Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rozmazlujte se jako hvězda

16. října 2008 | 15:02

K životnímu stylu celebrit nevyhnutelně patří zkrášlovací rituály ve špičkových kosmetických salonech. Vy si je ale můžete dopřát daleko výhodněji – v pohodlí vlastní koupelny.

Tělo jako proutek

Blahodárné bahenní zábaly si pro jejich zpevňující účinky velmi ráda dopřává herecká hvězda a matka dvou dětí Gwyneth Paltrowová (36).

Pro vás: Černé bahno z oblasti Mrtvého moře je bohaté na soli, které účinné zpevňují a omlazují pokožku.

Vyzkoušejte: Detoxikační a zpevňující maska na tělo s minerály z Mrtvého moře, Planet Spa, Avon, 229 Kč

Pročisťující čaje

Problémy s pletí se nevyhýbají ani hvězdám. Své o tom ví krásná Cameron Diazová (36), kterou již od mládí trápí rozsáhlé akné. Pomohla jí až speciální směs bylin, kterou si nechává připravovat u svého homeopata.

Pro vás: Zázračné čajové pytlíčky, které čistí a detoxikují organismus, a tím také zlepšují kvalitu pleti, jsou dnes u k dostání v každé lékárně.

Doporučujeme: Bylinný čaj Lymfoderm, Ryor, 44 Kč

Alespoň jednou za měsíc dopřejte rukám koupel v zahřátém olivovém oleji.
Autor: Dušan Křístek

Sametové ruce

Svoji zkrášlovací "úchylku" má také herečka Penélope Cruzová (34), která si velice potrpí na pěstěné ruce. Pravidelně navštěvuje manikúru, kde nechává doslova jmění za ošetřující exotické kúry.

Pro vás: Pokud si chcete zachovat hladkou a vláčnou pokožku rukou, nakrémujte je po každém kontaktu s vodou. Alespoň jednou za měsíc dopřejte rukám koupel v zahřátém olivovém oleji nebo vyzkoušejte zvláčňující kúru.

Pro uspěchané: Parafinový krém na ruce a chodidla, Planet Spa, Avon, 159 Kč

Mléčná koupel navrací mládí

Hvězda Kate Hudsonová (29) nedá dopustit na svoji oblíbenou koupelovou proceduru s mléčnými proteiny, po které její pokožka doslova září.

Pro vás: Tento luxus vás vůbec nemusí stát mnoho, a účinek bude stejný. Připravte si koupel, do které přidejte 3 l plnotučného mléka a vrchovatou polévkovou lžíci medu. Koupejte se 10 minut, poté se jen krátce osprchujte a jemně osušte ručníkem. Doporučujeme především na suchou a napjatou pokožku.

Rychlá alternativa: Pěna do koupele Milk&Honey, Nivea, 95 Kč

Připravte si koupel, do které přidejte 3 l plnotučného mléka a vrchovatou polévkovou lžíci medu.
Autor: Dušan Křístek

Zářivý pohled

Stejně jako herecký talent proslavil filmovou divu Catherine Deneuveovou (65) také její podmanivý pohled. Hvězda prozradila, že i ve zralém věku ji baví navštěvovat salony krásy. Oblíbila si především ošetření vitaminovými očními maskami, které jejímu pohledu navracejí mladistvou jiskru.

Pro vás: Na otoky a kruhy pod očima skvěle zabírají přípravky s obsahem vitaminu C, který je silný antioxidant.

Náš tip: Hydratační gelová maska Perfect Base Mask, Dermacol, 39 Kč

Autor: Petra Kovárová, mif
Klíčová slova: bpž;bpz;krása;péče;
Související články