Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Žena s novou tváří: Stále miluji muže, který mě znetvořil

27. září 2011 | 13:24

Matka a milující manželka Connie Culp (48) z amerického Ohia doplatila na svou dobrotu a lásku. Manžel ji léta týral a nakonec ji chtěl zabít. Pokus o vraždu přežila, ovšem se znetvořenou tváří. Po tom všem stále tvrdí, že svého muže nepřestala milovat.

Celých pětadvacet let trpěla Connie žárlivému manželovi Tomovi (52) fyzické týrání. Psychopatovi trýznění nevinné ženy ale nestačilo, v roce 2004 se ji rozhodl zabít. Jeho útok naštěstí přežila, ale při pohledu na svou tvář na osudný den nikdy nezapomene. Při posledním z manželových záchvatů přišla o rty, nos, obě tváře a oko.

"Často mě bil, snadno se rozzuřil. Dokonce doma naschvál rozbíjel moje věci," zpovídá se Connie, která popsala nejhorší den ve svém životě. Jejího násilnického manžela právě propustili z vězení.

"Byli jsme u nás v podniku a najednou se naštval. Znenadání mi střelil přímo do obličeje," vzpomíná. Po činu se její muž pokusil o sebevraždu, ovšem přežil a odseděl si sedm let.

Prvenství, které bolí

"I po tom, co mi udělal, pořád ho miluji. Je to otec mých dětí," odpouští  nepochopitelně manželovi hrůzný čin Connie. Absolvovala přes třicet zákroků a plastických operací, aby její obličej zachránili. Stala se tak vůbec první ženou světa, které tvář v tak velkém rozsahu transplantovali.

Connie Culp v roce 2002. Byla velmi přitažlivá žena.
Autor: profimedia.cz
„Bála jsem se, jestli nebudu vypadat, jako Frankensteinova nevěsta, ale dopadlo to dobře,” chválí Connie práci plastických chirurgů. Operace, z nichž nejdelší trvala 22 hodin a nahradili jí při ní 80 % obličeje tkání z obličeje mrtvé ženy, vyšly téměř na šest milionů korun. Connie však už nikdy nebude vypadat jako dřív. „Ale už můžu zase jíst, cítit vůně a hlavně se usmívat,“ říká šťastně.

Už vím, že nejsem idiot

Paradoxně jí právě až tento zážitek posílil a došlo jí, že není taková nula, kterou z ní dělal manžel. „Myslela jsem, že mě o to víc lidi zavrhnou, když takhle vypadám, ale stal se opak. Nejsem žádný idiot, jak mně stále předhazoval Tom,“ říká Connie.

"Moje děti stojí při mně. O Tomovi říkají, že on je ten netvor a už ho nikdy nechtějí vidět. Byl však moje první láska, na kterou nikdy nezapomenu" vysvětluje žena, která se s tyranem nakonec letos v březnu rozvedla.

Američanka Connie Culp je první žena na světě, které byla provedená rozsáhlá transplantace tváře.
Autor: profimedia.cz
Nová tvář a nová láska

Tento příběh má ale ještě větší happyend. S novou, i když nedokonalou tváří, našla Connie novou, o to dokonalejší lásku. Po 39 letech znovu vyrazila na rande s jedním starým přítelem a od té doby jsou spolu.

„Když mě poprvé políbil, řekl, že jsem pořád ta stejná Connie. Vlastně krásnější než před tím,“ prozrazuje. Vrátil jí tak manželem po léta zadupané sebevědomí. „A když se nalíčím, připadám si i sama krásná,“ dodává Connie.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: cas.sk, bak