Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Co o vás prozradí výběr kávy?

Káva zdobená technikou Latte art
13. srpna 2009 | 09:09

Milujete její chuť a nedokážete si představit, že by ste začali den bez ní? Řeč je o kávě. Máte jí rádi horkou, sladkou nebo s mlékem? I podle toho, jakou kávu pijete, sa dá rozpoznat vaše povaha.

Černá káva (klasik)

Pokud je vaší najčastejší voľbou právě tento klasický druh, patříte spíše ke konzervativním lidem. Jste důvěryhodní a je na vás spolehnutí. Dokážete lehce odolávat různým nástrahám. Důležitější než módní trendy jsou pro vás pohodlí a tradice. Někdy však trpíte pocity úzkosti.

Archív
Autor: Archív

Espresso (pracant)

Jste přímí, ambiciózní, energičtí, inteligentní a rozhodní. Vaše touha zvládat vše vede k tomu, že často pracujete ve stresu. Potrpíte si na kvalitu a kávu si dopřejete kdykoli během dne. Bez kofeinu prostě nevydržíte. Možná by nebylo špatné, trochu zpomalit.

Autor: Archív

Cappuccino (labužník)

Milovníci cappuccina si umí užívat život. Pokud patříte k nim, jste téměř vždy v pohodě a bezstarostní. Umíte se výborně bavit. Zároveň vám není cizí ani práce, dokážete se do ní pustit s plným nasazením a oduševněním. Vás život je vyvážený a vůbec se nemusíte obávat závislosti na kofeinu.

Cappucino
Autor: Nespresso, archiv Petry Veselé

Café latte (realista)

Pokud si v kavárně objednáváte většinou caffé latte, zřejmě se zajímáte o zdravý životní styl. Milovníci tohoto nápoje bývají uvolnění, jsou rodilí realisté a stojí nohama pevně na zemi. Kávu si dopřejí, pokud mají chuť na sladké. Závislost na kofeinu je v tomto případě zanedbatelná.

Espreso NESCAFÉ Dolce Gusto od firmy Krups vás osloví svým designem, unikátním kapslovým systémem a jednoduchou přípravou nápojů a to nejen kávových specialit, ale i horké čokolády.
Autor: archiv

Ledová káva (vtipálek)

Pokud máte v oblibě frappé, máte nejen smysl pro humor, ale i mnoho přátel, kteří jsou rádi ve vaší společnosti. Ochotně vám odpustí i vtípky na jejich účet. V některých věcech však můžete být lehkovážní. Kofein nepotřebujete, prostě vám jen chutná sladká pochoutka se zmrzlinou.

Zmrzlina a kousky čokolády ozdobí espresso
Autor: Nespresso, archiv Petry Veselé

Zdroj: Nový čas

Autor: Zlatica Beňová, lena
Klíčová slova: káva;povaha;
Diskuse ke článku
.