaci snažte vyhnout nehtovým lůžkům, abyste si je nevysušila.
  • Vždy použijte podkladový lak

     

    Autor: shutterstock.com
    Bezbarvý podkladový lak je základ. Jeho speciální složení totiž umožní barevnému laku lépe přilnout k nehtu, a ten tak vydrží déle perfektní. Navíc pokud máte v oblibě výrazné barvy, zabrání tomu, aby se vám pigment dostal přímo do nehtu, a tím jej obarvil.
  • Lakujte i hrany

     

    Autor: shutterstock.com
    Podkladový, barevný i krycí lak nanášejte vždy také na hranu nehtu. Vrstvy tak uzavřete a lak se vám na špičkách nebude tolik odlupovat. Třepí-li se vám nehty, je to většinou známka toho, že je příliš často a nešetrně odlakováváte. Ideální je v tomto případě vydržet alespoň 2 až 3 týdny bez lakování nebo nehty potáhnout gelovým lakem, pod kterým budou mít čas zregenerovat.
  • S laky neštěrchejte

     

    Autor: shutterstock.com
    Přestože většina výrobců laků na nehty je před nanášením doporučuje důkladně protřepat, raději jejich rady ignorujte. Místo toho lahvičku "protřepejte" třením mezi dlaněmi. Lak se tak promíchá stejně důkladně, ale nebudete v něm vytvářet vzduchové bubliny, které vznikají právě při protřepávání a jejichž vinou se pak lak rychleji odlupuje z nehtů.
  • Nikdy nevynechávejte krycí lak

     

    Autor: shutterstock.com
    Na nehtech byste měla mít vždy celkem 4 vrstvy – podkladový lak, dvě vrstvy barevného laku a krycí lak, který barevný lak zafixuje, dodá mu lesk a prodlouží jeho trvanlivost. Malým trikem pak je znovu nehty přelakovat krycím lakem zhruba každý druhý až třetí den. Jednoduše proto, že tím prodloužíte výdrž vaší manikúry.
  • Vyhněte se desinfekci

     

    Autor: shutterstock.com
    I když jsou nejrůznější antibakteriální mýdla a gely vhodné pro dezinfekci rukou, mají také tendenci pokožku dost vysušovat a s ní samozřejmě také vaše nehtová lůžka. Používejte je proto pouze v případě, že je to opravdu nutné, a na práci s úklidovými prostředky si vždy berte rukavice.
  • Vyživujte

     

    Autor: shutterstock.com
    Chcete-li mít opravdu zdravé a pevné nehty, je potřeba každý den masírovat lůžko a kůžičku kolem nehtů. Ideálně pak s pomocí oleje s vitaminem E. Nehet samotný je rohovina, kterou nijak nespravíte. Když ale věnujete dostatek péče jeho lůžku, odmění se vám skutečně pevnými a zdravými nehty.
  • Lak odstraňujte šetrně

     

    Autor: shutterstock.com
    Nedá se nic dělat, odlakovače prostě k nehtům šetrné nejsou a je v podstatě jedno, jestli používáte ty s kosmetickým acetonem, nebo bez něj. Při odstraňování laku svým nehtům ovšem prokážete velkou službu, budete-li postupovat jako při odličování očního make-upu.

     

    Odlakovač naneste na vatový tamponek a na chvíli jej přiložte k nehtu a nechte působit. Teprve poté jedním pohybem lak setřete. Čím více jej totiž budete dřít, tím více si nehet poškozujete. Ideální také je lak na nehty před odlakováváním lehce narušit pilníkem, aby odlakovač do laku snadněji pronikal a lépe ho rozpouštěl.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.