Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podváděl a trávil se

Ještě jako šťastná rodina, když jsme – já a bratr – byli děti.
7. července 2008 | 10:23

Toto je příběh mých rodičů, který se stal přibližně před dvěma lety. Můj otec si v té době "začal" s dcerou svého kamaráda. S dívkou, která je jenom o tři roky starší než já.

Naše rodiny se znají několik let. A otcův poměr s oním děvčetem začal na chatě jejích rodičů, kam jsme jednou o víkendu všichni přijeli na návštěvu. Celé dva dny jsem oba sledovala, jak po sobě vrhají pohledy. Nakonec si vyměnili telefonní čísla.

Po tomto osudném víkendu se spolu začali scházet. O několik dní později se otec mé matce přiznal, že někoho má a že jde o přítelovu dceru. Mamka z toho byla velice nešťastná, ale především ji to naprosto šokovalo. Okamžitě se chtěla nechat rozvést.

Ještě jako šťastná rodina, když jsme – já a bratr – byli děti.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

Otec se však nevzdával. Stále matce opakoval, jak ji miluje. Ale bohužel jí opakoval i to, že miluje také svou mladou milenku. Nebyl schopen se rozhodnout. Dle mého šlo pouze o poblouznění, ovšem ublížilo celé rodině. Prostě mu imponovalo, že se líbí mladší ženě.

Pár dní poté, co otec matce oznámil tuto "novinu", se rodiče dohodli, že se rozvedou. Do druhého dne se však otci všechno rozleželo v hlavě, a rozvést se nechtěl. Matka už ale měla věci zabalené a byla pevně rozhodnutá.

Otec to neunesl. Situace se vyhrotila natolik, že se předávkoval léky. Mamka, bratr ani já jsme nemohli uvěřit, že by skutečně dokázal něco takového udělat. Po chvíli začaly léky účinkovat, otci se udělalo špatně a přitom usínal. Všichni jsme se k němu vrhli a snažili se ho vzkřísit. Usilovali jsme hlavně o jedno – aby neusnul…

Neunesla jsem to. Nechala jsem tehdy všechny "oživovací" metody na matce a bratrovi. Nějak otce dostali do koupelny a stříkali mu vodu ze sprchy na hlavu. Po nekonečně dlouhé půlhodině se trochu probral. Než abychom ho litovali, byli jsme na něj velmi rozzlobení.

Myslím, že se mu všechno rozleželo v hlavě. Možná také udělala své půlhodinová sprcha. Den po tomto incidentu se s mladou milenkou rozešel a vrátil se k nám domů. Nikdo z naší rodiny "tu" ženu od té doby neviděl. Nyní jsou rodiče celkem spokojeni, přestože to matka otci stále připomíná. Myslím, že mu to nikdy neodpustí.

Čtenářka z Blanska

Autor: zpracovala: mif
Související články