Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krásnou milionářku zabili na svatební cestě

Nejkrásnější chvíle jejich života se změnila v příšernou tragédii. Britský milionář Shrien Dewani a jeho manželka Anni (28) si ani v nejhorším snu nemohli představit, jak dopadne jejich svatební cesta do Jižní Afriky. Jihoafričtí bandité Anni unesli, znásilnili a nakonec brutálně zavraždili.

Novomanželé trávili líbánky v Krugerově národním parku. Tam si užívali nádherné přírody, plavali v bazénu luxusního hotelu v Kapském městě a sladce lenošili. Podle serveru Newsru.com se jim osudnou stala touha poznat Jižní Afriku jinak, než jen pomocí tradičních turistických výletů.

Chtěli poznat slumy

Byla to právě Anni, kterou napadlo vyrazit do místních chudinských oblastí a poznat tak život v tzv. slumech. Třináctého listopadu se mladý pár vypravil taxíkem do blízkého městečka Guguletu.

Tam však taxikáře přepadli dva ozbrojení lupiči. Donutili ho opustit vozidlo a s mladým párem odjeli. Novomanžel jim nabízel peníze a všechny cennosti, jenom aby je nechali odejít. Nepomohlo to.

Slibovali, že jí neublíží

Přestože bandité slibovali, že jim neublíží, donutili Shriena vyskočit za jízdy. Ještě jednou mu předtím slíbili, že Anni neublíží, jenom je nemůžou pustit společně.

Zoufalý Shrien, který si při dopadu zranil hlavu, se snažil sehnat okamžitě pomoc, ale nikdo mu neotevřel. Až řidič jednoho z projíždějících aut se nad ním slitoval a zavolal policii. Ta však auto objevila až druhý den...

Zavraždili ji

A v autě se jim naskytl otřesný pohled na zavražděnou novomanželku Anni. Únosci ji nejméně třikrát střelili do prsou a jednou do hlavy. Podle vyšetřovatelů byla s největší pravděpodobností před smrtí znásilňována.

Policii se už podařilo dopadnout jednoho muže. U 26letého Xolile Mngeni našli mobilní telefony a šperky, které měli novomanželé osudný večer u sebe. Podezření padlo i na samotného taxikáře, obvinění vůči němu však policie nakonec nevznesla.

Světový lídr v počtu vražd

Vražda bohatého páru, který žil v luxusní čtvrti anglického Bristolu, vzbudila velké pohoršení. Oba dva pocházeli z prominentních rodin indického původu, Shrien se dlouhodobě zabýval charitativní činností.

Odporný zločin potvrdil, že Jihoafrická republika je jednou z nejnebezpečnějších zemí světa. V počtu spáchaných vražd drží absolutní světové prvenství. V zemi je jich ročně spácháno třikrát víc než ve Spojených státech a asi dvacetkrát víc než ve všech zemích Evropské unie.

Autor: Čas.sk, ap, Kšim