Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ztracená pusinka

Pusinku jsem dostala od své kamarádky.
13. června 2008 | 07:35

Jsme milovníci koček. Pusinku jsem dostala od své kamarádky v květnu 2001. Malinkaté kouzelné koťátko mělo u nás samo později několikrát koťátka a vždy se našel někdo, kdo si je vzal.

Před třemi lety měla Pusinka koťátek dokonce pět. Vše probíhalo jako vždy, byli jsme u ní, když rodila, novorozená koťata se měla čile k světu. Ale pár dní po porodu se Pusinka změnila. Nechtěla ke koťátkům a utíkala od nich dokonce i přes noc. Nakonec jsme museli poprosit o radu veterináře a hladová mláďata jsme utěšovali speciálním mlékem.

Po dvou dnech toulání se Pusinka vrátila v zuboženém stavu. Okamžitě jsme ji odvezli k našemu veterináři a ten ji hned operoval. Zůstalo v ní totiž jedno kotě. Moc jsme se o ni báli, ale operace dopadla dobře. Ale aby toho nebylo málo, Pusinka se po dvou měsících ztratila úplně. Hledali jsme ji, vyvěsili její fotku, ale bez úspěchu. Nenašli jsem ji a obrečela to celá rodina, byl to přece náš miláček!

Zůstalo nám po ní jedno kotě, které nám dělalo radost. Přesně po roce jsem pospíchala z práce na autobus. Najednou vidím u kraje silnice sedět kočku. Byla mi povědomá a tak jsem tiše zavolala Pusi... a ona se ke mně rozeběhla. Byla to naše Pusinka! Vzala jsem ji do náruče a honem zavolala našim, aby pro nás přijeli. Když pak mamka Pusinku uviděla, obě jsme se rozbrečely.

Dodnes nechápeme, kde se tam vzala, je to od nás přes 5 km daleko! Ale jsme moc rádi, že ji máme doma a že náš příběh skončil šťastně.

Šárka, Kolín

Autor: zpracovala: len
Související články