Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Redakční test opalovacích přípravků: Našly jsme své favority!

  • 25. července 2014 | 06:00

    Opalovací krémy, mléka a oleje jsou něčím, bez čeho se v létě prostě neobejdete. A protože nedávný D-test prokázal, že nejdražší neznamená nejlepší, rozhodly jsme se nejrůznější přípravky otestovat na vlastní kůži. Některé jsme si zamilovaly, jiné nás příliš neuchvátily. V každém případě jsme na úplný propadák nenarazily. Podívejte se, jak u nás letní "opalováky" dopadly...

  • Eucerin

    Transparentní sprej na opalování SPF 50, 439 Kč

     

    Eucerin Transparentní sprej na opalování SPF 50, 439 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Sprejům na opalování jsem se do této chvíle vyhýbala, ne proto, že bych jim nevěřila, jen mám mnohem raději konzistenci opalovacího mléka. Sprej od Eucerinu mě ale příjemně překvapil. Konzistence není mastná, rychle se vstřebává do kůže a není potřeba velkého množství, abyste si namazali každičký kousek těla. Jeho vůně je příjemná a nevtíravá. Jen pozor, přípravek není určen k nanášení na obličej a věřte, že pokud si jen na něj nanesete, rozhodně to nebude moc příjemné.

    redaktorka Michaela


    Eucerin Ochranný krémový gel SPF 25, 499Kč

     

    Eucerin Ochranný krémový gel na opalování proti sluneční alergii SPF 25, 499Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Krémový gel jsem vyzkoušela nejen já, ale také moje kamarádky a nemohly jsme si ho všechny vynachválit. Krásně se roztírá, velice rychle se vsakuje a příjemně voní. Je určen také těm, kterým slunce způsobuje alergickou vyrážku a je výborný i na citlivou pokožku. Jelikož není voděodolný, je dobré jeho aplikaci během dne zopakovat.

    redaktorka Gábi

  • Bioderma

    Suchý transparentní olej Photoderm Bronz, 499 Kč

     

    Bioderma Photoderm Bronz transparentní olej SPF 30, 499 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Bioderma se řadí mezi kosmetiku, která je vhodná pro specifické potřeby pokožky. Přesto ji ale oceníte i když žádné problémy nemáte. Za nejlepší přípravek z laboratoře Bioderma jednoznačně považuji letošní novinku, transparentní olej Photoderm, který se rychle vsakuje a na pokožce ho tak prakticky necítíte. Přesto ji ale zanechá zářivou a "vytáhne" její přirozené opálení.

    redaktorka Brigita

     

    Photoderm Bronz sprej SPF 30, 489 Kč

     

    Bioderma Photoderm Bronz sprej SPF 30, 489 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Asi můj vítěz. Preferuji opalovací krémy ve spreji, protože se lépe nanášejí a roztírají. To u krémů od Biodermy platí dvojnásob. Navíc se mléko rychle vsákne do kůže a nedělá mastný film. Mléko taky příjemně voní. Bohužel nedovedu příliš objektivně posoudit, zdali skutečně urychluje opálení.

    redaktorka Marie

  • Avene

    AVENE Sun opalovací sprej SPF 30, 479 Kč

     

    AVENE Sun opalovací sprej SPF 30, 479 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Opalovací mléka a emulze ve spreji používám nejraději. Dobře se aplikují a mají ideální konzistenci. A samozřejmě ani tohle nezklamalo. Navíc pokožku zřejmě díky obsahu minerální vody krásně hydratovalo i během slunění. Příjemná nevtíravá vůně nadšení z něj ještě umocnila. Pro mě jasný vítěz.

    redaktorka Lenka

  • Vichy

    Vichy Neviditelný ochranný sprej Capital Soleil SPF 30, 556 Kč


    Vichy Neviditelný ochranný sprej Capital Soleil SPF 30, 556 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Přípravek, který ukrývá sprej ve žlutém Vichy obalu je skoro malý zázrak - na pokožce příjemně chladí, rychle se vsakuje a za pár minut o něm prakticky nevíte. Také vydrží i ve vodě, takže není potřeba jej často aplikovat. Jediným problémem je aplikace, která je sice super pohodlná, ale také při ní dost přípravku skončí všude kolem. Což vzhledem k ceně opalovacího spreje rozhodně není nic, z čeho byste byli nadšení.

    redaktorka Brigita

  • La Roche Posay

    La Roche Posay Ultra lehký fluid SPF 50+ Anthelios XL, 429 Kč

     

