Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stále zamilovaná

S kamarádem začal chodit do hospod.
5. září 2008 | 08:19

Byla jsem již několik měsíců sama se dvěma dospívajícími dětmi. Kamarádi mě pozvali do nové hospůdky. Moc se mi nechtělo, ale nakonec jsem se tam přece jenom vypravila.

Když jsem dorazila na místo, zarazila jsem se. U stolu s nimi seděl mladík, který se mi už nějakou dobu líbil. Seznámili jsme se. Dozvěděla jsem se, že i on se o mě už předtím zajímal. Pokukovali jsme po sobě, aniž bychom tušili, že náš zájem je oboustranný. Cítila jsem, že čeká, až půjdu domů, aby mě mohl doprovodit, ale nedopustila jsem to. Byl totiž o dost mladší. Hned ten večer jsem se do něj zamilovala. Pořád jsem na něj musela myslet.

Jednou večer mi zazvonil mobil. Volal mi. Zval mě tam, kde jsme se seznámili. I tentokrát jsem odolala a zůstala doma. Potom mě doslova bombardoval zprávami, ale byla jsem stále neoblomná, i když mě strašně těšily. Další pozvání jsem už ale neodmítla. Začali jsme spolu chodit. Nejdříve tajně, kvůli jeho mamince, ale brzy to vyšlo najevo.

Byla jsem šťastná. Tolik lásky, kolik mi dal on, jsem v životě nepoznala. Večer jsme spolu usínali, ráno vstávali, vozil mě do práce i z práce. Byli jsme jako jedno tělo, jedna duše.

Věděla jsem na sto procent, že je ten pravý. Po čase jsem ale pomalu zjišťovala, že je nesmírně žárlivý. Nejdříve mi to lichotilo, ale pak už to začínalo být neúnosné. Každý den cestou z práce probíhal výslech: "Kdo ti psal, volal? Koho si potkala a o čem jste se bavili?" Nesměla jsem sama ani do obchodu. Nesměla jsem vůbec nic.

Trpěla jsem to, protože jsem ho moc milovala. Omlouvala jsem ho tím, že je doma a nechodí do práce, je na podpoře a má dluhy. A to byl další problém. Na nic nepřispíval. Našel si brigádu, kde měl kamaráda, a začal s ním chodit do hospod. Začali jsme se hádat, protože já nesměla vůbec nic, ale on všechno. Zašlo to tak daleko, že jsem mu ve vzteku zabalila věci a vyhodila ho.

Nechtěl odejít a několik dní zůstávaly věci sbalené na zemi. Doufal, že si to rozmyslím. Nakonec však odešel. Potom by se rád vrátil, ale já ho chtěla vytrestat a nepřipustila jsem to. Ale rozejít se úplně také nešlo. Pořád jsme byli spolu, jenom u mě už nebydlel. Měl volnost a celé noci trávil po hospodách. Když jsem pak chtěla, aby se vrátil, už zase nechtěl on. Nakonec si našel jinou. Zůstala jsem sama. Zoufalá a nešťastná, protože ho pořád moc miluju. Jeho láska mi strašně chybí!

Čtenářka Eva

Autor: zpracovala: mif
Související články