Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuvěřitelné! Tihle prarodiče zřejmě drží rekord, už mají 100 vnoučat

4. června 2015 | 06:00

Velká rodina byla vždycky jejich snem. Když se ale před téměř šedesáti lety brali, ani ve snu je nenapadlo, jak rozvětvená jejich rodina nakonec bude. Je to jen pár dnů, co si tahle sympatická babička s dědečkem mohli pochovat své sté vnoučátko.

 

"Bůh nám žehná. Stále je tu ale místo pro další," říkají manželé původem z Ruska. "Už bychom si klidně mohli založit své vlastní malé městečko," dodávají. Leo a Ruth Zangerovi, kteří žijí v kanadském Quincy v Illinois, jsou svoji už devětapadesát let.

A protože byli spolu skutečně šťastní, narodilo se jim neuvěřitelných dvanáct dětí. A zřejmě právě proto, že jejich potomci vyrůstali ve velké rodině, i oni si ve svých manželstvích pořídili hodně dětí a některé z nich už mají také své děti.

 

Leo a Ruth tak už mají třiapadesát vnoučat, šestačtyřicet pravnoučat a před dvěma měsíci se jim narodil jejich první prapravnuk, který dovršil stovku. Jmenuje se Jaxton Leo.

 

Obdivuhodné je, že si manželé i přes svůj vysoký věk stále dokážou pamatovat jména všech svých vnuků a vnuček. Sami přiznávají, že to někdy nebývá snadné. "Polovina vnoučat má kanadská jména a polovina ruská. Plete se to," připustil Leo pro Daily Herald Tribune. "Vždycky nám trvá, než se ta jejich jména naučíme. Ale časem, jak děti rostou, pamatujeme si je líp."

 

 

I když je ale jejich rodina skutečně rozvětvená, neznamená to, že by se snad společně nescházeli. Při takových příležitostech, jako jsou Den díkůvzdání, Vánoce, Velikonoce, Den matek a Den otců, si pronajímají obrovskou halu, kde společně oslavují. Naštěstí nikdo nemusí cestovat příliš daleko, většina Zangerových žije v oblasti Quincy, což usnadňuje jejich účasti na rodinných setkáních. Jedno takové se teď bude konat i u příležitosti narození malého Jaxtona.

 

"Jsme si všichni velmi blízko. Dává nám to opravdu hodně," řekl kanálu NBC Austin Zanger, Jaxtonův otec. "Vždycky je tu spousta interakce. Trávíme hodně času společně. Vím, že existuje mnoho rodin, které nejsou ani z poloviny tak velké jako ta naše, přesto se sejdou snad jen jednou nebo dvakrát ročně."