Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zlozvyky, které oslabují naše vlasy: Fénování, dieta i horká voda!

  • Jsou vaše vlasy suché, lámavé a bez známky života? Možná děláte něco špatně!
    23. března 2014 | 06:00

    Trápí vás lámající se vlasy, které jsou slabé a nerostou? Možná je ničí některé špatné návyky, které provozujete téměř denně. Pokuste se jim vyhnout a uvidíte, že vaše hříva posílí, bude lesklá a objemná.

  • Příliš horká sprcha

    Horká voda vlasy dehydratuje, což způsobuje jejich suchost, křehkost a lámavost. Dokonce může poškodit i kořínky a to vede k výraznému řídnutí vlasů. Proto svou hřívu zásadně umývejte vlažnou vodou, která jim velmi prospívá.

    sprcha
    Autor: Shutterstock.com
  • Fén, žehlička a kulma

    Častým používáním přístrojů na vlasy, které fungují na základě horkého vzduchu nebo velmi vysoké teploty, mohou být vaše vlasy velmi poškozené. Omezte proto používání fénu, žehličky nebo kulmy na maximálně dvakrát do týdne a nikdy nezapomínejte na speciální ochranné přípravky, které vytvoří tepelnou bariéru mezi přístrojem a vlasem.

    Fén
    Autor: Shutterstock.com
  • Časté diety

    Patříte mezi ženy, které s oblibou zkoušejí dietu za dietou? Časté hladovění a odpírání toho, na co máme doopravdy chuť může vést k vypadávání a oslabování vlasů. Jezte především potraviny s vysokým obsahem bílkovin, jako ryby, kuřecí maso, čočku nebo fazole.

    Huněte s celerem. jde to snadno.
    Autor: Shutterstock.com
  • Sušení vlasů ručníkem

    Mnoho žen má tendenci čerstvě umyté vlasy agresivně sušit ručníkem. Ty jsou čerstvě nasyceny H2O a tudíž mnohem více náchylné k poškození. Proto je po mytí lehce pomačkejte jemným ručníkem a velmi opatrně učešte.

    Ručníky
    Autor: Shutterstock.com
  • Nošení těsných účesů

    Pokud nosíte ráda a hlavně často vlasy uhlazené v pevném culíku, drdolu nebo copu, může se stát, že se polámou a trvale poškodí. Zkuste občas střídat culík s rozpuštěnými vlasy a hlavně nikdy nespěte se sepnutými vlasy.

    2 minutový drdol
    Autor: Nivea
  • Sahání do vlasů a šrábání

    Ano, i časté sahání do vlasů nebo škrábání ve vlasech může vlasy narušit a ty jsou pak mnohem náchylnější k poškození. Svědění kůže se zbavte pomocí speciálních šampónů, které pokožku sklidní a zbaví jí případných plísní.

    Vlasy
    Autor: Shutterstock
  • UV záření

    Léto se pomalu blíží a proto nezapomínejte, že kromě kůže musíte před slunečním UV zářením chránit i vaše vlasy. Pokud tak neučiníte, může dojít k narušení jejich pevnosti a pružnosti a následně ke ztrátě vlasů. U vody, moře nebo při dlouhých letních výletech noste trendy klobouček nebo vyzkoušejte speciální vlasové přípravky s ochranným faktorem.

    Vlasy
    Autor: Shutterstock

Klíčová slova:  vlasy, krása, oslabení, chyby, růst vlasů, zlozvyky

Božské tělo