Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se zbavit nechtěné barvy na vlasech?

Už nechci být černovláska!
6. března 2009 | 07:04

Několik let si své dlouhé vlasy barvím načerno. Původní barvu mám hnědou. Několik posledních měsíců jsem se nebarvila a mám dvou až třícentimetrové odrosty.

Ráda bych se vrátila ke své původní hnědé barvě, jaké jsou možnosti? Můžu si koupit zesvětlovač a potom si vlasy nabarvit nahnědo? Katka (28)

Existuje několik možností, jak se vrátit k původní barvě vlasů. Nejšetrnější, ale zároveň i nejzdlouhavější metoda spočívá v postupném dobarvování kořínků pokaždé o něco světlejší barvou. Vytvoříte tak přirozený efekt a konečky se postupně ostříhají. Další možností je husté promelírování vlasů a následné obarvení požadovaným odstínem hnědé. Kořínky by se dobarvovaly už jen tímto vybraným odstínem. Třetí možnost je pro vaše vlasy nejnáročnější – jde o takzvané chemické čištění a následné barvení. V žádném případě se nedoporučuje zkoušet tento postup doma, protože přípravek je velmi agresivní a neodborným použitím byste udělala více škody než užitku. Nejlepším řešením je zajít do kadeřnictví. Vyškolený personál vám provede důkladnou diagnostiku vlasů a zvolí nejvhodnější způsob barvení.

Už nechci být černovláska!
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: připrafvily: kul; bes; mif