Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

6 pomocníků ve vašem boji s celulitidou

4. května 2009 | 13:14

Jaro je už v plném proudu a mnoho z nás trápí tukové polštářky. Nezoufejte! Rozhodně není pozdě pustit se do nápravy způsobených škod.

Co štve každou z nás? Povadlé paže, nepěkné hrbolky na stehnech a podobně. A to je jen krátký výčet toho, s čím nejsme spokojené. Věk ani gravitace se bohužel ošálit nedají. Udělat můžete jediné – zlepšit stav své pokožky. Věřte, že kombinací vyvážené stravy, účinné péče s pravidelným pohybem se dá dosáhnout viditelného zlepšení.

Na pevnost vaší pokožky mají pozitivní vliv také extrakty z moruše, zázvoru a řas.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

1. Začněte peelingem
Pokud chcete mít opět pevnou pokožku, začněte jarní očistou. S pomocí peelingu odstraňte zhrublé a suché šupinky kůže. Tento postup opakujte jednou až dvakrát do týdne. Perfektním životabudičem je ranní suchá masáž sisalovou rukavicí nebo kartáčem z lufy. Pokud dáváte přednost mokré masáži, uvidíte, že kombinace masážní rukavice a sprchovacího oleje udělá zázraky.
Peelingové přípravky s obsahem drobných částeček (mořská sůl) nekombinujte s mechanickými pomůckami, jako jsou například rukavice nebo kartáče. Peeling stačí nanést rukou, podpoříte tak prokrvení pokožky.

2. Dodejte pokožce účinné výtažky

Na pevnost vaší pokožky mají pozitivní vliv také extrakty z moruše, zázvoru a řas. Proti celulitidě vám zase pomůžou produkty s výtažky z čaje maté nebo ze zelené kávy – podporují mikrocirkulaci a tak i prokrvování tkáně. Dobře prokrvená tkáň se daleko lépe zbavuje škodlivin a zásobuje potřebnými živinami.

3. Dopřejte si osvěžující koupel

Napusťte si do vany vodu o teplotě 39 °C. Do malého bavlněného pytlíčku dejte chemicky neošetřenou kůru z mandarinky a několik plátků zázvoru a ponořte do vody ve vaně. Uvolňující a zpevňující koupel v jednom si vychutnávejte asi 15 minut. Uvidíte, že se pak budete cítit jako znovuzrozená.

4. Masírujte, masírujte, masírujte…
Do dlaní si naneste zpevňující krém, poté ruce přiložte na pupík a masírujte si s nimi břicho ve směru hodinových ručiček ve stále se zvětšujících kruzích. Poté se masírujte oběma rukama od spodní části bříška až k pasu a pak pokračujte na bocích a zadečku. Nakonec si obejměte rukama celou nohu a masírujte ji jemnými pohyby směrem nahoru.

5. Pamatujte na spalovače tuků!
Strava bohatá na vitaminy chutná dobře a nejen to, dobře vyhlazuje a také zpevňuje pokožku. Syrová zelenina, celozrnné pečivo a koření, jako je chilli nebo zázvor, jsou skutečnými spalovači tuku. Měla byste je proto zařazovat do svého jídelníčku co možná nejčastěji. Stejnou schopnost má i vitamin C, proto nezapomínejte ani na citrusy. Minerální látky, jako je draslík, odstraňují z těla škodliviny. Pokud k tomu přidáte enzymy z exotického ovoce, jako jsou papája, ananas a mango, které podporují tvorbu kolagenu ve vazivu, dodáte své pokožce vše, co potřebuje.

6. Dostatečně pijte

Příjem dostatečného množství tekutin je především v boji proti celulitidě nebo stárnutí pokožky zbraní číslo jedna. Tři vypité litry tekutin denně výrazně pomáhají látkové přeměně v pokožce. Nezapomeňte si toto množství rozdělit na celý den. Vybírejte si minerální vodu bez oxidu uhličitého nebo jen s nízkým obsahem. Pít můžete také zelený čaj nebo maté.

 

Autor: připravily: kov, mif, lena
Klíčová slova: bpž;krása;celulitida;
Diskuse ke článku
.
Související články