Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co opravdu zabírá na vrásky? Obličejový aerobik!

  • 8. listopadu 2014 | 06:00

    Krásu ovlivňuje nespočet faktorů, nicméně velký vliv má i každodenní péče. A tak zkuste k aplikaci krémů, gelů a sér přidat i něco jiného,neméně příjemného – obličejový aerobik. Tato speciální a přitom jednoduchá cvičení přispívají ke zmírnění únavy, zpevnění obličejových svalů a omlazení pleti obličeje.

  • Proč cvičit obličejovou jógu?

     

    Přirozené stárnutí pokožky začíná bohužel již před 30. rokem věku. Pokožka ztrácí svou pružnost, pevnosti a schopnost regenerovat. Na obličeji se objevují vrásky, známky únavy a stresu. Jak tomu ale předejít a projevy stárnutí zmírnit?

     

    Autor: shutterstock.com
    „Nejen správná kosmetika, ale i cvičení pro obličejové svaly jsou důležitou prevencí a účinným řešením, jak zlepšit stav pleti a ovlivnit vznik a prohlubování vrásek,“ říká MUDr. Yvonne Bergerová, vedoucí lékařka BcD Clinic.

     

    „Je to stejné jako u jiných tělesných partií, cvičení je posiluje a zpevňuje. Kombinace kosmetiky, obličejových cvičení a masáží pak může zlepšit stav a vzhled pokožky a účinně podpořit i různé estetické zákroky,“ dodává.



    Obličejový aerobik je vhodné provádět jedenkrát denně, přičemž každý cvik třikrát opakujte. Ideální je zařadit jej do večerní péče o pleť. Dokonale vyčištěná a ošetřená pleť lépe vstřebává aktivní látky z kosmetiky, během spánku pak kůže lépe odpočívá a celkový účinek cvičení i péče je mnohem lepší. Není přitom nutné cvičit vždy celou sérii, stačí si vybrat cvik jen pro tu oblast, na kterou se chcete nejvíc zaměřit.

  • Čelo a vrásky mezi očima

     

     

    Efekt: Cvičení uvolňuje čelo a pomáhá vyhladit svislé vrásky mezi očima.

     

    Nivea Denní krém proti vráskám Q10 Plus, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Konce prstů obou rukou položte doprostřed čela s malíčky těsně pod obočím. Prsty lehce tlačte do pokožky a zároveň je pomalu posouvejte směrem ke spánkům. Oči mějte doširoka otevřené (jako při údivu), obočí povytažené, čelo nesvrašťujte. Vydržte pět vteřin a přitom jemně tiskněte stoličky k sobě.



    Náš tip: Před cvičením podpořte jeho efekt aplikací krému proti vráskám. Nám se osvědčil Nivea Q10 energy, který bojuje proti známkám únavy a okamžitě probouzí zářivý a svěží vzhled pleti.

  • Okolí očí

     

    Efekt: Dojde k posílení okolí očí a zmenšení váčků pod dolními víčky

     

    Eucerin Intenzivní vyplňující oční krém proti vráskám Hyaluron-Filler, 495 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Důležité je správné provedení cviku, proto se nejprve naučte stáhnout sval kolem očí. Položte prsty na vnější koutky očí, pomalu oči zavřete a silně stisknete víčka – ucítíte, jak se tento sval stáhne. Po vmasírování krému položte bříška prstů na vnější koutek očí a jemně vytáhněte dolní víčko směrem ven.

     

    Podívejte se směrem nahoru, obočí nezvedejte ani nepovytahujte a snažte se mrknout, aniž byste zavírala oči. Ucítíte, jak se stahuje sval okolo očí a pokožka spodního víčka se napíná, vydržte pět vteřin. Při cvičení nesvrašťujte čelo!


    Náš tip: K ošetření očních partií využijte oční krém proti vráskám, například Eucerin Hyaluron Filler, který obsahuje koncentrovanou kyselinu hyaluronovou, pomáhající v boji s vráskami.

  • Lícní kosti

     

    Efekt: Pomáhá zpevnění brady a koutků úst, cvičení posiluje

     

    Oriflame Obnovující noční krém True Perfection, 349 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Silně stiskněte rty a vtáhněte je dovnitř. Napněte bradu – jen povytáhněte spodní ret směrem nahoru a usmějte se (koutky úst míří nahoru). Nyní položte spodní část dlaní vedle úst a pět vteřin tlačte koutky úst směrem nahoru. Čelo a oči mějte uvolněné. Nakonec krouživými pohyby masírujte čelistní klouby, tím tuto partii uvolníte a zpevňuje svaly lícních kostí a tváří.

     

    Náš tip: Účinnost cviku podpořte aplikací nočního krému, ideálně takového, který obsahuje aktivní látky vyhlazující vrásky, vyživující obličej a stimulující tvorbu kolagenu. Vyzkoušejte například Oriflame obnovující noční krém True Perfection.

  • Okolí rtů

     


    Efekt: Posiluje partie okolo rtů, zjemňuje vrásky, které se tvoří mezi nosem a ústy

     

    Estée Lauder Intenzivní noční sérum pro obnovu pleti Advanced Night Repair, 1589 Kč, koupíte na www.krasa.cz.
    Autor: archiv firem
    Rty napněte přes zuby a vytvořte tak ústy uzavřené O. Vždy se ujistěte, že horní ret je hladký a bez vrásek. Zůstaňte v této pozici, položte ukazováčky na obličej (konce prstů jsou u nosu, palec pod bradou) a pět vteřin rukama natahujte obličej směrem do stran. Na závěr cvičení masírujte čelistní klouby krouživými pohyby směrem dopředu a dozadu (5 kroužků každým směrem).

     

    Náš tip: Před cvičením naneste na procvičované partie sérum proti vráskám které pleť během noci hydratuje a regeneruje a viditelně vyhlazuje. Hotovým zázrakem je populární séru Esteé Lauder Advanced Night Repair s inovovaným a ještě účinnějším složením.

  • Krk

     

    Efekt: Cvičení posiluje svaly na přední části krku a brání tak vzniku dvojité brady

     

    Hlavu držte při cvičení rovně. Položte obě ruce dlaněmi na přední část krku (levou přes pravou nebo naopak), jemně předsuňte čelist a bradu zvedněte tak, abyste napnula krk, ale nezatížila krční obratle.

     

    Bio balzám proti vráskám, INLIGHT, 2065 Kč.
    Autor: archiv firem
    Toto napětí pět vteřin udržte. Při tom se dívejte nahoru a jazyk přitiskněte na horní patro, ucítíte, jak se svaly podbradku a krku ještě více napínají. Hlavu pomalu vraťte do původní pozice. Cvičení zakončete masírováním čelistních kloubů (krouživými pohyby směrem dopředu a dozadu) a přitom mírně otvírejte a zavírejte ústa.

     

    Náš tip: Efekt cvičení posilujte ošetřením krku a dekoltu Bio balzámem proti vráskám od značky Inlight, v jehož složení naleznete pouze ty nejluxusnější čistě přírodní složky v bio kvalitě.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.