Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rosie: Po jednom soustu vypadá jak těhotná!

Rosie s plochým břichem v době, kdy nemoc ustoupila a po jejím opětném ataku.
8. ledna 2010 | 09:00

Angličanka Rosie Herbert (20) trpí velice vzácnou poruchou příjmu potravy. Pouhých pár soust jí nafoukne břicho tak, že vypadá jako těhotná.

Při chorobě, jejíž lékařský název zní chronická gastro-intestinální pseudo-obstrukce, může obyčejné jídlo zabíjet. Ve své nejhorší podobě může vést ke zvracení až 60krát denně.

Potíže Rosie začaly, když jí bylo šest let a začala bezdůvodně zvracet. Doktoři ji podezřívali, že to dělá jen kvůli tomu, aby nemusela do školy. Tato podezření se ale ukázala jako liché a si Rosie si navíc naplno "užívala" školního popichování, vzhledem ke svým rychlým změnám váhy. Buď totiž vypadala jako anorektička, nebo rovnou jako těhotná.

Rosie (20) vypadá jako těhotná. Není. Její břicho se nafukuje s každým soustem.
Autor: profimedia.cz

Rodiče se s tvrzením lékařů, že je Rosie v pořádku, nesmířili a pomocí internetu zjistili, co by mohlo být příčinou jejích potíží. Teprve až v 11 letech tak dívce stanovili její pravou diagnózu.

Ačkoli se Rosie školní šikany nezbavila a raději svou školu opustila, má příběh šťastný konec. Její stav se podařilo dostat pod kontrolu. Rosie je dnes matkou jednoletého Winstona a v příštím roce plánuje svatbu se svou láskou z dětství, Jakem.

Autor: INT, brum
Diskuse ke článku
.
Související články