Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policisté: Smrtí Maddie (†4) jsou vinni rodiče!

15. ledna 2010 | 05:00

Případ zmizení Maddie McCann (†4) byla jedna velká »pohádka«, která měla zakrýt fakt, že rodiče holčičku zanedbávali, což vedlo k její smrti. Přesně to teď řekl před soudem bývalý policista Francisco Mota Flores.

Portugalská policie prý pod tlakem veřejnosti kolem zmizení britské holčičky v portugalském letovisku Praia De Luz v květnu 2007 musela případ vyšetřovat déle, než je obvyklé. Od začátku byla přitom patrná chyba McCannových, kteří nechali Maddie samotnou v domě a odešli na večeři. „Co se stalo, nemůžeme napravit. Udělali jsme chybu,“ potvrdil Floresova slova otec Maddie Gerry McCann (41).

Floresova výpověď tak nahrává do karet kolegovi, také bývalému policistovi Amaralovi, který i přes zákaz spojený s mlčenlivostí o vyšetřovaném případu vydal knihu Pravda o lži. V ní píše, že rodiče mrtvolku Maddie sami ukryli. Nezodpovězenou otázkou je jen kam… McCannovi se s ním nyní soudí o horentní sumu 31,2 milionu korun. Když se reportér BBC ptal Amarala, zda jeho kniha neublížila McCannovým, tak mu údajně odpověděl: „Do pr... s McCannovými.“ Jeho právník poté řekl: „Nikdy jsem ho neslyšel použít takovýto druh slov. Když jsem se ho ptal, zda to řekl, tak mi odpověděl, že nikdy.“

Autor: INT, shp