Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zmrzačená dívka: Chtěla implantáty, teď se nemůže hýbat ani mluvit!

Touha po větším poprsí stála Lindu zdraví. Do smrti bude postižená.
5. února 2014 | 06:00

Poměrně banální zákrok, jakým je zvětšení prsou, se pro Američanku Lindu Perez (19) změnil v peklo. Po operaci upadla na dva měsíce do kómatu, z něhož si odnesla poškozený mozek a následky si ponese celý život.

Na vině byl umělý spánek, do kterého lékaři dívku uvedli. Linda jim totiž opomněla sdělit, že v minulosti měla po anestezii komplikace – před čtyřmi lety po porodu synka ji museli dokonce provést intubaci, protože kvůli sedativům přestala dýchat.

Něco podobného se odehrálo i loni v březnu. Po standardní operaci se Lindě zastavilo srdce a ona byla bezmála hodinu klinicky mrtvá. A ač se nakonec probrala, vegetativní stav na ní zanechal nezvratné následky.

Linda dnes bydlí u rodičů, kteří se o ni musejí starat 24 hodin denně. Sama není schopná si ani dojít na záchod. „Nechodí, takže po bytě ji musíme nosit. Nemluví, a když, tak zvládne jen pár slov,“ vypočítává její máma Mariela. „A někdy, když si uvědomí, jak na tom je, propadne depresím a celé dny pláče,“ prohlašuje matka, která teď Lindě i jejímu synovi shání opatrovníka.

Autor: štš