Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tina Turner (70): Známe tajemství její hřívy

21. listopadu 2009 | 05:00

Je jednou z mála hvězd, o kterých je možné říci, jsou jsou nehasnoucí. Tina Turner, která 26. listopadu oslaví sedmdesátku, nadále zpívá, tančí a okouzluje.

Přitom málokdo předpokládal, že po otřesném manželství a ještě horším rozvodu s Ikem Turnerem v roce 1978, se ještě někdy vrátí na scénu. Jenže se jí za pomoci zpěváka Davida Bowie podařil triumfální comeback a tak už nemusela spoléhat na sociální podporu a občasné vystupování v klubech. Na kulaté výročí narození si nadělila příhodný dárek: šedesát beznadějně vyprodaných koncertů po celém světě.

Peklo s brutálním manželem
V manželství s despotickým Ikem Turnerem prošla peklem a byla dlouhé roky vystavena brutálnímu fyzickému násilí. Ike ji mlátil vším, co mu přišlo pod ruku...Jednou jí zlomil nos tak, že se Tina musela svěřit do rukou plastických chirurgů. Od roku 1985 žije s producentem Erwinem Bachem, který je o 17 let mladší.

Současný přítel je o 17 let mladší
Autor: Profimedia.cz

Proč nosí paruky
Jako 26letá si vlasy zničila agresivními přípravky na zesvětlování natolik, že od té doby nosí výhradně paruky. O ty se, stejně jako o její pravé vlasy, stará slavný švýcarský kadeřník Danniel Sanerov.

TRIKY TINY NA KONDICI

Stejně slavné jako její hlas jsou i její nohy, obvykle obuté v sexy lodičkách. Tina má několik tipů, jak být stále fit.

STRAVA:

* Po 18 hodině už ani sousto

* Pít hodně vody a vyhýbat se alkoholu

* Vyhýbat se cukru

* Volit potraviny bohaté na proteiny – ryby, oříšky a luštěniny

* Celozrnné výrobky místo bílé mouky

* Pravidelný přísun omega3 kyselin v jídle

* Co nejméně soli

POHYB:

* Nejúčinnějším pohybem je podle Tiny tanec, tanec a zase tanec.

* 3x týdně cvičí v posilovně, kterou si zřídila v suterénu svojí vily

Co ještě doporučuje:

* Lodičky s 5-7 cm vysokými podpatky posilují svaly lýtek

* Samoopalovací krémy – díky nim působí nohy štíhleji

* Masáže: každé ráno masíruje tělo houbou na povzbuzení krevního oběhu a pro lepší vylučování jedů z organismu.

Byla faraonkou
Zpěvačka, která je původně baptistkou, je od roku 1974 vyznavačkou budhismu. Tina je přesvědčená, že v 15. století před naším letopočtem žila jako faraonka Hatšepsut. Mimochodem, to samé o sobě tvrdí i americká herečka Ann Miller...

 

 

Máma? Spíš sestra!
Nejdivočejší babička showbyznysu má dva dospělé syny – Raymonda (51) a Ronalda (49), kteří mají vlastní rodiny. „Náš vztah je spíš jako vztah mezi sourozenci. Všechny je miluji, ale rozhodně nejsem přehnaně starostlivá máma – kvočna,“ říká Tina.

Bez čeho necestuje
Na posledním turné se Tina nikdy nerozloučila se třemi fotografiemi. Na jedné je její druh Erwin Bach, na druhé její dům ve švýcarském městečku Küsnacht a na třetí je vila v jihofrancouzské městě Villefranche-sur-Mer. Tam si zpěvačka, která prodala už 170 milionů desek, vybudovala soukromé království s úžasným výhledem na moře.

Rockový nezmar Tina Turner oslaví 70. narozeniny
Autor: EMI MUSIC

Autor: Blesk magazín