Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka utekla od devíti dětí!

4. března 2011 | 10:17

Vaří, pere, uklízí a svým dětem dává lásku za dva rodiče. Milan Mihalikovec (48) ze slovenské Závadky nad Hronom se sám stará o devět ratolestí. Manželka Anastázie (36) rodinu před třemi měsíci opustila. Se slovy, že jde zapálit svíčku otci odešla na hřbitov a už se nevrátila. Teď žije s novým přítelem a o děti nejeví zájem. Mají na světě jen jediné – svého milujícího tatínka.

Matka se za dětmi podívá maximálně jednou do měsíce, když jim přinese sladkosti. „Manželka odešla z domu, protože si našla přítele. Změnila se po tom, když se nám narodil poslední syn Palino. Děti ji přestaly zajímat, úplně se na ně vykašlala. Do očí řekla svým dcerám, že je nemá ráda. Hodně trpíme, je to těžké. Máma dětem určitě chybí, ale už nechtějí, aby se vrátila,“ popisuje svou těžkou životní situaci otec Milan.

Bydleli v hrozných podmínkách

„Snažím se přes noc pracovat jako ostraha, abych se ve dne mohl věnovat dětem. Manželka je chtěla dát do domova, já na to srdce nemám, jsou moje všechno,“ dodává otec, který se bojí, že mu děti sebere sociálka. Ředitelka školy, do které chodí sedm jeho dětí, zařídila prostřednictvím pořadu Modré z nebe rekonstrukci jejich bytu.

Byt jim tak vymaloval, koupili nový nábytek do kuchyně i obýváku a co je nejdůležitější, každé z dětí dostalo svou postel a nemusí tak spát na zemi. A co na to matka? „Pil, bil mě a nadával mi. Nedával mi ani peníze na věci, které jsem potřebovala do domácnosti. To ale Milan i děti popírají. „Není to pravda, rodiče se jen občas hádali,“ řekla dcera Milka (13).

Autor: mkš, shp