Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragická smrt děvčátka: Eugénie (†4) se utopila v řece

Děda dívenky Gustáv Rybár ukazuje na místo, kde Eugénia spadla do řeky.
20. ledna 2010 | 10:51

Nevinná dětská hra se o víkendu změnila na velkou tragédii. Čtyřleté dívence, které při hře uklouzla noha na blátě a ona spadla do ledové vody, už lékaři nedokázali pomoci.

K nehodě došlo v sobotu odpoledne nedaleko Košic v Moldavě nad Bodvou.

Zarážející je však skutečnost, že si dvě čtyřleté děti bez dozoru hrály na břehu řeky a nikdo z rodičů ani příbuzných je nepostrádal.

Když holčička spadla do vody, vystrašený bratranec Sebastián (4) okamžitě běžel za rodiči. "Bydlíme od řeky asi 100 metrů. Chlapec má nemocné nohy, a tak mu to mohlo trvat i několik minut. Okamžitě jsme Eugénii začali hledat podél řeky," říkají lidé z osady.

Sebastián (4) běžel hned pro pomoc.
Autor: iva, anc,

Bratranec Sebastián (4) běžel hned pro pomoc,
na záchranu dívenky však už bylo pozdě.

Na místo dorazili také přivolaní hasiči a policisté. Po necelé hodině našli její tělíčko zachycené v křoví.

Lékaři zkoušeli Eugénii oživit, ale bylo to beznadějné. Nikdo neví, jak dlouho si se Sebastiánem na břehu říčky sama hrála. "Dvakrát jsme je odtud poslali pryč, ale nedali si říct," tvrdí muži z osady v Moldavě nad Bodvou.

Malé tělíčko našli hasiči zachycené o keře asi kilometr od místa, kde si děti hrály. Zdrcení rodiče, matka Maria a otec Peter v pondělí zařizovali pohřeb. "Je to hrozná tragédie. Celá rodina je z toho smutná," vzlyká dědeček holčičky Gustáv Rybár. Na břehu Bodvy již děvčátku zapálili svíčky.

Na břehu, kde dívenka spadla do řeky, lidé z osady zapalují svíčky.
Autor: iva, anc,

"Přivolaná lékařka konstatovala smrt utonutím, cizí zavinění předběžně vyloučila a nařídila pitvu. Policie zahájila stíhání pro přečin usmrcení," informovala Jana Demjanovičová, košická krajská policejní mluvčí. Podobná tragédie se zde prý odehrála před deseti lety. Tehdy se v těchto místech utopil čtyřletý chlapeček Milan, kterému do řeky spadla hračka.

Autor: cas.sk, lena
Klíčová slova: eugénia;osud;tragédie;
Diskuse ke článku
.
Související články