Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozmarná Havlová: Kadeřník za 200 000!

Fotografie
3. prosince 2009 | 05:00

Dagmar Havlová (56) na svých vlasech rozhodně nešetří! Minimálně jednou týdně chodí na foukanou do salonu, odkud může kráčet rovnou na molo.

„Paní Havlová chodí podle potřeby. Někdy i třikrát týdně,“ potvrdila Blesku Denisa Motlová, která Havlovou češe už 10 let. Jak Blesk zjistil, bývalá první dáma nechá za rok u kadeřníka s přehledem až 200 tisíc korun.

Běžná úprava v předním pražském salonu Jet Set, jehož se stala Havlová tváří, stojí podle informací Blesku kolem 2100 korun. A pokud chodí bývalá první dáma ke kadeřníkovi dvakrát týdně, za měsíc dá za údržbu účesu 16 800 korun. A pokud se nechá barvit, stříhat, nechá si na vlasy dát výživu či zábaly, cena šplhá ještě výš. Kompletní péče totiž přijde bezmála na 4000 korun.

Naposled se Havlová s kadeřnicí Denisou rozhodly pro ležérní polodélku. „Máme naštěstí stejný vkus, takže se shodneme okamžitě. Navíc s tímto střihem se dá skvěle improvizovat. Vlasy mohou být ležérně rozpuštěné anebo upravené na slavnostní večer do rozmanitých podob,“ pokračuje Denisa. A přiznává, že Havlovou pravidelně i barví. „A jednou za dva až tři měsíce vlasy jen zdravotně přistřihneme,“ popisuje Motlová tajemství péče o vlasy manželky prvního českého prezidenta.

Možná i její příkladná péče o vlasy je jedním z důvodů, proč byla před lety Dagmar Havlová označena evropskými novináři za nejkrásnější první dámu Evropy. Komentář samotné Havlové se Blesku získat nepodařilo, nezvedala telefon.

Autor: Michaela Remešová