Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Láska a trápení

Středem jejího života se pro ni stala její dcera Jana, se kterou jsou si vzájemnou oporou.
2. července 2008 | 09:27

Janě umřela maminka, když jí bylo 17 let. Měla nevlastního otce a bratra a velice se milovali, přesto si dívku vzali k sobě babička s dědou. Jana byla štíhlá, drobná blondýnka s úsměvem na tváři. Hledala lásku a chtěla prožít radostné mládí.

Na jedné zábavě poznala Jirku. Hodně se jí věnoval a ještě ten večer ji doprovodil domů. Konečně našla lásku.

Po delší známosti Jana otěhotněla a její přítel byl z té noviny nadšený. Všechno zařídil a zanedlouho se konala svatba. Jana byla neuvěřitelně šťastná. Jirka se snažil, aby se celá rodina měla dobře a aby byla zajištěná. Vyučil se automechanikem a v tomto oboru i pracoval. Bydleli u babičky a krátce po svatbě se jim narodila dcerka Janička. Po dvou letech skvělého manželství přišla na svět druhá dcera, Evička.

Žili ve větším městě a Jirka se tam bohužel začal stýkat se špatnou partou. Měl možnost vykrádat zahraniční auta, protože před 25 lety byl velký zájem o autorádia. Jeho žena o ničem nevěděla. Vše se dozvěděla, až když jejího muže zatkli a policie jí tu smutnou novinu přišla oznámit. Jiřího odsoudili na dva roky do vězení.

Středem jejího života se pro ni stala její dcera Jana, se kterou jsou si vzájemnou oporou.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Jana musela začít chodit do práce. Líbilo se jí tam a byla spokojená. V práci poznala Honzu, rozvedeného muže atletické postavy, který mohl mít každou, ale líbila se mu právě Jana. Ta se zlobila na svého muže za to, co udělal, a Honza ji dovedl pochopit. Časem se z nich stali nejlepší kamarádi.

Dva roky utekly jako voda a Jirka psal z vězení, že už se moc těší domů. Jana řekla Honzovi, že chce dát manželovi ještě jednu šanci a začít znovu. V lednu se Jirka vrátil z vězení a v létě jela celá rodina na dovolenou do Maďarska k Balatonu, která se jim báječně vydařila. Všichni byli šťastní.

Bohužel při zpáteční cestě se stalo něco strašného. Havarovali. Jana měla otřes mozku a zlomené obě nohy a malá Janička také utrpěla otřes mozku. Jirka s Evičkou zahynuli. Jirkovi rodiče zařídili pohřeb. Jana i její dcera byly natolik otřesené, že na něj ani nemohly jít. Jana zažila ve svém životě mnoho strašných věcí. Obdivuji ji, že je natolik silná a dokázala všechno zvládnout a žít dál. Středem jejího života se pro ni stala její dcera Jana, se kterou jsou si vzájemnou oporou.

Věra, Žamberk

Autor: zpracovala: duš
Související články