Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pravda a mýty o vypadávání vlasů. Co opravdu pomůže?

  • Vypadávání vlasů, je pro ženu mnohem děsivější než pro muže
    16. listopadu 2014 | 06:00

    Zaskočilo vás, že vám vlasy padají víc, než je zdrávo? Vyzkoušeli jste už neúspěšně kde co? Možná jen věříte mýtům, které okolo nechtěného řídnutí pramenů kolují, a napínáte své snažení špatným směrem. Co opravdu pomáhá?
    Na vlasech si zakládáme, a proto jejich padání nikoho nenechá v klidu. Pokud vám vypadne okolo stovky vlasů za den, nemusíte se znepokojovat, jste v normě. Při výrazně vyšším počtu byste ale měli zbystřit, zvlášť jestli padají i s vlasovou cibulkou. Co teď? Možná už jste zaslechli i spousta rad, které vám ale ve skutečnosti moc nepomohou. Jaké mýty mezi námi kolují?

  • Říká se, že…


    Asi jste se k vám doneslo, že za vypadávání vlasů může jejich barvení nebo trvalá. Tyhle úkony vám sice můžou vlasy poničit, pravda, ale nezpůsobí jejich padání i s cibulkou. Nevěřte ani tomu, že za řídnutím kštice stojí její časté mytí. To odstraní pouze vlasy už vypadlé. Nebojte se ani vlasy česat a kartáčovat, jen pozor, abyste je hřebenem nepotrhali. Říká se taky, že za padáváním stojí pevně utažený culík nebo drdol. Takto přetěžované vlasy se mohou lámat, někdy i padat, ale pokud je přestanete zatěžovat, hned narostou nové. Podobně každodenní fénování nemá s ubýváním vlasů nic společného, může je ale narušit a přesušit. To však snadno vyřeší intenzivní péče a hydratace.
    A co tedy skutečně pomáhá (tedy pokud vyloučíme zdravotní problém, ke kterému potřebujete lékaře)?
    Autor: Shutterstock.com

  • Destilovaná voda jako jednoduchá záchrana


    Někdy může být důvodem, proč vlasy po umytí začnou hodně vypadávat a ztrácejí svůj původní lesk, voda s vysokým obsahem vápníku. Zkuste proto po umytí vlasy opláchnout destilovanou vodou, která je změkčí, jejich padání zastaví a vrátí jim i původní lesk.
    Autor: Shutterstock

  • Chilli papričky obnoví hustotu


    S růstem a hustotou vlasů pomáhá i jídelníček. Obohaťte ho denně o jednu až dvě chilli papričky společně s dvěma lžícemi naklíčených sójových bobů. Papričky i klíčky obsahují látky, které vám hustotu vlasů obnovují.
    Autor: shutterstock

  • Léčivý pivní zábal


    Jak ozdravit vlasy pivem? I když možná mírné vnitřní užití bude mít taky příznivý vliv (vzhledem ke složení piva), pomáhá v první řadě vnější přeliv. Nejprve opláchněte vlasy teplou vodou, pak do nich vmasírujte 100 ml piva, zabalte je a nechte pivo působit 20 až 30 minut. Pak omyjte. Opakujte podle potřeby.
    Autor: Shutterstock.com

  • Nenechte si ujít čas kopřiv


    Kopřivy najdete téměř všude, byl by hřích nevyužít jejich léčivé síly. Nejlepší jsou čerstvé, ty prospějí každým vlasům, a zvlášť oslabeným a padajícím. Kdykoli během roku budete mít možnost, vyrazte na ně. Co s nimi pak?
    Kopřivový zábal: Nasekejte najemno dvě hrsti čerstvě natrhaných kopřiv, zřeďte je vodou na kašičku a vetřete do pokožky až ke kořínkům vlasů. Pod zábalem z ručníku je nechte působit asi půl hodiny. Pak je důkladně opláchněte vlažnou vodou. Při akutním padání opakujte dvakrát týdně.
    Autor: Shutterstock

  • U kosmetiky dodržujte návod


    V kterékoli roční době můžete pak sáhnout po kosmetických přípravcích proti vypadávání vlasů. Tady hlavně pozor, užívejte je s mírou a podle návodu, často obsahují kofein a jiné podpůrné látky na prokrvení pokožky.
    ...
    Autor: shutterstock.com


Autor: mac
Klíčová slova:  vlasy, trendy, kosmetika, rady, vypadávání vlasů
Diskuse ke článku
.