Parmazánové kanapky
Jsou křehké a na jazyku se rychle rozplynou. Okořeňte se dráždivou pálivou salsou.
Suroviny:
balíček listového těsta
hladká mouka na vál
vejce
100 g strouhaného parmazánu
rajčatovocibulová salsa
Listové těsto rozválíme na placku o výšce 3 mm, vykrajovátkem na cukroví vykrájíme srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a každé posypeme troškou parmazánu. Srdíčka pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ºC dozlatova. Kanapky narovnáme na tác a každou ozdobíme troškou salsy.
Rekapitulace:
Doba přípravy: 30 minut
Počet kousků: 40
Cena cca: 100 Kč
Svíčkové řezy se slaninou
Dopřejte si slavnostní lahůdku – křehkou svíčkovou s opečenými brambůrky.
Suroviny:
2 silnější plátky svíčkové
100 g slaniny
lžíce olivového oleje
sůl a drcený barevný pepř
400 g malých brambor
jarní cibulka
cherry rajčata
Postup:
Omyté a osušené brambory několikrát propíchneme vidličkou, osolíme a upečeme nasucho v troubě při 200 ºC. Maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, vyřízneme do tvaru srdíček a po obvodu obložíme proužky slaniny. Steaky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme porce nakrájenou cibulovou natí a cherry rajčátky.
Rekapitulace:
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2
Cena cca: 250 Kč
Křehký salát s těstovinami
Víte, že ředkvičky patří mezi afrodiziaka? S plátky šťavnaté šunky navíc i skvěle chutnají!
Suroviny:
svazek ředkviček
100 g šunky
100 g vařený těstovin
pažitka
½ salátové okurky
2 lžíce olivového oleje
Jahůdky v čokoládě
Nezapomeňte na lehký ovocný dezert. A k jahodám patří i sklenka bublinek!Suroviny:
150 čerstvých jahod
100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
strouhané oříšky
strouhaný kokos
Postup:
Jahody omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Jahody namočíme v bílé nebo tmavé čokoládě a obalíme v oříšcích nebo kokosu, některé můžeme ozdobit ještě čokoládovými proužky.
Rekapitulace:
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Cena cca: 90 Kč