Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sladká pomsta

Někdy je potřeba dát partnerovi ještě jednu šanci.
28. května 2008 | 13:50

Bylo mi 18 let a po uši jsem se zamilovala do jednoho muže. Stačilo, abych ho jen zahlédla, a srdce se mi okamžitě rozbušilo. Když mě líbal, podlamovala se mi kolena a nevnímala jsem okolí.

Náš vztah byl založený na vášni a fyzické přitažlivosti. Asi proto netrval dlouho. Skončilo to, když mi Petr nečekaně oznámil, že prý se k sobě nehodíme. Tehdy jsem si přísahala, že se mu jednou určitě pomstím.

Pak jsem začala studovat na vysoké škole, ale studium jsem přerušila, abych mohla vycestovat do zahraničí, kde jsem žila 2 roky. Poznala jsem tam muže, se kterým jsem prožila úžasné období. Bohužel bylo úžasné především v posteli, protože on moc jiných zájmů neměl. Brzy se mi přiznal, že nejsem jediná jeho přítelkyně a že se nedokáže vzdát svého divokého způsobu života. Náš rozchod mě ani moc nebolel, věděla jsem , že on pro mě není tím pravým.

Začalo mě to táhnout domů. Nemohla jsem se dočkat starých přátel, kteří mě po těch letech ale nepoznávali. Nejen co se týká vzhledu, ale především chování. Pobyt v zahraničí mi pomohl najít ztracené sebevědomí, vyzrála jsem v ženu s jasnou představou o budoucnosti. Měla jsem ráda život, byla jsem plná elánu a optimismu.

Kamarádky mě jednou večer pozvaly na "dámskou jízdu", prý abych se s někým seznámila a pořádně si to užila. Do oka mi tenkrát padl vysoký muž sportovní postavy a s dlouhými vlnitými vlasy. Když jsem se k němu přiblížila, poznala jsem v něm Petra, svou starou lásku, která mě kdysi nelítostně poslala k vodě. Usmíval se na mě, ale chvíli mu trvalo, než zjistil, kdo vlastně jsem.

Proseděli jsme spolu celé hodiny a stále jsme si měli co říct. Po několika skleničkách jsme spolu začali flirtovat. Já jsem však nezapomněla na svou přísahu, že se mu pomstím za to, jak mě před lety ponížil. Chtěla jsem ho jen provokovat, aby viděl, o co přišel, a potom mu dát sbohem.

Nakonec moje plány sice skončily pomstou, ale tou nejsladší. Zjistila jsem, že se Petr také změnil a dospěl stejně jako já. Přesně věděl, co od života očekává. Stále jsem ho v hloubi srdce milovala, a tak se stalo, že jsem mu své srdce otevřela ještě jednou.

Jsme spolu už 4 roky a jsme šťastní jako nikdy před tím. Někdy nejde o to, že se zamilujete do nepravého muže, možná je potřeba setkat se s ním v tu pravou dobu.

Zuzana, Olomouc

Autor: zpracovala: mif
Související články