Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (8) přežil 15 minut pod prevrácenou plachetnicí!

Fotografie
27. října 2010 | 14:23

Zázrak na Wannsee! Tak mluví německá média o případu dítěte, které mělo nehodu na lodi. Při plavbě na jezeře se s osmiletým chlapcem převrhla plachetnice a on zůstal uvězněný pod ní. Dlouhých 15 minut strávil v ledové vodě. Jako zázrakem však přežil. Zachránila ho vzduchová bublina, v níž mohl po celou dobu dýchat.

Otec se svými syny chtěl podniknout poslední plavbu v tomto roce. A pro osmiletého chlapce se málem poslední plavbou skutečně stala. Když se plavili, prudký vítr loď strhl a převrátil. Poté, co se 6,5 metru dlouhá plachetnice otočila dnem vzhůru, nestačil už chlapec vyplavat.

Zachránila ho vesta

Byl schovaný v kabině. Zatímco jeho otec a šestiletý bratr se dostali na pevninu, on zůstal na 15 minut uvězněný pod lodí, kterou postupně zaplavovala studená voda. „Když jsme na místo dorazili, chlapec byl už sedm minut pod vodou, měli jsme strach a báli jsme se nejhoršího,“ popsal první okamžiky Sascha Kämpfer (22), jeden z přivolaných zác hranářů, s tím, že k přežití chlapce zřejmě přispěla i záchranná vesta, kterou měl při nehodě na sobě.

Ta ho totiž v kabině nadnášela a držela po celou dobu ve vzduchové bublině. Po patnácti minutách se záchranářům podařilo plachetnici otočit, otevřeli kabinu a... Tam už čekal vyděšený chlapec, jenž se vrhl otci přímo do náruče. Jelikož strávil čtvrt hodiny ve vodě, která měla pouhých 9 stupňů Celsia, byl podchlazený, takže musel být převezen do nemocnice. Nehoda na jezeře však měla šťastný konec, chlapec bude zcela v pořádku.

Autor: vk, INT