Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zázrak: Matka a syn nedýchali, pak ožili!

Tracy a její syn
1. ledna 2010 | 05:00

Vánoční zázrak, tak přistupují i lékaři k události, ke které došlo na Boží hod vánoční v nemocnici v Colorado Springs. Matka ani syn po porodu nežili, pak se jim ale zázračně vrátil dech.

Po porodu Trace Hermanstofer přestalo pracovat srdce, její syn Coltyn nedýchal. Pak oba najednou ožili a lékaří netuší, jak se to stalo.

Tracy přestala jevit známky života po podání anestetika. Lékaři ji nedokázali oživit a začali se rychle věnovat alespoň miminku. Po 4 minutách srdce Tracy opět naskočilo. Mezi živé se pak vrátil i Coltyn.

"Když jsem jí u porodu držel ruku, cítil jsem najednou, že nedýchá. Život jako by vyprchal i ze mně," popisuje její manžel Tracy Mike Hermanstorfer.

"Nejevila žádné známky života, nulové srdeční ozvy, žádný krevní tlak, nedýchala...,“ popsala lékařka Stephanie Martin. Coltyn ožil v náručí tatínka. "Jako by vstal z mrtvých. Jsme věřecí, ale i kdybychom nebyli, tak je to zázrak," dodal Mike Hermanstorfer.

Testy u matky ani miminka neprokázaly žádné další komplikace. Štastní rodiče by měli v pondělí opustit nemocnici se zdravým synem.

Tracy a její syn
Autor: ČTK

Autor: INT, jos
Klíčová slova: porod, zázrak, matka, dítě
Diskuse ke článku
.