Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak se z toho nezbláznit...

Jana Veselá, oddělení pro péči o zákazníky
9. září 2008 | 09:16

Zažíváme to všechny, dříve či později, od pozdního jara až do podzimu, mnozí ještě v zimě. Ptáte se co? Přeci balení zavazadel na dovolenou.

Někdy bývá období těšení dokonce hezčí než samy dny volna. Já si každoročně asi měsíc před cestou připravuji pečlivý seznam, co si s sebou vzít. Mám ho hezky roztříděný podle kapitol. Oblečení, kosmetika, boty, potraviny a ostatní. Protože už léta jezdíme s manželem do Chorvatska, kde si vaříme v apartmánu, kapitola potraviny má několik podkapitol, např. jídlo na cestu, trvanlivé potraviny, chladicí taška, různé (utěrky, jar, houbička, atd).

Seznam mívám na stole v obýváku a průběžně do něj připisuji, co mě napadne.

Nechápu, jak moje kamarádka zvládla letos sbalit bez seznamu věci pro celou rodinu včetně dvou dětí během jediné hodiny a zapomněla jenom na jednu věc, a to na čaj. To mi zní jako sci-fi.

Jakmile přijde na samotné balení, nakupím věci v ložnici na postel a manžel už sám vše urovná do kufrů. Svoje věci si většinou sbalí sám, já jen dohlédnu, aby měl to základní. Kámen úrazu však nastane, když má zabalit čtyři páry mých bot, které bezpodmínečně musím mít s sebou. Snaží se mi hodně dlouho alespoň jeden pár rozmluvit. Naše diskuze je opravdu duchaplná, ale nejvtipnější připadá mamince, která s námi nejede. Ale copak můžu s manželem souhlasit? Všechny čtyři páry bot nutně potřebuji! Ostatně, jemu stačí mít s sebou boty jen dvoje (z toho má jedny na sobě při cestě), takže když se to zprůměruje, jsou to jenom tři páry na jednoho...

Jana Veselá,
ALLTUB CENTRAL EUROPE a.s.,
oddělení pro péči o zákazníky

 

Autor: Jana Veselá
Související články