Silvestrovské pomazánky za pět minut? Žádný problém!

  • Skvělé pomazánky, které si rozhodně zaslouží místo na vašem silvestrovském stole.
    31. prosince 2013 | 08:00

    Chystáte na Silvestra pohoštění pro hromadu přátel a nevíte, co připravit? Zkuste rychlé pomazánky! Přidejte čerstvé pečivo a zeleninu a máte hotovo.

  • Šunková svačinová pomazánka

    Pomazánka
    Suroviny:

    • 50 g taveného sýra
    • 1 menší (ideálně červená) cibule
    • 100 g pomazánkového másla
    • 150 g nadrobno nasekané věpřové šunky
    • pažitka

    Postup:

    Tavený sýr rozetřeme s pomazánkovým máslem, pak přidáme nasekanou šunku, najemno nakrájenou cibuli a pažitku. Důkladně promícháme a podle chuti dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem nebo mažeme na jednohubky.

    Tip redaktorky:

    Podle chuti můžete do pomazánky přidat vejce uvařené natvrdo, strouhaný tvrdý sýr, česnek nebo čerstvé bylinky.

  • Kuřecí pomazánka se žampiony

    Pomazánka
    Suroviny:

    • 150 g taveného sýra
    • 2 grilovaná nebo pečená kuřecí stehna 
    • 100 g sterilovaných žampionů
    • 1 svazek mladé cibulky
    • 50 g sušených rajčat v oleji
    • 100 g pomazánkového másla
    • majoránka
    • sůl a pepř

    Postup:

    Kuřecí stehna vykostíme, žampiony scedíme a spolu s nakrájenou mladou cibulkou a masem rozsekáme tyčovým mixerem. Do směsi přidáme tavený sýr, pomazánkové máslo, dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme nakrájená sušená rajčata. Podáváme s pečivem, čerstvými tousty nebo slanými sušenkami.

    Tip redaktorky:

    Sušená rajčata můžete nahradit francouzskou hořčicí, nasekanými černými olivami nebo kapary. Porce ozdobte čerstvou řeřichou.

  • Rodinná pomazánka s majonézou

    Pomazánka
    Suroviny:

    • 150 g taveného sýra
    • 150 g tvrdého sýra
    • 100 g kvalitní krůtí šunky
    • 50 g majonézy
    • špetka červené papriky
    • sůl a pepř

    Postup:

    V misce rozmícháme tavený sýr, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a nadrobno nakrájenou šunku. Do základu vmícháme majonézu, dochutíme červenou paprikou, solí a pepřem a podáváme s toustem nebo bílým pečivem. Pomazánku můžeme použít i do zapečeného toastu.

Autor: oli
Diskuse ke článku
.
1080p 720p 360p