Neděle 22. prosince 2024
Svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Oblačno 4°C

Vařte na pivě, chutná to skvěle!

  • pochutnejte si na skvělých receptech na pivu!
    2. března 2014 | 06:00

    Pochopitelně, nejlépe chutná pivo na zapití lahodné pečínky, ale skvělou službu poskytne i jako jedna ze základních ingrediencí. Vyzkoušejte pivní cibulačku nebo oblíbené buřty na pivě.

  • Cibulačka

    ...
    Autor: profimedia

    Budete potřebovat:

    500 ml černého piva

    400 g cibule

    olej

    1 lžíci másla

    3 stroužky česneku

    1 lžičku cukru

    800 ml vývaru

    sůl, pepř

    špetku drceného kmínu

    1 lžíci nasekané petrželky

     

    Postup:

    Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, stroužky česneku prolisujte. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte trochu oleje a cibuli s česnekem orestujte. Přidejte cukr a cibulovou směs nechte zkaramelizovat. Do hrnce přilejte pivo, vývar, kmín a vařte asi 15 minut. Nakonecpodle potřeby polévku osolte a opepřete. Na talíři ji pak dozdobte nasekanou petrželkou a do každého talíře přidejte chlebové krutony.

     

  • Guláš na pivě

    ...
    Autor: profimedia
    Budete potřebovat:

    1,5 kg hovězího masa

    400 ml černého piva

    2 cibule

    3 stroužky česneku

    1 lžíc1 rajského protlaku

    3 lžičky worcesterské omáčky

    1 lžíci přírodního cukru

    2 lžíce hladké mouky

    sůl, pepř

    1 lžíci nasekané petrželky

    1 lžíci oleje

    hrst malých žampionů

      

    Postup:

    V hrnci rozpalte olej a přidejte na kostky nakrájené maso. Opékejte ho asi 4 minuty na prudkém ohni, dokud se nezatáhne. Pak maso vyjměte a vsypte cibuli a česnek, chvilku restujte. Přidejte protlak, worcesterskou omáčku a chvilku opékejte. Vraťte do hrnce maso, přidejte cukr, asi 500 ml vody, pivo a hodinku duste pod pokličkou. Pak odklopte, přidejte houby a na mírném ohni vařte asi půl hodinky. Pak děrovanou naběračkou vyjměte maso a houby a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a vařte do zhoustnutí. Vraťte maso i houby, podle chuti osolte, opepřete a podávejte posypané nasekanou petrželkou. Guláš cutná skvěle s křupavým chlebem.

     

  • Buřty na pivě

    ss
    Autor: Pivovar Ferdinand
    Budete potřebovat:

    8 buřtů

    1 sklenici kozích rohů

    2 cibule

    500 ml černého piva

    300 ml kvalitního kečupu

    sůl, pepř

     

    Postup:

    Buřty podélně nakrojte a každý napěchujte okapanými kozími rohy a na kolečka nakrájenou cibulí. Poskládejte je do pekáčku. zalejte je kečupem a pak pivem. Dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte je asi 40 minut. Hotové buřty podávejte s chlebem.

Autor: pil
Klíčová slova:  recepty, pivo, cibulačka, guláš, buřty
Diskuse ke článku
.