Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

K Lojzíkovi se do nemocnice vrátila máma!

5. ledna 2010 | 17:14

Bude mít zprvu hořký příběh prvního letošního občánka Jihlavy, kterého bezprostředně po narození opustila v nemocnici matka šťastný konec? Vše nasvědčuje tomu, že ano! Mladá maminka Jana (19) se k synovi vrátila a Blesk.cz byl u toho.

Malý Lojzík se v jihlavské nemocnici narodil studentce střední školy Janě Sivákové 2. ledna 2010 krátce po třetí hodině ranní. Přesto se v celé Jihlavě stal prvním občánkem nového roku.

Když zástupci jihlavského magistrátu chtěli novopečené mamince přijít popřát a předat jí pětitisícový finanční dar, Jana z nemocnice nečekaně zmizela. „Podepsala reverz a odešla,“ informovala nás jedna ze zdravotnic poté, co už 3. ledna zústal malý Lojzík na jednotce intenzivní péče zcela sám.

„Narodil se s drobnou srdeční vadou, která ho však neohrožuje na životě,“ uvedl primář dětského oddělení Milan Svojsík. Včera krátce před polednem se maminka Jana k svému synovi vrátila. „Dcera se děsí uzavřených prostor, byl to asi nějaký zkrat a ona odešla,“ uvedla matka mladé maminky, která s dcerou do nemocnice přišla.

„Nevím, co se mě honilo hlavou, musela jsem pryč. Syna ale chci vychovávat a jeho vrozené vady se nebojím. Pomáhala jsem už sestře s dítětem, které mělo vrozenou metabolickou vadu a nevadilo mě to. Budu se starat i o svého syna,“ ubezpečovala nás mladá maminka.

Novorozeného Lojzíka si v úterý v inkubátoru pod dohledem zdravotních sester dokonce i oblékla a pomazlila se s ním. „Budu čekat až ho z nemocnice propustí, zatím sem za ním budu docházet,“ dodala maminka Jana. „My s finančním darem patrně ještě počkáme,“ komentoval to stručně mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

Autor: Jiří Čada
Klíčová slova: lojza, lojzík, nemocnice, jihlava
Diskuse ke článku
.