Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 triků, díky kterým budete přes noc krásnější

  • Spěte sladce a přitom pečujte o svojí pleť
    15. března 2014 | 07:00

    Možná si myslíte, že v době, kdy spíte, se kromě odpočinku samotného nic neděje. Jste ale na omylu. Právě v noci se odehrává velmi důležitá regenerace našeho největšího orgánu – kůže. Jak jí pomoci, aby bylo oživení pokožky co nejefektnější?

  • Správné povlečení

    ...
    Autor: Profimedia

    Díky saténovému nebo hedvábnému povlečení se ráno probudíte bez nehezkého ptačího hnízda na hlavě. Lehká vlákna totiž předchází nejen nepříjemnému zacuchávání vlasů, ale také jejich lámání. Jemná textura navíc pomáhá vašemu obličeji předcházet vráskám, protože kůže po polštáři plynule klouže a nevzniká zbytečné tření.

  • Ležte na zádech

    ...
    Autor: Profimedia
    U vrásek ještě zůstaneme. Můžete jim jednoduše předcházet, pokud spíte na zádech. Opakovaný tlak, kterému je vaše kůže vystavena, když spíte na boku nebo dokonce na břiše, ji totiž mačká a pomáhá tak snadnější tvorbě a prohlubování vrásek. Spíte pouze na jednom boku? Pak hrozí, že na dané straně budete mít vrásky daleko výraznější než na druhé. Jestliže máte po ránu problémy s nateklýma očima, přidejte pod hlavu ještě jeden polštář. Ležíte-li v příliš rovné poloze, podkožní tekutina má větší tendenci hromadit se kolem očí a tím tvořit nehezké „pytle pod očima“.
  • Nezapomínejte se mazat

    ...
    Autor: Profimedia

    Kdo maže, ten jede. Kdo maže před spaním, bude mít ráno krásnou pleť. Osvojte si večerní rituál, během kterého do obličeje řádně vmasírujete noční krém proti stárnutí. Dbejte na to, aby obsahoval kyselinu hyaluronovou. Takové krémy zadržují v kůži vodu a ta je díky tomu napnutá a má méně vrásek. Pro kompletní péči doporučujeme také vyživující balzám na rty či vitamínovou řasenku. Obličej se nejvíc regeneruje právě v průběhu noci, dopřejte mu proto ty nejlepší přípravky.

  • Převlékejte povlečení

    ...
    Autor: Profimedia
    Bez make-upu je obličej zranitelný a póry otevřené nečistotám. Abyste předešla možným komplikacím, převlékejte povlak na polštář alespoň dvakrát týdně. Pokožka obličeje je s ním v kontaktu osm hodin denně, a pokud se polštář dostatečně často nepřevléká, stává se semeništěm mnohých bakterií. Ve dnech, kdy povlečení neměníte, pak alespoň převracejte polštář na druhou stranu.
  • Hydratujte

    ...
    Autor: Profimedia

    Pravděpodobně víte, že pitný režim je pro tělo velmi důležitý. Pravidelný přísun tekutin vyžaduje ale i vaše kůže. Když ale spíme, tekutiny se nedoplňují a pokožka strádá. Dopřejte jí proto před spaním pořádnou dávku hydratujících sér a krémů, která se o ni postarají, zatímco budete čerpat novou energii. V zimním období buďte ještě důslednější, neboť právě tehdy je pleť na vysušení ještě náchylnější.

  • Nezapomínejte čistit pleť

    ...
    Autor: Profimedia
    Spousta žen chodí spát neodlíčená, a když se ráno vidí v zrcadle, diví se, jak hrozně vypadá. Netrpí ale pouze vaše ego, jež se ráno zhrozí při pohledu do zrcadla. Spánek s make-upem velmi zatěžuje i pleť. Kromě větší tvorby vrásek riskujete také lámání řas, infekci v očích nebo ucpání pórů, jež vede k nehezkému akné.
  • Žádná slaná jídla a alkohol

    ...
    Autor: Profimedia

    Při konzumaci většího množství alkoholu se tělo velmi dehydratuje. Aby předešlo další ztrátě vody, začne ji zadržovat v místech, kde jí má nejvíc. Výsledkem jsou nehezky napuchlé oči nebo nabobtnalé břicho. To stejné se děje, pokud si ráda dopřáváte velmi slaná jídla, jako jsou brambůrky či fast foodové hranolky. Jestliže si neumíte představit večer u filmu bez slaných krekrů a sklenky vína, přidejte pod hlavu jeden polštář navíc, aby se tekutina nehromadila tam, kde ji nechcete.

  • Svažte si vlasy

    ...
    Autor: Profimedia
    Jestliže máte delší vlasy, svažte si je na večer tak, abyste předešla příliš intenzivnímu kontaktu s pokožkou. Oleje, které vlasy promašťují, jí totiž příliš nesvědčí. Dejte si ale pozor, abyste culík vlasů nesvázala příliš silně. Vlasy, jež by byly osm hodin svázané v pevné gumičce, by se totiž mohly zlámat nebo dokonce vytrhat. Jak tedy na to? Udělejte si jednoduchý drdol na vrcholku hlavy nebo ideálně svažte vlasy do hedvábného šátku. Ten je udrží daleko od pokožky a zároveň nebude nikde tlačit nebo škrtit.

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, krása, spánek, pokožka, tipy, čištění, péče
Diskuse ke článku
.