Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hororový večer

Malá myška nás pořádně vystrašila.
24. června 2008 | 11:04

Máme postavenou dřevěnou chatu v malé vesnici. Po přeinstalování vodovodních trubek, které jsme přesunuli z důvodů úpravy malé kuchyňky, zůstal asi sedmicentimetrový otvor, který se stal volným vchodem pro myši.

Přes zimu se ale v chatě usadily myšky a my o nich zpočátku neměli nejmenší tušení.

Jednou začátkem léta sluníčko hřálo, byl nádherný den. Pozvali jsme s manželem starší dceru i s její rodinou z Ostravy na víkend. Dcera má dva syny (tehdy jim bylo 8 let a 1 rok). Den byl krásný, všichni jsme měli výbornou náladu. Dokonalý den jsme zakončili večerním grilováním a posezením za chatkou. Náš desetiletý vlčák Egon tam byl samozřejmě s námi. Bylo asi po deváté hodině večer, vnuci už spali a my dospělí jsme si vychutnávali krásný letní večer u vínka.

Najednou se začal zvedat vítr, z dálky jsme slyšeli hřmění, blížila se bouřka. A tak jsme se museli rychle přesunout do jediné místnosti v chatce. Abychom nerušili malé spáče, nezbývalo než také ulehnout ke spánku. Zvenčí k nám pronikalo ostré světlo blesků a silně hřmělo.

Malá myška nás pořádně vystrašila.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Hned vedle chatky stojí ořech starý asi 30 let. V silném větru a bouři cloumal chatkou natolik, že jsme slyšeli jeho zlověstné vrzání. Vlčák Egon v předsíni hlasitě dával najevo, že vůbec není spokojený, a mermomocí chtěl za námi. Nakonec jsme ho vzali dovnitř. Začal zběsile běhat po chatce, štěkal a byl jako nepříčetný.

Jeho neklid byl zakrátko odhalen. Uslyšeli jsme klapot malého hrníčku, který stál na poličce a vzápětí spadl a rozbil se. Hned mi to došlo. Byly to myšky! Manžel na ně nastražil past a první úlovek jsme měli asi za deset minut. V chatce s námi bydlela celá myší rodinka. V dalším týdnu jsme je postupně všechny pochytali. Díru jsme zacpali a od té doby mají do naší chatky "vstup zakázán".

Marie, Frýdek-Místek

Autor: zpracovala: mif
Související články