Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dejte stopku chemii v kosmetice a vsaďte na přírodu! Vaše pleť vám poděkuje

14. listopadu 2011 | 13:44

Průměrná žena na sebe během dne nanese více než pět set chemikálií  prostřednictvím běžné kosmetiky. Není proto divu, že stále více z nás tak raději sáhne po přírodní kosmetice. Pokud vás odrazuje vyšší cena, pak je právě teď ideální čas říci si o ní Ježíškovi.

Ropné oleje, umělá barviva, emulgátory se zbytky karcinomů… to všechno je běžnou součástí velké části kosmetických výrobků. Když před třemi lety přišla firma Bionsen s výsledky testů, spousta žen byla v šoku. Odborníci totiž spočítali, že během dne na sebe naneseme pět stovek chemických sloučenin.

Trendem posledních let je ale přírodní kosmetika. Ropné oleje tady nahrazují oleje a tuky výhradně přírodního původu. Umělá barviva v ní nenajdete, stejně tak se výrobci přírodní kosmetiky vyhýbají umělým parfemacím a použití chemických emulgátorů, které sice dělají kůži propustnější, ale mohou obsahovat karcinomy.

Dražší, ale kvalitnější

Přírodní kosmetika je sice dražší a nevydrží vám na poličce kvůli absenci umělých konzervantů několik let, ale pokud vám záleží na tom, jakou péči svému tělo poskytujete, pak o ní popřemýšlejte.

„Spousta žen dnes investuje nemalé částky do kvalitních bio potravin a neuvědomuje si, že podobnou péči tělo zasluhuje i ve formě kvalitní přírodní kosmetiky,“ říká k tomu dermatoložka. „Pokud navíc máte citlivou pleť, pak je přírodní kosmetika tím nejlepším řešením.“

Olivový olej – základ zdravé pokožky

Dlouhodobě nejoblíbenějšími produkty jsou ty z oliv a olivového oleje. Ostatně olivovým olejem se lidé potírali už v antice. Přírodní kosmetika obsahující olivový olej pleť zjemňuje a hydratuje a protože obsahuje i nemalé množství vitaminu E chrání pleť před stárnutím a volnými radikály.

Olivový olej se svým složením podobá lidskému mazu, dokáže pomoci s léčbou spálenin a přírodní kosmetika, ve které je obsažený, je vhodná i pro alergiky a ženy s citlivou pokožkou.

Pokud tedy své kamarádce, matce nebo sestře nadělíte pod stromeček přírodní kosmetiku s výtažky z oliv, nemůžete nic zkazit. K těm  nejkvalitnějším pak patří přírodní kosmetika od švédské firmy Fleur de Santé.

Ta při výrobě svých produktů sází na přírodní produkty. Přírodní kosmetika Fleur de Santé je vyrobená z kvalitních surovin, i přesto ale cenově dostupná. Inspirujte se při výběru vánočních dárků na webových stránkách Fleur de Santé a v E-katalogu.

Tipy na vánoční dárky, které voní olivami a jsou tím nejlepším pro vaši pleť:

Tělové mléko Olive Oil
Autor: Fleur de Santé
Zjemňující tělové mléko Olive Oil

Tělové mléko s olivovým olejem má skvělé zjemňující účinky na suchou, dehydrovanou a citlivou pokožku celého těla. Lehce se vstřebává a zanechává pokožku sametově jemnou, přirozeně zásobenou a osvěženou.

Sprchový gel Olive Oil
Autor: Fleur de Santé
Sprchový gel Olive Oil

Sprchový gel s obsahem olivového oleje, vitaminu E a pšeničných proteinů Vaši pleť jemně vyčistí a zanechá ji hydratovanou a svěží. Vhodné pro suchou a citlivou pleť.

Tělový peeling Olive Oil

Jemný tělový peeling s obsahem olivového oleje, vitaminu E, pšeničných proteinů a drcených olivových jader Vaši pleť zjemní a rozzáří. Nanášejte na vlhkou pokožku, vmasírujte a opláchněte.

Komerční prezentace

Autor: fuk
Klíčová slova: inzerce, fleur de sante
Související články