Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Problémy s pokožkou? Víme jak na ně!

31. října 2008 | 12:18

Každý člověk má na těle své problémové místo, které ho trápí, ať dělá, co dělá. Teď už si ale nemusíte zoufat, máme pro vás snadná řešení.

Zhrublé lokty

Suchá pokožka na loktech nás trápí především v zimních měsících. Proto si už odteď dělejte na těchto partiích peeling – stejně dobře jako peelingový krém vám poslouží také citron. A po osprchování lokty ošetřete výživným krémem.

Náš tip: Krém, Nivea, 24 Kč

Lesklá pleť

Pubertu máte už dávno za sebou, ale i tak vás však trápí mastná pleť, na kterou nepomáhají ani ty nejkvalitnější pudry? Takovéto problémy si vyžadují komplexnější péči, se kterou je třeba začít už při čištění. Vyberte si produkty s takzvaným "anti-shine" efektem, které zamezují tvorbě mazu na tváři, a tedy i jejímu pozdějšímu lesku. Po vyčištění pleti si naneste na tvář tonikum z této řady, potom denní krém a pod make-up si nezapomeňte nanést zmatňující fluidum. Pro všechny případy si do kabelky přibalte zmatňující ubrousky, které přebytečný maz jednoduše vysají, aniž by vám poškodily líčení.

Náš tip: Young, Hydratační matující emulze Control Shine, Nivea, 149 Kč

Pigmentové skvrny

Hřbet rukou je permanentně vystaven slunečnímu záření UV paprsků a nepřízni okolního prostředí. Výsledkem jsou v pozdějším věku pigmentové skvrny. Speciální krémy ruce příjemně vyživí a nevzhledné skvrny postupně vybělí.

Náš tip: Biotechnologická emulze Pigmentoceutical, HerbPharma, 718 Kč (k dostání v lékárnách)

Na trhu najdete skutečně rozmanitou nabídku přípravků, které mají schopnost pomerančovou kůru postupně vyhladit.
Autor: Dušan Křístek

Pomerančová kůra

Celulitida je problém, o kterém se už hodně napovídalo i napsalo. Na trhu najdete skutečně rozmanitou nabídku přípravků, které mají schopnost pomerančovou kůru postupně vyhladit. Pokud k tomu připojíte vyváženou stravu, dostatečný pitný režim, posilování problémových partií a masáže speciální rukavicí nebo masážní sprchovou hlavicí, úspěch máte zaručen.

Náš tip: Tělový olej – Celulitida, Farfalla, 517 Kč

"Povadlá" ramena

Toto je problém většiny žen. Oslabené svalstvo na ramenech začíná povolovat už v mladším věku, přičemž s přibývajícími roky se tento stav zhoršuje. Zasáhněte proto včas a ke každodenním povinnostem přidejte i několik cviků na tyto partie. Pokožku můžete zpevnit také masáží speciální rukavicí a zpevňujícím tělovým mlékem.

Náš tip: Intenzivní zpevňující tělový balzám Enja Firming Body Balm, Dermacol, 149 Kč

Na odstranění šupinek kůže na nohou používejte sprchovací gely s peelingovými částečkami a po každém sprchování se nakrémujte přípravkem bohatým na živiny.
Autor: Dušan Křístek

Suchá pokožka nohou

Holení žiletkou, epilace, nošení silonových punčoch – to všechno nohy velmi vysušuje. Především pokožka na bércích a kolem kolenou neoplývá velkým množstvím mazových žláz, a proto se rychle loupe. Na odstranění šupinek používejte sprchovací gely s peelingovými částečkami a po každém sprchování se nakrémujte přípravkem bohatým na živiny.

Náš tip: Rýžový tělový scrub, Body Scrub Rice, Body Basic, 249 Kč

Popraskané paty

Popraskané paty jsou problémem, který dokáže pořádně znepříjemnit život. Může dokonce postoupit až do takového stadia, že se na nich otevřou hluboké praskliny, které při každém kroku nesnesitelně bolí. Nejlepším řešením je proto prevence. Používejte alespoň jednou do týdne pemzu, s jejíž pomocí odstraníte zhrublou pokožku, nohy denně na noc krémujte mastným krémem – na zintenzivnění účinku používejte ponožky – a noste výhradně pohodlné boty. Případně se svěřte do rukou pedikérky a spojte příjemné s užitečným.

Náš tip: Regenerační krém na nohy 10 % Urea pro extra suchou pokožku, Eucerin, 299 Kč

Máte na krku vrásky? Pak si jednou za čas dopřejte extra péči ve formě hydratační masky, jejíž účinek zvýšíte zabalením do potravinové fólie.
Autor: Dušan Křístek

Vrásky na krku

Pokožka na krku prozradí váš skutečný věk a nepomůže vám ani kamuflování náhrdelníkem. Stačí se podívat na několik známých tváří ze šoubyznysu. Mnoho z nás se totiž dopouští stejné chyby: nevěnuje krčním partiím dostatek pozornosti. Nezapomeňte si proto při každodenní péči nanést denní a noční krém také na tato místa a jednou za čas si dopřejte extra péči ve formě hydratační masky, jejíž účinek zvýšíte zabalením do potravinové fólie.

Náš tip: Vyhlazující pleťová maska s rýží a japonským saké, Planet Spa, Avon, 199 Kč

Autor: Petra Kovárová, mif
Související články