    La Roche Posay Ultra lehký fluid SPF 50+ Anthelios XL, 429 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Pro mě jasný vítěz! Superlehká textura se vpíjí během pěti vteřin a na pokožce o něm prostě nevíte. Navíc je vysoký faktor vhodný i pro citlivou pleť trpící na sluneční alergii a s klidným srdcem si ho můžete nanést i na obličej, protože je hypoalergenní a speciální složení neucpává póry. Také ho stačí jen velmi malé množství, takže se nenechte odradit poměrně malým balením, které vám na druhou stranu skvěle padne do kabelky. Jak to ale bývá, vysoká kvalita je vykoupena poměrně vysokou cenou.

    redaktorka Brigita

  • Garnier

    Garnier Opalovací mléko pro citlivou pokožku SPF 50+, 394 Kč


    Garnier Opalovací mléko pro citlivou pokožku SPF 50+, 394 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Opalovací mléko pro citlivky od Garnier je velmi lehké a přestože je na pokožce zhruba ještě deset minut po aplikaci lehounce cítit, nelepí, což je pro mně velká výhra! Také není parfemovaný, takže se opravdu hodí pro citlivou pleť. A největší plus vidím v tom, že přestože má SPF faktor 50 a obsahuje minerální filtr, skvěle se roztírá. Těmito vlastnostmi a také tím, že je ho za poměrně nízkou cenu rovných 400 ml, mě prostě nadchnul.

    nákupčí Tereza


    Garnier Mléko na opalování Ambre Solaire Golden Protect, 209 Kč


    Garnier Mléko na opalování Ambre Solaire Golden Protect, 209 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Tento opalovací krém je mým žhavým favoritem. Lehce se roztírá, svěže a pronikavě voní a nezanechává na pokožce bílý film. Po natření se navíc vaše kůže dokonale rozzáří díky zlatavé perleti, kterou krém obsahuje.

    redaktorka Andrea

  • Yves Rocher

    Yves Rocher Sprej na opalování nezanechávající stopy, 290 Kč


    Yves Rocher Sprej na opalování nezanechávající stopy, 290 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Na tomto opalovacím spreji mě nejvíce zaujala jeho nevšední a pronikající vůně. Stačilo s ním jednou stříknout a všichni moji přátelé se o něj málem poprali. Pokožku zanechává svěže lesklou. Po koupání je třeba se natřít znovu.

    redaktorka Andrea


    Yves Rocher Mléko na opalování 3 v 1, 399 Kč


    Yves Rocher Mléko na opalování 3 v 1, 399 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Příjemné mléko na opalování, které krásné voní, dobře se roztírá. Mazala jsem se jím, když jsem vyrážela na celodenní výlet na kole. Mléko se do kůže hezky vpilo, a i když jsem se cestou zpotila, mléko se nerozteklo.

    redaktorka Marie

  • Nivea

    Nivea Chladivý neviditelný sprej na opalovaní OF 30, 320 Kč


    Nivea Chladivý neviditelný sprej na opalovaní OF 30, 320 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Osobně preferuji spíše opalovací spreje, které nezanechávají mastnou pokožku. A to je přesně on, Nivea Sun. Jako bonus ho navíc nemusíte skoro roztírat a po opalování vám bude pokožka vonět ještě dlouhé hodiny.

    redaktorka Andrea


    Nivea Intenzivní mléko na opalování SPF 30, 299 Kč


    Nivea Intenzivní mléko na opalování SPF 30, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Voděodolné mléko se dobře roztírá, nenápadně voní typickou nivea vůní. Žádné zásadní plusy ani mínusy. Voděodolnost samozřejmě nižší než u krémů s fyzikálním filtrem, ale zase jej snáze natřete. Pro netrpělivé muže, kteří nechtějí věřit tomu, že se u moře můžou spálit, když fouká vítr, výborná volba.

    šéfredaktorka Markéta

  • Oriflame

    Oriflame Tělové opalovací mléko ve spreji SPF 25, 549 Kč a Oriflame Opalovací mléko SPF 30 Sun Zone, 399 Kč



    Oriflame Tělové opalovací mléko ve spreji SPF 25, 549 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Toužíte-li po směšně snadné aplikaci, neváhejte a sáhněte po opalovacím mléku ve spreji od značky Oriflame. Nanáší se jedna báseň a jeho textura je velmi lehká, stejně jako u klasického mléka na opalování. Oba přípravky naprosto božsky voní tradiční vůní opalovacího krému, takže na sluníčku možná zažijete chvilky nostalgie. Na druhou stranu ale sprej rozprašuje přípravek i mimo vaši pokožku, takže jste-li spořiví, sáhněte po mléku.

    grafička Tereza

  • Dermacol

    Dermacol Voděodolné mléko na opalování ve spreji SPF 20, 209 Kč


    Dermacol Voděodolné mléko na opalování ve spreji SPF 20, 209 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pokud potřebujete sebe nebo své blízké rychle namazat, pak vždy sáhněte po mléku ve spreji, aplikace je rychlá a pohodlná. Mléko od Dermakolu tuto podmínku splňuje dokonale. Nespoléhejte samozřejmě na to, že nebudete muset nástřik opakovat několikrát denně. Jinak ale budete s výrobkem spokojeni a nebude vám zřejmě vadit ani trochu intenzivnější vůně.

