Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

7 důvodů, proč je zima úžasná

10. prosince 2008 | 08:59

Ještě jste si nezvykla na zimní počasí? Stýská se vám po uplynulém létě a teplém počasí? Přestaňte se trápi! Zima má spoustu slunečných stránek, které vám proteplí duši i tělo.

1. Horký punč na zahřátí

Vyzkoušejte svařené víno trochu jinak a připravte si čajový punč: Zalijte zelený čaj a směs na přípravu svařeného vína vroucí vodou. Přidejte horké červené víno, sušené brusinky a mandlové lupínky a nechte nápoj chvíli odstát. Dopřejte si doušek po dlouhé procházce, určitě vás příjemně zahřeje.

Vyzkoušejte svařené víno trochu jinak a připravte si čajový punč.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

2. Konečně volné oblečení

Je konec neustálému zatahování břicha! Bikiny a plavky už zase leží hluboko ve skříni a čas krátkých sukní je také dávno pryč. Nahradily je teplé svetry a pohodlné volné kabáty, ve kterých nám nic nechybí a nic nepřebývá!

3. Dlouhý den v sauně

Dlouhý saunový den vám po chladném týdnu přijde určitě vhod. Nejenže vám rozproudí krevní oběh, ale také zjemní pokožku. Nezapomeňte si s sebou vzít oblíbenou knihu, teplé vlněné ponožky a měkký župan. Mezi jednotlivými koly sauny si výjimečně dopřejte pár temp v bazénu. A na závěr můžete absolvovat například jemnou aromamasáž.

Den strávený v sauně vám po chladném týdnu přijde určitě vhod.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

4. Hurá do kina!

Kdo by chodil do kina, když je venku krásně? Teď si ale klidně můžete vychutnat kino, popcorn a dobrý film. Zkuste například bláznivou komedii Tropická bouře s Benem Stillerem. Výborná parodie vás rozesměje, a navíc si užijete skvělé taneční kreace maskovaného Toma Cruise.

5. Svíčky pro štěstí

Konečně jste za sebou zabouchla dveře od bytu. Zapalte si svíčku nebo dokonce víc. Prozáří váš byt hřejivým světlem a vy zapomenete na stres. Svíčky jsou vlastně malé ohníčky, které nám už od dávných dob dávají pocit bezpečí. Tyto hluboce zakořeněné instinkty jsou důvodem, proč máme takovou zálibu právě ve svíčkách.

Zapalte si svíčku.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

6. Bláznění ve sněhu

Nechte se dětmi strhnout k bláznivým hrám ve sněhu. Stavění sněhuláka nebo velká koulovačka vás jistě rozhřejí, vykreslí vám červeň na tváře, a navíc vás příjemně unaví. Malý návrat do dětství vám může jen prospět. Pokud není sníh, zkuste třeba hrát na slepou bábu nebo na honěnou.

7. Více času na záliby

Nechcete se třeba do letní dovolené naučit pár slovíček italsky? Nebo uplést dlouhý šál pro dceru či vnuka? Během dlouhých večerů je na takové klidné koníčky ideální čas. Co třeba roztřídit fotografie do alb nebo se vrátit ke své oblíbené knize?

Co třeba roztřídit fotografie do alb?
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: peťa, oli