Připravte se na semifinále Česko:Kanada! Chuťovky pro hokejové fandy
Fandíte? My taky! A popravdě, je to docela náročná činnost, dost se u ní vypije i sní. Máme pro vás tipy na skvělé chuťovky. Takže nepodceňujte přípravu a s chutí se pusťte do práce.
Buřty na černém pivě
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 40 minut
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
Špekáčky na pivuAutor: Blesk Hobby- 8 buřtů
- sklenici nakládaných feferonek
- 2 cibule
- 200 ml kvalitního kečupu
- 400 ml černého piva
Postup:
Buřty nakrojte a do každého vložte jednu feferonku a několik plátků cibule. Pak je vyskládejte do pekáčku, zalijte kečupem a černým pivem. Vložte do trouby a pečte 30 až 40 minut. Hotové buřty podávejte se vzniklou omáčkou a chlebem s křupavou kůrkou.
Tatarák
Doba přípravy: 30 minut
Budete potřebovat (pro 4 až 6 osob):
TatarákAutor: shutterstock.com- 500 g pravé hovězí svíčkové
- 1 cibuli
- 1 kyselou okurku
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 lžíci kečupu
- 1 lžičku tabasca
- 1 lžíci kaparů
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- sůl, pepř
- 2 žloutky
- chléb na topinky
Postup:Maso na tatarák naškrábejte nožem. Pokud jste to nikdy nedělali a nejste si jisté, umelte ho v masovém mlýnku dvakrát za sebou. Dejte ho do misky. Cibuli nakrájejte úplně najemno stejně jako kyselou okurku. Pak vše přidejte se všemi ostatními surovinami k masu a důkladně propracujte. Tatarák nechte uležet v ledničce. Pak ho podávejte s topinkami.
Bramboráčky
Doba přípravy: 30 minut
Doba smažení: 20 minut
Budete potřebovat (pro 4 až 6 osob):
BramborákyAutor: shutterstock.com- 1 kg brambor
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíci nasekané petrželky
- 100 g slaniny
- 2 vejce
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
Brambory a mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu dejte do mísy a přidejte vejce, sůl, pepř, mouku, prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájenou slaninu a petrželku. Rukou vytvarujte placičky a pečte je na oleji dokřupava. Pak je pokládejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Salát z čínského zelí
Doba přípravy: 20 minut
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
Salát z čínského zelíAutor: shutterstock.com- 1 hlávku čínského zelí
- 2 mrkve
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- šťávu z poloviny citronu
Postup:Čínské zelí nakrouhejte a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do mísy a na zeleninu vyklopte kelímek zakysané smetany, přidejte cukr, citronovou šťávu a olej. Vše důkladně propracujte rukou. Salát nechte chvíli uležet v chladu.
Švestky ve slanině
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 20 minut
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
Švestky ve slaniněAutor: shutterstock.com- 20 sušených švestek
- 20 loupaných mandlí
- 10 plátků anglické slaniny
Postup:Do každé švestky vložte mandli. Plátky slaniny rozřízněte na 2 poloviny. Každou švestku zabalte do slaniny a napíchněte na párátko. Vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud slanina není křupavá.