    šéfredaktorka Markéta


    Dermacol Voděodolné mléko na opalování SPF 20, 199 Kč


    Dermacol Voděodolné mléko na opalování SPF 20, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nejsem přílišným zastáncem parfémovaných krémů, proto jako hlavní nevýhodu vidím jeho vůni. Ale to je čistě subjektivní názor. Na druhou stranu velmi kvituji to, že se mléko hezky nanáší a po celém dnu stráveném na sluníčku jsem neměla pocit, že by byla moje kůže po sluníčku nějak vysušena.

    redaktorka Marie

  • Lavera

    Lavera SUN Sensitiv SPF 30 BIO, 197 Kč


    Lavera SUN Sensitiv SPF 30 BIO, 197 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Značku Lavera mám ráda, navíc je vyráběna v bio kvalitě. Ovšem jejich opalovací krém příliš doporučit nemohu. Jeho konzistence je tuhá a špatně se roztírá, takže potřebujete velké množství přípravku, abyste se důkladně namazali. Kvůli obsahu fyzikálních filtrů, které ale někteří lékaři doporučují pro citlivou pokožku a děti, zanechává na pokožce nehezký bílý film, který nemizí ani po hodině. Když se pak trochu zpotíte, bílá barva se ještě umocní a člověk vypadá jako smrtka. Co se týká vůně přípravku, je pro mě poněkud nepříjemná, lékárenská a cítím ji i poté, co si umyji ruce.

    redaktorka Michaela


    Lavera Opalovací mléko ve spreji SPF 20 BIO, 275 Kč


    Lavera Opalovací mléko ve spreji SPF 20 BIO, 275 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Opalovací mléko ve spreji je určeno především těm, kteří mají citlivou pokožku a potrpí si na přírodní BIO kosmetiku. Aplikace sprejem je velice praktická, protože toto mlék, chrání vaší pokožku fyzikálním filtrem, přes který slunce nepronikne, ale na druhou stranu se příliš dobře neroztírá a na pokožce vytvoří bílou vrstvu, která mi trochu vadila, není to moc estetické. V každém případě, pokud hledáte jemnou a organickou ochranu, rozhodně Laveru zkuste.

    redaktorka Gábi

  • Rossmann

    Rossmann Sun Ozon opalovací mléko pro děti SPF 50+


    Rossmann Sun Ozon opalovací mléko pro děti SPF 50+, info o ceně v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Tento krém pro děti z privátní značky drogerie Rossmann testoval můj synovec s neteří a jejich maminka byla nadšená. Pochvalovala si především snadné roztírání, a to i přes přítomnost minerálního (fyzikálního) filtru, voděodolnost a nulovou parfemaci. Dětská pokožka byla sice mastnější, ale za to skvěle chráněná.

    redaktorka Andrea

  • Ziaja

    Ziaja Mléko na opalování pro děti, 89 Kč


    Ziaja Mléko na opalování pro děti, 89 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Perfektní výrobek pro malé děti. Vyzkoušela jsem na své dceři během dovolené u moře a byla jsem nadšená. Krém vydrží na kůži opravdu dlouho a nemusíte se bát – pokud tedy otec omylem neotře dítě ručníkem - že budete muset mazat svého potomka každou půlhodinu. Krém totiž obsahuje oxid zinečnatý (latinsky titanium dioxide) takzvaný fyzikální filtr proti slunci, který se sice hůře nanáší, ale také hůře smývá. Vůně příjemná připomínající dětský pudr.

    šéfredaktorka Markéta


    Ziaja Olej na opalování, 79Kč


    Ziaja Olej na opalování, 79Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Oleje na opalování mám nejraději, proto jsem byla zvědavá na tuhle značku, se kterou nejsem zcela obeznámena. Olej je ve spreji, takže aplikace je bez chyby, pěkně voní a skvěle se roztírá. Nezanechává pokožku mastnou a lesklou, ale kupodivu se i výborně vstřebává. Navíc je olej voděodolný, takže se nemusíte mazat pokaždé, když vylezete z vody.

    redaktorka Gábi

  • Ryor

    Ryor Voděodolné opalovací mléko SPF 30, 264 Kč


    Ryor Voděodolné opalovací mléko SPF 30, 264 Kč koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tohle mléko mě zaujalo svojí lehkou, příjemnou konzistencí, která připomínala spíše emulzi. Krásně a rychle se vstřebalo, nezanechalo sebemenší pocit mastnoty. Při dalších aplikací během slunění jsem navíc měla dojem, že příjemně chladí.

    redaktorka Lenka

Autor: brig
Diskuse ke článku
.