Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Připravte se na semifinále Česko:Kanada! Chuťovky pro hokejové fandy

  • Připravte si dobroty, které se skvěle hodí k pivu a sledování hokejového finále!
    15. května 2015 | 06:00

    Fandíte? My taky! A popravdě, je to docela náročná činnost, dost se u ní vypije i sní. Máme pro vás tipy na skvělé chuťovky. Takže nepodceňujte přípravu a s chutí se pusťte do práce.

  • Buřty na černém pivě

     

    Doba přípravy: 20 minut

    Doba pečení: 40 minut

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    Špekáčky na pivu
    Autor: Blesk Hobby

    • 8 buřtů
    • sklenici nakládaných feferonek
    • 2 cibule
    • 200 ml kvalitního kečupu
    • 400 ml černého piva

     

    Postup:

    Buřty nakrojte a do každého vložte jednu feferonku a několik plátků cibule. Pak je vyskládejte do pekáčku, zalijte kečupem a černým pivem. Vložte do trouby a pečte 30 až 40 minut. Hotové buřty podávejte se vzniklou omáčkou a chlebem s křupavou kůrkou.

  • Tatarák

     

    Doba přípravy: 30 minut

     

    Budete potřebovat (pro 4 až 6 osob):

    Tatarák
    Autor: shutterstock.com

    • 500 g pravé hovězí svíčkové
    • 1 cibuli
    • 1 kyselou okurku
    • 2 lžíce nasekané petrželky
    • 2 lžičky worcestrové omáčky
    • 1 lžíci kečupu
    • 1 lžičku tabasca
    • 1 lžíci kaparů
    • 2 lžičky hořčice
    • 1 lžičku sladké mleté papriky
    • sůl, pepř
    • 2 žloutky
    • chléb na topinky


    Postup:

     

    Maso na tatarák naškrábejte nožem. Pokud jste to nikdy nedělali a nejste si jisté, umelte ho v masovém mlýnku dvakrát za sebou. Dejte ho do misky. Cibuli nakrájejte úplně najemno stejně jako kyselou okurku. Pak vše přidejte se všemi ostatními surovinami k masu a důkladně propracujte. Tatarák nechte uležet v ledničce. Pak ho podávejte s topinkami.

  • Bramboráčky

     

    Doba přípravy: 30 minut

    Doba smažení: 20 minut

     

    Budete potřebovat (pro 4 až 6 osob):

    Bramboráky
    Autor: shutterstock.com

    • 1 kg brambor
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 4 stroužky česneku
    • 1 lžíci nasekané petrželky
    • 100 g slaniny
    • 2 vejce
    • sůl, pepř
    • olej na smažení

     

    Postup:

    Brambory a mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu dejte do mísy a přidejte vejce, sůl, pepř, mouku, prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájenou slaninu a petrželku. Rukou vytvarujte placičky a pečte je na oleji dokřupava. Pak je pokládejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

  • Salát z čínského zelí

     

    Doba přípravy: 20 minut

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    Salát z čínského zelí
    Autor: shutterstock.com

    • 1 hlávku čínského zelí
    • 2 mrkve
    • 1 kelímek zakysané smetany
    • 2 lžíce cukru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • šťávu z poloviny citronu


    Postup:

    Čínské zelí nakrouhejte a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do mísy a na zeleninu vyklopte kelímek zakysané smetany, přidejte cukr, citronovou šťávu a olej. Vše důkladně propracujte rukou. Salát nechte chvíli uležet v chladu.

  • Švestky ve slanině

     

    Doba přípravy: 20 minut

    Doba pečení: 20 minut

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    Švestky ve slanině
    Autor: shutterstock.com

    • 20 sušených švestek
    • 20 loupaných mandlí
    • 10 plátků anglické slaniny


    Postup:

    Do každé švestky vložte mandli. Plátky slaniny rozřízněte na 2 poloviny. Každou švestku zabalte do slaniny a napíchněte na párátko. Vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud slanina není křupavá.

Autor: pil
Diskuse ke článku
.