Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

7 překvapivých způsobů, jak využít suchý šampón

  • Mějte krásné a svěží vlasy!
    13. března 2014 | 08:00

    Nejen, že vás suchý šampón zbaví nežádoucí mastnoty, když zrovna nestíháte vlasy pracně mít a sušit. Využijete ho ale i na spoustu dalších věcí, jež vás možná nenapadly. 

  • Pomůže kudrnám

    ...
    Autor: Profimedia

    Navlnila jste si vlasy a chcete si udržet krásně oddělené jednotlivé lokny? Aplikujte na ně suchá šampón ve spreji. Použít můžete například novinku od firmy Dove. Vlasy postříkejte hned po tom, co je navlníte. Účes bude působit ledabyle a uvolněně a zároveň bude držet tvar.

  • Navyšte objem

    ...
    Autor: Profimedia
    Suchý šampón se dá využít i pro okamžité zvýšení objemu. Předkloňte se a vmasírujte nového pomocníka až ke kořínkům. Následně zlehka nastříkejte i do zbylé části vlasů. Váš účes bude nadýchanější a přitom nezatížený tužidly a dalšími přípravky. Pro objem doporučujeme šampón od firmy Schwarzkopf Professional - OSIS. Jestliže jste zvyklá objem ještě podpořit tupírováním, i v tom případě šampón využijete. Naneste ho na celou upravenou plochu a vlasy se tím zmatní a zafixují se.

  • Náhrada za lak na vlasy

    ...
    Autor: Profimedia

    Finišujete vaší ranní přípravu a najednou vám dojde lak na vlasy? Nezoufejte a vytáhněte suchý šampón! Nedrží sice tak pevně jako váš oblíbený silný fixátor, na druhou stranu se ale nemusíte bát nehezké zatvrdlé helmy. Naopak, účes zůstane lehký a svěží a přesto bude perfektně držet.

  • Ulehčí ofině

    ...
    Autor: Profimedia
    Pokud nosíte delší ofinu nebo patku dobře znáte následující situaci: Spěcháte na tramvaj či na metro a jak běžíte, orosí se vám čelo. A co ofina neudělá? Přilepí se vám na něj. Celý den pak bojujete s mastnou a nepoddajnou kšticí, která nedrží a vypadá zkrátka hrozně. Jak tomu předejít? Postříkejte ráno v koupelně spodní část vlasů suchým šampónem. Udrží vlasy suché a matné a vytvoří slabý film, jež zabrání nechtěnému přilepení.

  • Každý den jiný styl

    ...
    Autor: Profimedia

    Vyrazila jste včera s uhlazeným elegantním účesem a dnes toužíte po změně? Nemusíte trávit zbytečný čas mytím a pracným fénováním. Postříkejte celou hlavu suchým šampónem a vlasy pořádně pročešte velkým plochým kartáčem. Je potřeba vyčesat z vlasů všechny přípravky, které jste předchozí den použila, a vdechnou účesu trochu života.

  • Pomůže i se sponkami

    ...
    Autor: Profimedia
    Tvoříte svůj oblíbený účes za pomoci sponek a pinetek? Pak se jistě často setkáváte s tím, že sponky kloužou a musíte je přes den několikrát vracet na jejich místo a účes upravovat. Pokud sponku před vsunutím do vlasů pokryjete suchým šampónem, lépe přilne k vlasům a jejich povrch se zmatní. Díky tomu budou držet jako přilepené.

  • Zamaskuje tmavé odrosty

    ...
    Autor: Profimedia

    Jistě chodíte se svou blond hřívou pravidelně ke kadeřníkovi, aby byl váš účes v perfektním stavu. Občas se ale stane, že návštěvu salónu zkrátka nestihnete. Máme pro vás tip na první pomoc! Místo klasického škrobového suchého šampónu sáhněte po pudrové variantě a tu naneste na tmavé odrosty. Pudrový základ přilne na tmavý vlas a lehce ho zesvětlí. Díky tomu nebudou tmavé kořínky tak markantní a vy budete moci ke kadeřníkovi klidně o týden později.

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, krása, vlasy, šampón, suchý šampón, tipy
Diskuse ke článku
.