Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hadašová se pustila do Kuchařové: Má plastiku!

Fotografie
25. listopadu 2009 | 05:05

Kdo jsou opravdové modelky? Jak je to mezi nimi s anorexií a drogami? Která byla na plastice? Česká Miss Lucie Hadašová (23) mj. v dokumentu Tajemství modelek tvrdí, že upravená od chirurgů je i naše Miss World Táňa Kuchařová (22)!

Jak má vypadat ideální modelka? V dokumentu Tajemství modelek, který odvysílá v sobotu TV Barrandov, se jeho aktéři vzácně shodují na jediné věci. „Modelka musí mít přes boky maximálně 90 centimetrů, protože se musíme vejít do oblečení velikosti 34 až 36,“ říká Simona Krainová a přitakává jí prezident agentury Elite Model Saša Jány. „V agentuře v Paříži mi řekli, že vrcholová modelka musí měřit minimálně 178 centimetrů,“ dodává topmodelka a herečka Pavlína Němcová.

Rosol místo svalů
Jen samotné míry ale nejsou všechno. „Často se vyděsím, když se dívky svléknou. Těsné džíny leccos stáhnou, ale pak uvidíte třesoucí se tělo, které by rozhodně nemělo patřit šestnáctileté dívce. Podle mé zkušenosti cvičí nejvýš 30 modelek ze 100. Když nepočítám módní sporty jako golf,“ tvrdí vizážistka Lucie Gibodová.

Vady na kráse
Milada Karasová, která objevila pro modeling jména jako Eva Herzigová, Tereza Maxová nebo Daniela Peštová, vzpomíná, že na přelomu 80. a 90. let, kdy svět poznal půvab slovanských dívek, bylo vše jednodušší. „Holkám nechali opravit zuby, počkali i dva nebo tři měsíce, než zhubly. Teď dívky, které se jim nezdají, posílají rovnou domů,“ říká Karasová. Domů ovšem už kdysi málem poslali Terezu Maxovou. „V agentuře mi řekli, že mám tak velký nos, že se nemám raději usmívat. Jinak mi s ústy splyne v jedno,“ připomíná si Maxová, která je jednou z nejvyhledávanějších českých modelek v zahraničí.

Plastiky: Raději ne
Vrcholové modelky, nikoli jihoamerické královny krásy, by se měli podle většiny protagonistů dokumentu obejít bez zásahů chirurgů. „Zvětšování prsou se nosí jen v Čechách, v zahraničí by takové dívky neměly šanci. Pro mě jsou takové dívky modelkami druhé kategorie, které na zahraničí nemají a upozorňují na sebe aspoň operacemi,“ říká Karasová. „Nebo zvětšování rtů. Vypadají jako kačeři,“ doplňuje Gibodová. Lucie Hadašová je naopak pro plastické operace. „Myslím, že ani u naší Miss World nebude vše přirozené a nějak jí pomohli. Také díky tomu uspěla,“ tvrdí bez důkazů o Táně Kuchařové.

Drogy a anorexie
Anorektičky otevřeně kritizuje návrhářka Tatiana Kovaříková. „Když se modelka svlékne a je vychrtlá, kost a kůže, posílám ji domů,“ svěřila. „Dívky, které jsou tak štíhlé, že mají zadeček jako hrušku, a ještě je v agentuře nutí hubnout, končí špatně,“ přidává se Pavlína Němcová.
Hrozbou jsou v modelingu i drogy. „Vím, že se o nich v souvislostech s modelingem mluví. Ale jak bychom mohly fungovat, být spolehlivé, v osm ráno připravené na focení? V popularitě pomohly jen Kate Moss,“ uzavírá Simona Krainová.

Opravdové modelky podle Milady Karasové:
Starší generace: Eva Herzigová, Simona Krainová, Daniela Peštová, Pavlína Němcová
Mladá krev: Karolina Kurková, Linda Vojtová, Denisa Dvořáková, Hana Soukupová, Eva Polonyová

Autor: Saša Šeflová