Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak na to: Dokonalé účesy inspirované 50. léty

15. června 2012 | 08:45

Originálním pojetím a integrací trendů minulých se mohou zrodit trendy současné. A právě tak vznikla i ojedinělá kolekce s názvem Hibernate (hibernace). Inspirujte se!

Hibernace je to, jak se dokáže jedinec adaptovat na dané období. Hibernaci můžeme chápat také jako ustálení – ustálení natolik dobré, že není rozpoznatelné, co přesně touto hibernací prošlo.

Kadeřníci Bomton ArtTeamu tentokrát do časové kapsle uzavřeli 50. léta a upravili je na současnou dobu. Víte, že tam jsou, ale přitom cítíte, jak moc současná jejich kolekce je.

Hibernate
Autor: Bomton/Matúš Tóth

Účes je sestříhaný, ženský a sexy, avšak kratší a plnější ofina dodává účesu dívčí vzhled. Ofina, pokud je vyfoukána do hladka, je v délce s obočím. V obrysu je projemněna, aby se dala dát ke straně – tím vytvoří patku. Vlasy jsou natočeny na kulmu a vlny následně prsty pročesány pro ležérní look.

Varianta, kterou dále nabízí účes, je podtočená ofina. Tím se opticky zkrátí a připomíná rozverné ofiny Pin-up dívek z 50. let. Zbylé vlasy jsou vyfoukány do vln a vyčesány hladce kartáčem z přírodních štětin. Je zvolen tmavě hnědý odstín, který v délkách přechází do měděna (s nádechem až do zrzava).

Hibernate
Autor: Bomton/Matúš Tóth

Vlasy zde nejsou prakticky vůbec sestříhané. Texturovaná je pouze spodní linie celého účesu pro měkčí dojem – výsledný efekt má působit glamour a elegantně. U celé kolekce jsme chtěli podtrhnout ženskost. I zde jsou náznaky 50. let, ale i zde je přidán osobitý moderní look. U tohoto střihu jsme zvolili tmavě hnědou studenou barvu pro dodání vysokého lesku.

Hibernate
Autor: Bomton/Matúš Tóth

I zde se promítlo spojení klasické techniky stříhání s naším podáním módního trendu 50. let. Tato verze má také dvě varianty: účes vypadá jinak z každé strany. Variabilní patka, z níž vznikají různé účesy – záleží jen, jakou stranu máte chuť ukázat. Levá strana je měkčí, působí mikádovitě, ale pod delšími vrstvami se skrývá masivní podstřih. Pokud ho necháme vyniknout, jako zde, dodá účesu lehce punkový nádech.

Pravá strana již undercut plně ukazuje a je zde vidět ostrá linie účesu. Zde je, oproti pánskému střihu, více zjemněna, aby působila měkčeji. Zuzka je jediná blond z celé kolekce. Zvolen byl studený blond odstín s fialovým odleskem, v přední části jsou pak nabarvené dvě sekce – jedna v růžovém odstínu, druhá v odstínu žlutém – tyto dvě části na uhlazené patce vytváří efekt.

Hibernate
Autor: Bomton/Matúš Tóth

Tento střih je variabilní a dodává objem celému účesu. Jedna strana je mírně zkrácená pro vytvoření obloukovitého efektu. V druhé variantě se za použití produktů do vlasů rozpojily vlny a prsty se účes roztupíroval do hravého looku. Zde tvůrci zvolili středně hnědý teplejší odstín barvy, v délkách je vlas lehce prosvětlen a tím účesu dodává strukturu.

Vlasy: Nina Krajčo, Jana Kabourková, Honza Balcařík, Art Director: Romana Tinglová, Make-up: Adriana Bartošová, Styling: Jana Kapounová