Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dračí krev a včelí jed: Tyto krémy proti vráskám miluje i Kate Midleton

  • 24. ledna 2014 | 06:00

    Zdají se vám šnečí sliz, včelí jed a dračí krev jako příliš bizarní přísady do pečujících krémů? Pak vězte že právě tyto ingredience se pro své zázračné účinky používaly odjakživa, a to především ve starých východních medicínách. Dnes se do nich naprosto zbláznily celebrity a pleť si s nimi můžete omladit i vy!

  • Včelí jed

    Kate Middleton
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    I když bodnutí včely nepatří zrovna mezi oblíbené zážitky, určitě vás překvapí jak úžasné účinky obsahuje jed z včelích žihadel. Kromě vynikajících účinků na revmatizmus má také vlastnost neutralizovat škodlivé záření a vnější vlivy a zvyšovat odolnost tkání. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se včelí jed objeví v pleťových krémech proti vráskám.

    Zázračný účinek na vzhled pleti, kterým se krém pyšní, je zásuhou melitinu - toxinu který je ve včelím jedu obsažen. Ten po nanesení na obličej ošálí organismus natolik, že do "postižené" části začne pumpovat větší množství krve než je obvyklé.

    Tím se zvýší přirozená tvorba kolagenu a elastinu, pleť se viditelně vyhlazuje a redukují se vrásky a výrazové linky. Většina krémů s včelím jedem je určena pro normální až suchou pleť a obsahuje med, který pomáhá pokožku obličeje vyživovat. Není divu, že si krém s obsahem včelího jedu oblíbila také samotná Vévodkyně z Cambridge - Kate Middleton.

  • Hadí sérum

    Victoria Beckham
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Koho napadlo přidávat do pleťových krémů jed z hadích zubů? Kalifornskou kosmetičku, které se už příčilo, jak se celebrity díky botoxu mění ve voskové figuríny bez mimických svalů. Skutečný jed se získává se thajské zmije chrámové nebo brazilského chřestýše. Vzhledem k tomu, že je ale velmi drahý, často v krémech objevíte jeho syntetickou variantu.

    Hadí jed je skvělým pomocníkem v boji s vráskami, protože se zaměřuje na nervovou a svalovou aktivitu. Paralyzuje obličejové svaly, které tak zůstávají relaxované a vyhlazuje mimické vrásky, zejména na čele a v okolí očí a úst. Právě díky těmto vlastnostem mu propadlo mnoho slavných hollywoodských žen. Například Gwyneth Paltrow, Victroria Beckham nebo Kate Moss.

  • Hlemýždí extrakt

    Katie Holmes
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Přestože hlemýždí extrakt zní poměrně vznešeně, nepředstavujte si pod tímto pojmem nic jiného, než čištěný sliz šneků zahradních. V pečující kosmetice se začal využívat díky svému vysokému obsahu polymerů, které se při schnutí smršťují a jsou tak skvělým pomocníkem k vypínání pleti a boji proti vráskám.

    Extrakt z hlemýžďů má ale navíc ještě vlastnost vysoké míry hydratace, regenerace a podpory tvorby kolagenu a elastinu. Báječně tak redukuje jizvy po vážnějších akné. Navíc je jeho lehká gelová struktura vhodná právě pro osoby s mastnou a problematickou pletí. Nezdá se vám šnečí sliz jako vhodná látka pro váš obličej? Možná vás přesvědčí, že jeho velkou fanynkou je krásná herečka Katie Holmes.

  • Kaviár

    Angelina Jolie
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Kaviár, neboli jikry jesetera sibiřského patří v kosmetickém průmyslu mezi jedny z nejluxusnějších surovin. Je totiž doslova nabitý vitamíny, minerály, aminokyselinami a proteiny, které odpovídají za správný vývoj kožních buněk a hydrataci pokožky. Minerály obsažené v kaviáru mají zpevňující účinek, mastné kyseliny zase ovlivňují minimální ztrátu vody, aby pleť zůstala dlouho svěží a mladá.

    Velmi významnou složku tvoří u kaviáru také fosfolipidy a proteiny, které jsou hlavním prostředkem pro likvidaci vrásek, mají výrazný regenerační účinek a působí proti účinkům volných radikálů. Poté co porodila posledního potomka, radikálně zhubla a díky tomu si přivodila výrazné obličejové vrásky, se do krému s výtažky s kaviáru zamilovala i Angelina Jolie.

  • Dračí krev

    Lady Gaga
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Nebojte se, kosmetika s tímto přívlastkem v sobě samozřejmě neobsahuje krev mytických draků. Pod termínem dračí krev se ukrývá blahodárná tmavě červená pryskyřice, získávaná z naříznuté kůry posvátného stromu peruánských indiánů, jehož domovinou jsou deštné pralesy Střední a Jižní Ameriky. Dračí krev obsahuje látky s vyhlazujícími a antioxidačními schopnostmi, padesátkrát silnějšími než vitamín E.

    Dračí krev obsahuje různé skupiny látek, které mají úžasné vyhlazující, antibakteriální, antivirové, antialergické, protinádorové, antioxidační a hojivé schopnosti. Díky tomu je tak krém s obsahem této zázračné suroviny doslova elixírem mládí pro vaši pleť. Právě díky tomu si jej oblíbila i poněkud výstřední zpěvačka Lady Gaga.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.