Pátek 11. října 2024
Svátek slaví Andrej, zítra Marcel
Oblačno, déšť 12°C

Láska prochází žaludkem: Srdíčkové menu pro dva

13. února 2013 | 14:00

Oslavte s námi svátek zamilovaných a připravte si doma originální hostinu plnou pikantních a svádivých dobrůtek.


Parmazánové kanapky

Jsou křehké a na jazyku se rychle rozplynou. Okořeňte se dráždivou pálivou salsou.

Suroviny:
balíček listového těsta
hladká mouka na vál
vejce
100 g strouhaného parmazánu
rajčatovocibulová salsa

Parmazánové kanapky
Autor: Archiv redakce
Postup:
Listové těsto rozválíme na placku o výšce 3 mm, vykrajovátkem na cukroví vykrájíme srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a každé posypeme troškou parmazánu. Srdíčka pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ºC dozlatova. Kanapky narovnáme na tác a každou ozdobíme troškou salsy.

Rekapitulace:
Doba přípravy: 30 minut
Počet kousků: 40
Cena cca: 100 Kč

Svíčkové řezy se slaninou

Dopřejte si slavnostní lahůdku – křehkou svíčkovou s opečenými brambůrky.

Svíčkové řezy se slaninou
Autor: Archiv redakce

Suroviny:
2 silnější plátky svíčkové
100 g slaniny
lžíce olivového oleje
sůl a drcený barevný pepř
400 g malých brambor
jarní cibulka
cherry rajčata

Postup:
Omyté a osušené brambory několikrát propíchneme vidličkou, osolíme a upečeme nasucho v troubě při 200 ºC. Maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, vyřízneme do tvaru srdíček a po obvodu obložíme proužky slaniny. Steaky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme porce nakrájenou cibulovou natí a cherry rajčátky.

Rekapitulace:
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2
Cena cca: 250 Kč

Křehký salát s těstovinami

Víte, že ředkvičky patří mezi afrodiziaka? S plátky šťavnaté šunky navíc i skvěle chutnají!

Křehký salát s těstovinami
Autor: Archiv redakce

Suroviny:
svazek ředkviček
100 g šunky
100 g vařený těstovin
pažitka
½ salátové okurky
2 lžíce olivového oleje

Jahůdky v čokoládě

Jahůdky v čokoládě
Autor: Archiv redakce
Nezapomeňte na lehký ovocný dezert. A k jahodám patří i sklenka bublinek!

Suroviny:
150 čerstvých jahod
100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
strouhané oříšky
strouhaný kokos

Postup:
Jahody omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Jahody namočíme v bílé nebo tmavé čokoládě a obalíme v oříšcích nebo kokosu, některé můžeme ozdobit ještě čokoládovými proužky.

Rekapitulace:
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Cena cca: 90 Kč

Autor: Olga Trešlová